Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
23. 04.
kurzy
01:00info
NYR
WSH
01:30info
FLA
TBL
NHL live
03:30info
WPG
COL
04:00info
VAN
NSH
NHL live
24. 04.
kurzy
01:00info
TOR
BOS
NHL live
03:30info
DAL
VGK
NHL live
04:00info
EDM
LAK
«

Sumáre

Ďalšie sporné rozhodnutie rozhodcov hralo tentokrát v prospech Sharks

Erik Karlsson sa stal hrdinom San Jose v treťom zápase finále Západnej konferencie, v ktorom sa jeho tím ujal vedenia 2:1 nad St. Louis po výhre 5:4 po predĺžení. Rozhodujúci gól pritom vzbudil menšiu kontroverziu.

Finále Západnej konferencie

Zápas č. 3
1
2
3
P
Stav série
St. Louis Blues
0
4
0
0
4
•••
San Jose Sharks
2
1
1
1
5
••••
Podrobné štatistiky

Erik Karlsson strelil v šiestej minúte nadstaveného času svoj druhý gól zápasu po tom, čo rozhodcovia kontroverzne neodpískali prihrávku rukou od Tima Meiera. K výhre 5:4 v treťom zápase finále Západnej konferencie prispel dvoma gólmi aj Joe Thornton, ktorý pridal aj jednu asistenciu. Do čierneho sa trafil aj Logan Couture, kým Kevin Labanc zaznamenal dve asistencie a Martin Jones 28 zákrokov. Všetky štyri góly Blues padli v druhej tretine. O dva z nich sa zaslúžil David Perron, po jednom pridali Alexander Steen a Vladimir Tarasenko. Jordan Binnington opustil duel s 27 zákrokmi.

Rozhodujúci gól Erika Karlssina:

V prvej tretine sa hralo bojovne, no do prvého gólu o niečo opatrnejšie. V úvodných minútach boli o niečo aktívnejší hostia, ktorí už v siedmej minúte dostali šancu hrať presilovku. Nevyužili ju. Na prvý gól sa čakalo do 14. minúty, v ktorej sa z hráčov Sharks presadil Erik Karlsson, ktorý na útočnej modrej zachytil vyhodený puk a spoza pravého kruhu vypálil švihom, aby zaknihoval svoj prvý gól v play-off. Aktivita San Jose pokračovala a v 17. minúte už viedlo 2:0 – Thornton vybojoval v rohu puk, posunul ho cez Labanca k Vlasicovi, ktorého strelu následne veterán dorazil do brány.


Druhá tretina bola na góly bohatšia a bola tiež pozitívnejšia pre domácich, ktorí reagovali na dvojgólovú stratu zlepšeným výkonom. Už po 78 sekundách hry strelil kontaktný gól Steen. O 18 sekúnd neskôr bolo vedenie Sharks opäť dvojgólové, keď Labanc spoza brány našiel Thorntona a ten prekonal Binningtona z tesnej blízkosti. V 25. minúte zápasu sa konečne presadil Tarasenko, ktorý po prieniku od vlastnej modrej úspešne zakončoval z ľavého kruhu. Vyrovnané mohlo byť už v 30. minúte, ak by Bouwmeetser trafil poodkrytú bránu hostí. Stav 3:3 napokon svietil na kocke od 37. minúty, v ktorej mal Perron v ľavom kruhu dostatok času na presné zakončenie. Blues hrali od 38. minúty presilovku a minútu po odpískaní faulu Burnsa ich poslal prvýkrát do vedenia Perron, ktorý tentokrát uspel strelou spoza ľavého kruhu. Puk sa ešte obtrel o hosťujúceho obrancu.

Článok pokračuje pod reklamou

Do tretej tretiny vstupovali so stratou Sharks. V 45. minúte mohla byť už dvojgólová, ak by Jones nepredviedol svoj najlepší zákrok v zápase pri šanci Maroona. Hostia boli aktívnejší a vytvorili si niekoľko šancí, ale skórovať sa im nedarilo. Jones ich musel podržať aj v 56. minúte pri príležitosti Schenna. V 58. minúte odkorčuľoval z brány a práve pri hre bez brankára sa San Jose podarilo vynútiť predĺženie. 61 sekúnd pred koncom tretiny vyrovnal na 4:4 Couture, ktorý dôrazným spôsobom dorazil pred bránkoviskom puk za chrbát Binningtona. Nadstavený čas sa nehral dlho. Už v jeho tretej minúte mohol rozhodnúť o výhre hostí Couture. Hrdinom sa nakoniec stal Erik Karlsson o tri minúty neskôr. Domáci ešte reklamovali neodpískanú prihrávku rukou Meiera, ale rozhodcovia platnosť gólu na ich nevôľu potvrdili.

Jordan Binnington
Martin Jones
65:23 27/32 64:18 28/32
Jake Allen
Aaron Dell
- - - -

Sharks si vylepšili bilanciu v predĺženiach v tohtoročnom play-off na 3-1. ... Logan Couture vyrovnal so svojím 14. gólom v play-off klubový rekord Joea Pavelskiho. ... Joe Thornton sa s 1 611 bodmi nakombinovanými v play-off i v základnej časti osamostatnil na 16. mieste historického poradia ligy pred Bryanom Trottierom. Tiež zažil svoj premiérový dvojgólový zápas v play-off, čo sa mu podarilo ako najstaršiemu hráčovi v dejinách. Predošlý zápis držal Mike Knuble (37 rokov, 291 dní) z roku 2010. Thornton má už 39 rokov a 317 dní a je aj najstarším dvojgólovým strelcom v play-off vôbec. Doterajší rekord držal Jeremy Roenick (38 rokov, 96 dní) z roku 2008. ... Blues strelili štyri góly v jedinej tretine zápasu play-off po prvýkrát od roku 2000, v ktorom strelili päť gólov v druhej tretine zápasu proti San Jose.

Štvrtý zápas série odohrá v piatok v St. Louis.

Hviezdy duelu: 1. E. Karlsson (SJS), 2. D. Perron (STL), 3. J. Thornton (SJS)

Erik Karlsson, obranca Sharks: „Nevidel som to (prihrávku rukou). Videl som, ako Gustav dostal puk pred bránou, a tak som sa mu ponúkol. Dnes sme boli vytrvalí. Oni bojovali o trochu viac ako my, dnes sme skutočne na to nemali. Prvá tretina bola ešte dobrá, ale potom sme trochu ubrali plyn.“

Craig Berube, tréner Blues: „Je náročné prehrať zápas v predĺžení, či je to v play-off alebo hocikedy. Musíte ísť ďalej. Tím sa musí pohnúť ďalej. Musíme sa všetci pripraviť na štvrtý zápas. Nič iné robiť nemôžeme. Odohrali sme dobrý zápas, ale boli sme na strane porazených. S tým už nič nezmôžeme. Musíme ísť len ďalej.“



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Flyers podpísali novú zmluvu s ruským brankáromFanúšikovia Canadiens nechápu: Aj po takejto sezóne je Slafkovský tak podceňovaný?Anketa: Ako oznámkujete Slovákov v NHL za ich výkony?Francis nevylučuje pred letom zmeny v zostave i na lavičke Kraken Ramsay: Pospíšilovi by náš štýl mal sadnúť. Mešár a Dvorský? Niekedy sa musíte rozhodnúť inak Zámorský novinár urobil rebríček Top 10 nádejí Blues: Sú v ňom obaja Slováci Top 5 nováčikov, ktorí by mohli mať v play-off najväčší vplyv Slovenský brankár prešiel najkratšiu cestu k postupu, pre útočníka sezóna končíAké plány majú Penguins v lete so svojím bránkoviskom?Veľký návrat: Lindy Ruff sa vracia do tímu, v ktorom tvoril rekordyĎalšia posila Slovenska z NHL je potvrdená. Švajčiari ich hlásia hneď niekoľko!Matthews zavelil k vyrovnaniu, žiarili aj McDavid či Hyman. Dalo Vegas facku fair-play?Video: Kyle MacLean vs. Stefan Noesen (bitka) „Šokujúca“ novinka: Obhajcovi titulu sa v prvom zápase play-off vráti hviezdaSlafkovského útok bol jeden z najlepších v NHL. Za sebou nechal aj útoky superhiezdMešár s Dvorským na MS nedávajú zmysel. Ich čas príde, hovoria majstri sveta V hre o Calderov pohár bude viacero Slovákov. V základnej časti im kraľovali Studenič s Regendom Mešára teraz čaká tvrdá konkurencia. Toto bude pre neho múdre, ak chce zlepšiť šance na úspech Slafkovského útok patrí medzi tri pozitíva budúcej sezóny. Spomína sa aj Mešár Slovensko má ďalšiu posilu zo zámoria! V tejto sezóne si zahrala aj v NHLZobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies