Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
02:00info
BOS
TOR
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
21:00info
NYR
WSH
01:00info
WPG
COL
04:00info
VAN
NSH
«

Správy z NHL

Hurricanes dnes môžu vyradiť Islanders, Blues so Stars hrajú o postupový mečbal

Piatok nám nachystal dva zaujímavé zápasy z druhého kola play-off NHL. V tom prvom bude mať Carolina šancu stať sa prvým konferenčným finalistom, kým v tom druhom jeden tím naruší nerozhodný stav série, a to s vyhliadkou postupového mečbalu.

01:00 Carolina – Islanders 3:0

Islanders v prvom kole potrebovali štyri zápasy na postup do druhého kola. Teraz je šanca, že budú potrebné len štyri zápasy na to, aby sa ich púť skončila v druhom kole. Je teda zrejmé, že s nožom na krku bude mať newyorský tím pred piatkovým duelom o motiváciu postarané.

„Musíme sa vzchopiť a uvedomiť si, kde sme. Zajtra je to pre nás zápas číslo sedem. Musíme sa na to pozerať takto. Je 23 tímov, ktoré by radi mali možnosť hrať v zajtrajšom zápase. Zajtra je pre nás šanca začať to naprávať tým správnym spôsobom. Na to sa musíme zamerať. Je to veľká príležitosť, stále žijeme a stále hráme,“ povedal tréner Barry Trotz.

História za danej situácie favorizuje vo zvyšku série Carolinu. Len štyri tímy v celej histórii premrhali vedenie 3:0 na zápasy. So šancou uzavrieť sériu pred vlastnými fanúšikmi však Hurricanes nechcú dovoliť ani len náznak toho, že by sa to mohlo stať po piaty raz. Vedia, že to bude najťažší duel série.

Článok pokračuje pod reklamou

„Nepozeráte sa na to z toho veľkého pohľadu, vždy sa koncentrujete na najbližší duel. Či vyhrávate o tri zápasy alebo o tri zápasy prehrávate, vždy chcete zúfalo vyhrať ten zápas. Takýto prístup musíte mať. Viete, že to tak bude brať aj váš súper. Oni už nemajú na výber. Keď všetko visí na vlásku, dáte do toho všetko, čo v sebe máte. My k tomu musíme pristupovať rovnako,“ skonštatoval tréner Rod Brind’Amour.

03:30 St. Louis – Dallas 2:2

St. Louis pred piatym zápasom nerozhodnej série dúfa, že využije výhodu domáceho ľadu vo svoj prospech, hoci viac sa mu v play-off darilo u súperov. Doma má bilanciu 2-3 a prehral aj druhý zápas s Dallasom. Teraz bude zaváhanie drahé, no to nevedie ku komplikovaným myšlienkam. Naopak, Blues chcú v piatok staviť na jednoduchosť.

„Treba hrať jednoducho, treba hrať našu hru. Musíme vedieť, čo kto bude robiť. Musíme pracovať tvrdo, vzájomne si pomáhať a byť na správnych miestach. Ak to budeme robiť, mali by sme byť v poriadku. Musíme stlačiť tlačidlo reštartu. Sme však v dobrej pozícii. Je to o tom, kto bude najlepší z troch zápasov a máme výhodu domáceho ľadu,“ poznamenal Colton Parayko.

Stars budú dúfať, že Blues dokážu akurát tak nadviazať na sériu, ktorú majú v domácich zápasoch číslo 5 za nerozhodného stavu – prehrali ich štyri po sebe. A následne prehrali aj šiesty duel. Dallas bol pritom v identickej situácii aj v prvom kole proti Nashvillu a nakoniec uspel v šiestich dueloch. To však nič negarantuje.

„Môžeme čerpať z tej skúsenosti, ale toto je úplne odlišná séria,“ povedal tréner Jim Montgomery, ktorý nechce predbiehať, ale verí, že jeho zverenci sú schopní získať postupový mečbal. „Aj v poslednom zápase sme vyšli na ľad, korčuľovali a bojovali. Mali sme taký prístup, že si ideme po víťazstvo.“



Neviete sa rozhodnúť, koho by ste natipovali? Navštívte Tiket arénu na Tipsport.sk a nechajte sa inšpirovať množstvom tiketov od skúsených stratégov. Ešte nemáte svoj účet? Zaregistrujte sa a získajte vstupný bonus až 4000 EUR!



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies