Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
po 2. tr.
VGK
1
ANA
1
po 2. tr.
LAK
3
CHI
1
20. 04.
kurzy
CAR
NYI
BOS
TOR
21. 04.
kurzy
Žiadne zápasy
«

Slováci v NHL

Z gólu sa tešili Sekera a Kopecký, Halák hviezdil v bráne

V trinástich zápasoch, ktoré boli na programe v noci zo soboty na nedeľu sa predstavilo jedenásť slovenských hokejistov. Brankár Jaroslav Halák sa stal hviezdou zápasu, strelecky sa presadili Sekera a Kopecký a bodoval aj Demitra. Valábik sa pobil.

Montreal v sobotu na domácom ľade privítal Ottawu a v bráne Habs sa predstavil slovenský brankár Jaroslav Halák, ktorý inkasoval tri góly, ale podal výborný výkon a to najmä v tretej tretine, v ktorej zaknihoval 21 zákrokov. Celkovom čelil 47 strelám a 44 zákrokmi pomohol Canadierns k cennému víťazstvu 5:3. Montreal v zápase viedol už 4:0, no do tretej tretiny sa vstupovalo za stavu 5:2. Senators mali stále šancu vyrovnať a tak aj k tretej dvadsaťminútovke pristúpili. Z aktívnych strelcov Sens však dokázal Haláka prekonať len Dany Heatley v 58. minúte. Po zápase bol bratislavský rodák vyhlásený za druhú hviezdu stretnutia.

Najviac Slovákov sa v sobotu predstavilo v St. Paul, kde sa stretli až traja odchovanci trenčianskeho hokeja. Wild hostili Detroit, ktorému k víťazstvu nepomohli ani gól Tomáša Kopeckého. Minnesota vyhrala 5:2. V prvej tretine sa strelecky presadil len Owen Nolan, avšak dvakrát. Na začiatku druhej tretiny znížil na rozdiel jediného gólu Kopecký, ktorý strelil svoj tretí gól v aktuálnej sezóne. Minnesote sa však opäť podarilo streliť dva góly a do tretej tretiny vstupovala s trojgólovým vedením. Ville Leino v 55. minúte znížil na 2:4, no Red Wings to napokon nestačilo a v záverečnej hre bez brankára inkasovali ešte jeden gól z hokejky Veilleuxa. Z víťazstva sa tak tešil Peter Ölvecký, ktorý v zápase odohral 9 minút a zaznamenal jeden mínusový bod. Tomáš Kopecký odohral 10 a pol minúty a okrem gólu zaznamenal dva plusové body a 4 strely na bránu. Marián Hossa nebodoval v treťom zápase v rade a z tohto duelu si odniesol dva mínusové body a päť striel.

Slovenský obranca Andrej Sekera sa dočkal svojho druhého gólu v tejto sezóne. Buffalo v noci porazilo NY Rangers pomerom 4:2 a bojnický rodák strelil druhý gól svojho tímu. Víťazný gól strelil Derek Roy, ktorý bol prvou hviezdou zápasu. Okrem gólu nahrával aj na úvodné dva góly Sabres. Sekera odohral v zápase 17 minút a 36 sekúnd, počas ktorých okrem gólu zaregistroval aj dva plusové body a jeden strelecký pokus.

Článok pokračuje pod reklamou

Do kanadského bodovania sa z našich hráčov zapísal aj Pavol Demitra, ktorý zaznamenal asistenciu pri víťazstva svojho tímu v zápase proti Torontu. Víťazstvo sa však nerodilo ľahko. Po dvoch tretinách prehrávali Canucks 1:2 a až v 57. minúte sa im podarilo zásluhou Burrowsa vyrovnať. V predĺžení gól nepadol a o víťazovi sa rozhodlo až v nájazdoch. V prvej sérii nastúpil za Vancouver Demitra a nezlyhal. V tretej tretine však dal gól aj domáci Grabovski a tak všetko ostalo na Matsovi Sundinovi. Ten napokon zápas proti svojmu bývalému tímu rozhodol a pekne sa rozlúčil s Torontom, na ktorého ľade odohral pravdepodobne posledný zápas. Demitra v zápase odohral 21 minút a 38 sekúnd. Do štatistík si pripísal aj jeden mínusový bod a štyri strelecké pokusy.

Obranca Boris Valábik sa po piatich zápasoch vrátil do základnej zostavy Atlanty a v zápase proti San Jose ho bolo vidieť. Okrem toho, že na ľade strávil 14 minút, zaznamenal aj 9 trestných minút, pričom sa v 35. minúte pobil s tvrdým mužom Jodym Shelleym. Všetky góly, ktoré v zápasy padli boli strelené v tretej tretiny. Z víťazstva sa podľa predpokladov tešili domáci Sharks, ktorí zvíťazili pomerom 3:1. Víťazný gól strelil Cheechoo.

Českí hokejisti sa postarali o víťazstvo Floridy nad Bostonom. Radek Dvořák strelil dva góly a Tomáš Vokoun zaznamenal čisté konto, keď pri víťazstve 2:0 zastavil všetkých 41 striel Bruins. V zápase sa predstavili aj dvaja Slováci. Z víťazstva sa tešil Richard Zedník, ktorý odohral 15 a pol minúty. Do štatistík si pripísal štyri strely a šesť trestných minút. Kapitán Bostonu Zdeno Chára odohral 25 minút a okrem štyroch striel a dvoch trestných minút zaznamenal aj dva mínusové body.

Miroslav Šatan odohral iba 9 minút v zápase Pittsburghu proti Philadelphii. Dočkal sa však aspoň víťazstva svojho tímu, ktorý vo Philadelphii zdolal domácich Flyers 5:4. Víťazný gól strelil Sidney Crosby, ktorý sa so štyrmi bodmi stal prvou hviezdou zápasu. Šatan zaznamenal len dve strely a dva mínusové body.

Olli Jokinen strelil hetrik, ktorým pomohol Coyotes k víťazstvu 6:3 nad Los Angeles. Slovenský center Michal Handzuš v zápase odohral 16 minút a 20 sekúnd, počas ktorých zaknihoval tri strely a dve mínusky do tabuľky pravdy.

Slováci v akcii Ice-time G A B +/- S TM
Jaroslav Halák (MON) 44/47 - - - - - -
Miroslav Šatan (PIT) 09:01 0 0 0 -2 2 0
Marián Hossa (DET) 18:42 0 0 0 -2 5 0
Tomáš Kopecký (DET) 10:23 1 0 1 +2 4 0
Peter Olvecký (MIN) 09:01 0 0 0 -1 0 0
Michal Handzuš (LAK) 16:20 0 0 0 -2 3 0
Boris Valábik (ATL) 13:54 0 0 0 0 0 9
Pavol Demitra (VAN) 21:38 0 1 1 -1 4 0
Zdeno Chára (BOS) 24:57 0 0 0 -2 4 2
Richard Zedník (FLO) 15:25 0 0 0 0 4 6
Andrej Sekera (BUF) 17:36 1 0 1 +2 1 0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies