Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
Žiadne zápasy
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
NHL live
02:00info
BOS
TOR
NHL live
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
NHL live
21:00info
NYR
WSH
NHL live
01:00info
WPG
COL
NHL live
04:00info
VAN
NSH
«

Správy z NHL

Poznáme troch adeptov na cenu pre najlepšieho obrancu sezóny

V nedeľu sme spoznali finalistov piateho výročného ocenenia za výkony v základnej časti sezóny 2018/19. Norrisovu trofej pre najlepšieho obrancu získa niekto z trojice Brent Burns, Mark Giordano a Victor Hedman.

BRENT BURNS, SAN JOSE SHARKS

Burns odohral všetkých 82 zápasov, v ktorých viedol obrancov NHL so 67 asistenciami a 83 bodmi, obe jeho nové osobné maximá. Produktívnejší bol zo zádakov naposledy Brian Leetch v sezóne 1995/96 v drese Rangers (85). Po Denisovi Potvinovi a Erikovi Karlssonovi je len tretím bekom v ligovej histórii, ktorý ovládol bodovanie svojho tímu v troch ročníkoch po sebe. Len ako druhý obranca v histórii NHL po Nicklasovi Lidströmovi dosiahol 80-bodovú métu prvýkrát v kariére vo veku 34 a viac rokov. S jeho 14. gólom v predĺžení v kariére z 30. marca o jeden prekonal zápis Scotta Niedermayera a stanovil nový ligový rekord obrancu. Zaznamenal piaty najvyšší celkový čas na ľade (2,058:08). Na trofej je nominovaný tretíkrát, pričom v roku 2016 skončil tretí a o rok neskôr ju vyhral.

MARK GIORDANO, CALGARY FLAMES

Článok pokračuje pod reklamou

Giordano si v 35 rokoch vytvoril nové kariérne maximá s 57 prihrávkami a 74 bodmi v 78 dueloch. Bol druhým najproduktívnejším obrancom súťaže a ako kapitán doviedol svoj tím k druhej najlepšej základnej časti v histórii. Ovládol ligu s 39 plusovými bodmi, pričom viac ich v klubovej histórii naposledy nazbierali Theo Fleury (+48) a Al MacInnis (+42) v sezóne 1990/91. So štyrmi gólmi v oslabení, najviac v kariére, viedol všetkých obrancov a patrilo mu s nimi delené štvrté miesto v NHL. Posledným zadákom, ktorý ich toľko strelil, bol Lidström v ročníku 1999/2000. Pri svojej premiérovej nominácii na trofej by sa mohol stať jej prvým držiteľom v klubovej histórii. MacInnis skončil v hlasovaní dvakrát druhý (1990, 1991), Dion Phaneuf raz (2008).

VICTOR HEDMAN, TAMPA BAY LIGHTNING

Obhajca trofeje zaznamenal 54 bodov za 12 gólov a 42 asistencií v 70 zápasoch, aby pomohol svojmu tímu k piatemu najnižšiemu počtu inkasovaných gólov v lige a k vyrovnaniu historického rekordu v počte výhier v základnej časti (62). S priemerným časom na ľade 22 minút a 46 sekúnd bol najvyťažovanejším obrancom v tíme, čo sa mu podarilo v šiestej sezóne v sérii. Jeho 24 plusových bodov stačilo na delené deviate miesto medzi zadákmi v NHL. Hranicu 10 gólov dosiahol v šiestom ročníku po sebe, čím vyrovnal historický rekord obrancu (držia ho aj Burns, Giordano, Oliver Ekman-Larsson a Roman Josi). Finalistom ocenenia je v treťom roku po sebe. Naposledy ho dokázal obhájiť Lidström, ktorý ho v rokoch 2006 až 2008 vyhral trikrát v rade v drese Detroitu.

Kto sa stane tohtoročným držiteľom James Norris Memorial Trophy, ktorá sa udeľuje od roku 1953, sa dozvieme 19. júna na slávnostnom odovzdávaní výročných ocenení v Las Vegas.

Koho by ste za víťaza ceny vybrali vy?



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Je tu play-off: Kto patrí medzi favoritov na zisk Stanleyho pohára podľa bookmakerov? Preview: Aj Slováci sa pokúsia o prekvapenie v nevyspytateľnom 1. kole play-offSplní si sen: Tretí Slovák z NHL potvrdil účasť na majstrovstvách sveta! Honzek debutoval v drese Calgary. Dostal šancu v otváracej formáciiToto je 6 najväčších prekvapení základnej časti tejto sezóny NHLUrbanov víťazný štart do play-off, Kmec prispel k postupu! Repčík bodoval pri kolapse tímu + videoFrustrovaný Tortorella: Stále sme ďaleko, potrebujeme viac talentu Dubas otvorene: Crosby by mal ukončiť kariéru v Pittsburghu Tuhý boj o Hartovu trofej? Dve hviezdy delí v hlasovaní šesť bodov Niekdajší najužitočnejší hráč zápasu hviezd by si už v NHL nemusel zahrať Neuveriteľné: Ako nováčik žiaril a to hral dva mesiaca s bolestivou zlomeninou! Bojovník: Letanga trápilo významné zranenie a prvýkrát po dlhých rokoch odohral celý ročníkIslanders si upísali útočníka a brankára, Avalanche obrancu Slafkovský dosiahol hetrik aj po sezóne: Opäť získal ocenenie! Prvý útok Canadiens celý na MS neuvidíme. Slafkovský sa teší na zaujímavú konfrontáciu Známy český brankár z NHL je nútený ukončiť kariéruSlovenský útočník dostane šancu v záložnom tíme ColoradaAnketa: Ako oznámkujete Slovákov v NHL za ich výkony?Fanúšikovia Canadiens si Slafkovského zamilovali. Aj on ich. Pozýva na Slovensko Vybavte sa na play-off: Čiapky tímov NHL so zľavou až 50 % Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies