Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
00:30info
CAR
DET
00:00info
FLA
NYI
NHL live
00:00info
MTL
PHI
00:00info
OTT
CHI
00:00info
PIT
CBJ
00:00info
TOR
WSH
01:00info
MIN
SJS
01:00info
STL
CGY
01:00info
WPG
VGK
02:00info
COL
NYR
02:00info
EDM
LAK
03:00info
ARI
NSH
03:00info
SEA
ANA
NHL live
03:00info
VAN
DAL
28. 03.
kurzy
00:30info
CAR
DET
00:00info
FLA
NYI
NHL live
00:00info
MTL
PHI
00:00info
OTT
CHI
00:00info
PIT
CBJ
00:00info
TOR
WSH
01:00info
MIN
SJS
01:00info
STL
CGY
01:00info
WPG
VGK
02:00info
COL
NYR
02:00info
EDM
LAK
03:00info
ARI
NSH
03:00info
SEA
ANA
NHL live
03:00info
VAN
DAL
29. 03.
kurzy
00:00info
BUF
NJD
NHL live
«

Sumáre

Blues vyrovnali stav finále. Gunnarsson rozhodol o ich historickej výhre

St. Louis zareagovalo na prehru v úvodnom zápase finále Stanleyho pohára tak ako chcelo. Zlepšený výkon mu pomohol k výhre 3:2, ktorá sa zrodila v nadstavenom čase. Séria proti Bostonu je tak teraz vyrovnaná.

Finále Stanleyho pohára

Zápas č. 2
1
2
3
P
Stav série
 Boston Bruins
2
0
0
0
2
•••
St. Louis Blues 
2
0
0
1
3
•••
Podrobné štatistiky

Obranca Carl Gunnarsson strelil víťazný gól vo štvrtej minúte predĺženia pri avizovanom vylúčení, aby rozhodol o výhre St. Louis 3:2 nad Bostonom v druhom zápase finále Stanleyho pohára, po ktorom je stav vyrovnaný 1:1 na zápasy. Blues dvakrát prehrávali, ale boli v zápase aktívnejší. Stav stretnutia sa podarilo vyrovnať najskôr Robertovi Bortuzzovi a potom Vladimirovi Tarasenkovi. Jordan Binnington čelil 21 strelám, z ktorých ho pokorili Charlie Coyle a Joakim Nordström. Tuukka Rask mal viac práce a duel opustil s 34 zákrokmi. Výhra bola pre Blues o to cennejšia, že bola prvá v histórii, ktorú dosiahli vo finále. Ukončila tak šnúru 13 finálových prehier.

Slovenský obranca Zdeno Chára, ktorý v predošlom zápase utrpel poranenie ruky, odohral 25 minút a 45 sekúnd. Prezentoval sa troma bodyčekmi, dvoma blokmi a jednou strelou na bránu. Nebodoval a z duelu si odniesol aj jednu „mínusku“.

Séria sa teraz presťahuje do St. Louis, kde sa odohrá zápas č. 3 v sobotu.

Fanda-NHL.sk

Článok pokračuje pod reklamou

Prvá tretina bola vyrovnaná herne i výsledkovo. Prvú príležitosť na otvorenie skóre dostal Boston po tom, čo bol za nedovolené bránenie brankárovi vylúčený v štvrtej minúte hosťujúci Blais. Domáci presilovku využili a z gólu sa tešil Charlie Coyle, ktorého našiel medzi kruhmi DeBrusk (). Trvalo päť minút a St. Louis sa podarilo vyrovnať. Bola k tomu potrebná aj dávka šťastie, keď nahodenie na bránu Roberta Bortuzzo tečoval brániaci Grzelcyk (). Sklamanie domácich fanúšikov netrvalo dlho a už o 27 sekúnd neskôr obnovil vedenie Bruins Joakim Nordström, ktorý zakončoval osamotený pred bránou po tom, čo Kuraly získal za bránou puk po neúnavnom napadaní Acciariho (). V 15. minúte vyrazil Rask strelu Schwartza len pred seba, kde číhal Vladimir Tarasenko. Ten vyrovnal skóre až z dorážky vlastného zakončenia (). Boston hral približne až do konca tretiny v prevahe po narazení Sundqvista, ktorý si vyšliapol na Grzelcyka. Ten zamieril rovno do šatne a duel opustil. Stav sa do prestávky už nezmenil.


V druhej dvadsaťminútovke zvýšilo St. Louis svoju aktivitu a Bruins ju v úvode znižovali len zakázanými uvoľneniami. V 24. minúte dal šancu hosťom na definitívny zvrat Clifton, ktorý za nedovolené bránenie putoval na trestnú lavicu. Najväčšiu šancu si vypracoval Schenn, ale Rask ho vychytal. V 27. minúte musel byť v strehu aj Binnington, ktorého nepríjemným zakončením z medzikružia ohrozil Heinen. Od 33. minúte sa po faule Edmundsona museli presile brániť aj Blues a urobili tak excelentne. Domácich k ničomu nepustili. V ďalšom priebehu ohrozovali Raska, ktorý však všetko riešil. V závere si mohol vydýchnuť, keď hrali v posledných dvoch minútach Bruins opäť presilovku, tento raz po faule Schwartza.

V prvej polovici tretej tretiny sa hralo opatrnejšie a tímy sa nedostávali k streleckým príležitostiam a ani jeden sa nevedel na dlhšie usadiť v útočnom pásme. Druhá polovica tretiny však priniesla zaujímavé predstavenie. Do dvoch šancí sa najskôr dostal Schwartz, ktorý raz nemohol zakončovať ideálne a druhýkrát trafil rovno Raska. Vylúčenie Schenna v 54. minúte dalo šancu domácim, ale hostia sa ubránili a krátko na to mohol skórovať Maroon. Rask však predviedol ďalší kvalitný zákrok. O minútu neskôr podržal svoj tím aj Binnington, ktorého neprekonal Bergeron. Dve minúty pred koncom tretiny stalo šťastie na strane Bruins, keď Edmundsonovu tečovanú strelu zastavila až bránková konštrukcia.

Stav sa nakoniec zmenil až v predĺžení. Do neho aktívnejšie vstúpilo St. Louis, ktoré si po pár minútach vytvorilo tlak, ktorý vyústil vo faul. Pri avizovanom vylúčení však tlak vyvrcholil gólom, ktorým Carl Gunnarsson rozhodol o výhre 3:2. Ujala sa jeho strela od modrej ().

Tuukka Rask
Jordan Binnington
63:49 34/37 63:43 21/23
Jaroslav Halák 
Jake Allen
- - - -

Finálový zápas sa predlžoval po prvýkrát od roku 2016. ... Gunnarsson sa stal druhým hráčom v klubovej histórii, ktorý svoj prvý gól v play-off v kariére strelil vo finále Stanleyho pohára. Predtým sa to podarilo Craigovi Cameronovi v roku 1968. V predĺžení finálového zápasu to dokázal ako tretí hráč celej ligy po Cy Wentworthovi (1931) a Brianovi Skrudlandovi (1986). ... Tarasenko sa stal šiestym hráčom histórie Blues, ktorý v play-off skóroval v štyroch zápasoch po sebe. Rekord držia Jue Mullen a Phil Roberto s piatimi zápasmi. Ruský útočník bodoval v ôsmom zápase play-off po sebe a potrebuje už len zápas, aby vyrovnal klubový rekord Tonyho Currieho. ... Binnington vyhral 13. zápas v play-off. Viac ich ako nováčikovia vychytali len Patrick Roy, Ron Hextall, Cam Ward a Matt Murray – 15. Stále je tak šanca na rekord nový. ... Bruins strelili presilovkový gól v šiestom zápase play-off po sebe po štvrtýkrát vo svojej histórii. V rokoch 1958, 1988 a 1999 trvala takáto séria sedem duelov.

Hviezdy duelu: 1. C. Gunnarsson (STL), 2. V. Tarasenko (STL), 3. J. Nordström (BOS)

Carl Gunnarsson, obranca Blues: „Je to malý bonus a je to dosť cool, keď sa nad tým zamyslíte (prvé finálové víťazstvo v klubovej histórii). Sme si celkom istí, že pri ňom neskončíme. Bol by som rád, ak by som skóroval už v tretej tretine (trafil tyčku, pozn. red.), ale komu na tom teraz záleží? Vyhrali sme, je to skvelé a túto výhru si zoberieme domov.“

Bruce Cassidy, tréner Bruins: „Dnes hrali s väčšou naliehavosťou ako v prvom zápase. My zase s menšou. Mali dnes prevahu a hrali dôraznejšie ako v prvom zápase. My sme nedokázali vyhrávať toľko súbojov ako v prvom zápase. Niektoré sme prehrali vlastnou vinou, niektoré pre spôsob, akým hrali oni. “



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Slafkovského posledná šancu na vylepšenie rekordov. Dokáže toto len ako tretí Európan? Aj Gretzky mal pred Chárom rešpekt: Keď som ho prvýkrát uvidel, utekal som za trénerom Brodeur lamentuje nad dnešnými brankármi: Rozmaznávame ich Slafkovský hovoril o MS. Chce ísť do play-off a experti sa zhodujú: Je naň perfektne stavanýIde do tuhého: Boj o Prezidentskú trofej je mimoriadne vyrovnaný a otvorený Rokovania o sťahovaní tímu Slováka sa ukončili Chromiak prihrával na víťazný gól, Regenda sa pobil + videoCanucks zaradili Demka na listinu dlhodobo zranených. Ako je na tom Lindholm? Nepríjemný náraz sa mu stal osudný: Útočník Blues si už v sezóne nezahrá Mladý slovenský útočník už atakuje dvojcifernú sériu Černák s míľnikom, ktorý dosiahol ako štvrtý hráč Tampy a tretí Slovák v históriiĎalší hráč Washingtonu vstupuje do asistenčného programu! Seattle podpísal zmluvu s nedraftovaným útočníkomSlafkovský nasadil „beast mode“: Neviem, či tu od čias Jágra bol v tomto lepší mladík, tvrdí skaut Video: Trent Frederic vs. Tanner Jeannot (bitka) Slafkovský umlčal kritikov. Raz bude nebezpečný, hovorí víťaz Stanleyho pohára Guentzel otvorene: Chcel som zostať v PittsburghuNezmysel? Obvinení Hart, Dube a spol. sa spájajú s Ruskom Šialené: Shane Doan sledoval, ako jeho syn pri debute snov prepisuje históriu! + videoTortorella sa ospravedlnil svojmu brankárovi za nedeľnú reakciu Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies