Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
29. 03.
kurzy
00:00info
BUF
NJD
NHL live
30. 03.
kurzy
17:30info
FLA
DET
19:30info
MIN
VGK
NHL live
21:00info
EDM
ANA
23:00info
ARI
NYR
23:00info
COL
NSH
NHL live
00:00info
WPG
OTT
00:00info
BUF
TOR
00:00info
CBJ
PIT
00:00info
MTL
CAR
00:00info
PHI
CHI
00:00info
TBL
NYI
00:00info
WSH
BOS
01:00info
STL
SJS
04:00info
SEA
DAL
04:00info
CGY
LAK
«

Správy z NHL

Bruins nechcú reprízu prvého kola. Sobota prinesie boje o postupové mečbaly

V sobotu sa odohrajú dve série, v ktorých je po prvých štyroch zápasoch stav nerozhodný. Boston bude hostiť Columbus, San Jose zase Colorado. Kto uspeje?

01:15 Boston – Columbus 2:2

Cesta ku Stanleyho poháru vedie nielen cez tvrdú prácu a plné nasadenie, ale aj cez disciplinovanosť. A práve tá v dostatočnej miere chýbala Columbusu vo štvrtom zápase série, v ktorom podľahol Bostonu 1:4. Šesťkrát hral tím oslabený a dvakrát to súper využil. V piatom zápase sa to nesmie opakovať.

„Bolo to, samozrejme, príliš veľa vylúčení. S niečím takým si šancu na úspech nedáme,“ poznamenal tréner John Tortorella. „Pýšili sme sa tým, že sme disciplinovaní a to je tým najväčším sklamaním. Ich top hráči skórovali v presilovkách. My sme im dali šancu, aby sa rozbehli tým, že sme príliš často sedeli na trestnej lavici.“

Bruins pôjdu do piateho zápasu série s cieľom nezopakovať chyby, ktoré robili v zápase číslo päť v sérii prvého kola proti Torontu. Potom museli vyhrať zápas číslo šesť a sedem, aby postúpili ďalej. Tentokrát chcú postupovým mečbalom disponovať oni.

Článok pokračuje pod reklamou

„Musíme sa z toho poučiť, ale v play-off... dnes je nový deň a zajtra to bude tiež nový deň. Musíme sa pripraviť a popracovať na pár veciach. Oni majú trochu iný tím ako Toronto, hrajú trochu odlišne, takže, ako som povedal, musíme sa na zajtrajšok pripraviť. Je to pre nás skvelá príležitosť, ako viesť 3:2 a ísť do Columbusu. Zajtra to bude skutočne dôležitý zápas, “ povedal center David Krejčí.

04:00 San Jose – Colorado 2:2

Aj druhý sobotný hostiteľ čelil v prvom kole postupovému mečbalu súpera. San Jose by teraz chcelo mať hladšiu cestu k postupu, ale vie, že tá bude možná len vtedy, keď bude mať pod kontrolou puk lepšie ako v predošlom zápase, v ktorom podľahlo Coloradu 0:3. Straty pukov len vyhovovali hráčom ako Nathan MacKinnon či Mikko Rantanen.

„Nemôžeme im dať nič zadarmo. Všetko si musia vydrieť,“ povedal Erik Karlsson. „Sú to dobrí hráči a majú dobrý tím. Niekedy môžete robiť všetko správne a stále si nájdu cestu k šanciam. My sa ich však musíme pokúsiť obmedziť a neponúkať im rýchle protiútoky.“

Avalanche sa po poslednej výhre nechcú uspokojiť a vedia, že aby postupový mečbal po sobote patril im, budú zo seba musieť vydať to najlepšie. Tím bude čeliť odhodlanému súperovi i nepriaznivej bilancii v San Jose, kde od ročníka 2008/09 vyhralo len tri zápasy z 24. Jeden z nich však prišiel aj v druhom zápase série.

„Aj keď sme tam vyhrali ten zápas, myslím si, že ten posledný duel bol náš najlepší v tejto sérii. Budeme musieť hrať minimálne rovnako, ak nie lepšie, ak tam chceme opäť uspieť. Oni budú hrať lepšie a my musíme hrať tiež lepšie,“ skonštatoval tréner Jared Bednar.



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies