Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
28. 03.
kurzy
00:30info
CAR
DET
00:00info
FLA
NYI
NHL live
00:00info
MTL
PHI
00:00info
OTT
CHI
00:00info
PIT
CBJ
00:00info
TOR
WSH
01:00info
MIN
SJS
01:00info
STL
CGY
01:00info
WPG
VGK
02:00info
COL
NYR
02:00info
EDM
LAK
03:00info
ARI
NSH
03:00info
SEA
ANA
NHL live
03:00info
VAN
DAL
29. 03.
kurzy
00:00info
BUF
NJD
NHL live
«

Sumáre

St. Louis získalo v Bostone majstrovský mečbal. Rozhodol sporný gól

St. Louis sa priblížilo k zisku historicky prvého Stanleyho pohára na rozdiel jedinej výhry. Vo štvrtkovom piatom zápase finálovej série zvíťazilo v Bostone 2:1 a vybojovalo si majstrovský mečbal. Slovenský obranca a kapitán Bruins Zdeno Chára napokon hral, ale nebodoval.

Finále Stanleyho pohára

Zápas č. 5
1
2
3
Stav série
Boston Bruins
0
0
1
1
••••
St. Louis Blues
0
1
1
2
•••
Podrobné štatistiky

Boston prestrieľal St. Louis v piatom zápase finálovej série 39:21, ale v TD Garden prehral 1:2. Blues sa ujali vedenia 3-2 a jediná výhra ich delí od zisku ich prvého Stanley Cupu. Ryan O´Reilly otvoril skóre v úvode druhej tretiny a v strede tretej časti hry prihral na víťazný gól Davidovi Perronovi. Predchádzal mu neodpískaný faul na domáceho hráča. Jordan Binnington predviedol 38 zákrokov a pripísal si rekordnú 15. výhru v tomto play-off. Ako jediný ho prekonal Jake DeBruska, ktorý upravil výsledok v 54. minúte pri avizovanom vylúčení hostí. Tuukka Rask inkasoval dvakrát z 21 striel.


Chára odohral 16 minút a 42 sekúnd, pričom nosil na prilbe špeciálnu ochranu celej tváre. Bol však najvyťažovanejším hráčom tímu v oslabení s časom na ľade 1 minúta a 21 sekúnd (Bruins hrali len raz v oslabení na 2 minúty). Zaznamenal mínusový bod, dve strely, tri bloky a štyri bodyčeky. Taktiež odobral súperovi jeden puk.

Šiesty zápas finále je na programe v nedeľu v St. Louis, kde budú môcť domáci Blues spečatiť zisk prvého Stanley Cupu v klubovej histórii. Víťaz piateho zápasu za stavu 2-2 vo finále sa v histórii tešil z titulu v 72 % prípadov (18-7).

Fanda-NHL.sk

Článok pokračuje pod reklamou

Už po pár sekundách hry dal o sebe vedieť Chára, ktorý pred vlastnou striedačkou tvrdo bodyčekoval Schenna. Ten sa však na to pripravil. Aktívni boli od úvodu aj Chárovi spoluhráči, ktorí mohli po minúte hry otvoriť skóre. Johansson zakončoval spoza brány a snažil sa prekvapiť Binningtona, ale ten si poradil aj s odrazeným pukom. Vo štvrtej minúte po peknej kombinačnej akcii Bruins Marchand z prvej nebezpečne vystrelil na Binningtona, ktorý sa následne zaskvel aj pri dorážke Kuralyho. V siedmej minúte Dunn vyhodil puk rovno do hľadiska a Boston hral prvú presilovku. Najväčšiu šancu v nej spálil Coyle, ktorý zblízka neprekonal Binningtona. Blues sa ubránili a v strede prvej tretiny prvýkrát vážne ohrozili Raska vďaka strele Sanforda. V 15. minúte sa ocitol v ideálnej pozícii pred domácou bránou Bouwmeester, ale Rask ho vychytal. Na opačnej strane Marchand trafil bližšiu tyčku hosťujúcej bránky. Práve on neskôr sekol Binningtona a daroval St. Louis prvú presilovku. Najbližšie ku gólu bol Perron, ktorého našiel krížnou prihrávkou O´Reilly. Rask však vytiahol skvelý zákrok. Bruins prestrieľali súpera v úvodnej tretine 17:8, no stav bol bezgólový.

Blues mali výborný vstup do druhej tretiny. Po pár sekundách hry sa prebojoval do samostatného úniku Tarasenko, ktorý ešte Raska neprekonal. V 55. sekunde však O´Reilly zužitkoval efektnú prihrávku pomedzi nohy od Sanforda spoza brány, ktorou zahanbil aj Cháru. Rýchlo si prehodil puk na bekhend a poslal hostí do vedenia 1:0 (). Bruins mohli odpovedať v 23. minúte, keď Acciari pred Binningtonom tečoval strelu Carla od modrej čiary. V nasledujúcich minútach sa hralo zo strany na stranu a takmer bez prerušení. Johansson sa ocitol osamotený v ideálnej pozícii medzi kruhmi, ale nebol na to pripravený a jeho zakončenie minulo Binningtonovu bránu. V strede duelu Perron nedovolene pribrzdil Pastrňáka a Bruins hrali druhýkrát v početnej výhode. Veľmi im však nevyšla a k vyrovnaniu skóre sa ani nepriblížili. V 33. minúte mali Blues šťastie, lebo Krugova delovka od modrej čiary tesne ich bránu, ale odrazený puk prešiel pomedzi nohy vybehnutého Binningtona a nikto z domácich hráčov ho nezachytil. Po pokojnejšej pasáži hry Blues takmer udreli v samom závere tretiny. Pietrangelo už prekonal Raska, ale Krejčí ho zastúpil na bránkovej čiare a obetavým zákrokom zabránil gólu do šatne na 2:0. Binnington kryl všetkých 25 striel v prvých 40 minútach zápasu, kým na Raska ich za ten čas smerovalo iba 14.

Krejčího zákrok na čiare proti Pietrangelovi:

Boston začal tretiu tretinu aktívne a rýchlo mohol vyrovnať stav. Binningtonovi však v 43. minúte po druhý raz v zápase pomohla konštrukcia jeho brány, tentoraz po tvrdej strele z prvej od modrej čiary z hokejky Kampfera. Bruins hrali vzápätí tretiu presilovku, keď putoval na trestnú lavicu Steen. Binnington sa v nej musel obracať, ale udržal si čisté konto. Krátko po ubránení oslabenia čelil prečísleniu dvoch proti jednému, ale McAvoy po prihrávke Krejčího tesne minul bránu hostí. V 48. minúte to skúšal spoza brány Pastrňák, ale on ani Krejčí nedotlačili puk za Binningtona. Rozhodcovia skúmali video záznam situácie, no puk podľa nich neprešiel celý za čiaru. Na druhej strane takmer skóroval Parayko, ktorého nahodenie po teči DeBruska skončilo na tyčke. V 51. minúte Bozak zdanlivo podrazil Acciariho, ale faul sa nepískal a Perron potom na dvakrát prekonal Raska. Jeho pokus o prihrávku sa od Kruga odrazil späť k nemu a dorážka aj so šťastím skončila v bráne (). V 54. minúte bol Krug faulovaný, ale dokázal prihrať DeBruskovi a ten pri avizovanom vylúčení strelil kontaktný gól Bruins na 1:2 (). V 57. minúte mohol obnoviť dvojgólový náskok Blues Perron, ale svoj samostatný nájazd nepremenil. V 59. minúte Mooreova strela prešla pomedzi nohy Binningtona, ktorý bol bez hokejky, no Gunnarsson zabránil gólovej dorážke súpera. Boston sa pokúšal vyrovnať stav aj pri hre bez brankára, ale neúspešne.

Pastrňák v úvode 3. tretiny takmer skóroval:

Tuukka Rask
Jordan Binnington
58:42 19/21 60:00 38/39
Jaroslav Halák
Jake Allen
- - - -

Binnington si v prvej tretine vyrovnal osobné maximum v play-off so 17 zákrokmi v jednej tretine (tiež 2. zápas 2. kola proti Dallasu). Jeho 38 zákrokov v dueli je druhý najvyšší počet u brankára nováčika v riadnom hracom čase vo finále Stanley Cupu od roku 1956. So 40 zásahmi vedú rebríček Ron Hextall (1987) a Rogie Vachon (1967). S 15. výhrou vyrovnal Binnington ligový nováčikovský rekord v ich počte v jednom play-off (bilancia 15-9). S 9. výhrou na ľade súpera však vytvoril nový rekord nováčika, keď o jednu prekonal zápis Hextalla (1987). Celkový rekord s 10 víťazstvami vonku v jednom play-off držia spoločne Brodeur, Kiprusoff, Quick a Holtby... Pietrangelova asistencia pri otváracom góle O´Reillyho bola jeho 14. v tomto play-off. Len jedna mu chýba na vyrovnanie klubového rekordu Bernieho Federka z roku 1982 v ich počte v jednom play-off... O´Reilly bodoval vo štvrtom zápase po sebe a rozšíril si konto na 11 bodov v 12 dueloch na ľade súpera v tomto play-off (4+7)... Blues vyhrali 9. zápas vonku v tomto play-off a už len jeden triumf ich delí od vyrovnania ligového rekordu. S celkovo 30. výhrou vonku v tejto sezóne sa vyrovnali v základnej časti suverénnej Tampe Bay.

Hviezdy duelu: 1. R. O´Reilly, 2. J. Binnington (obaja STL), 3. T. Krug (BOS)

Ryan O´Reilly, útočník Blues: „Dnes sa všetko odvíjalo od výkonu Binningtona. Chytal úžasne a najmä v prvej tretine náš udržal v hre. Zostávali sme pokojní. Aj keď oni získali psychickú výhodu, dokázali sme sa pomaly vrátiť do zápasu. Napokon sme našli cestu k víťazstvu. Je nesmierne dôležité.“

Noel Acciari, útočník Bruins: „Myslím si, že ako tím sme dnes hrali dobre. Vytvárali sme si gólové šance. Ak budeme takto hrať aj naďalej, veci pôjdu v náš prospech. Myslím si, že šiesty zápas už bude úplne iný príbeh.“



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aj Gretzky mal pred Chárom rešpekt: Keď som ho prvýkrát uvidel, utekal som za trénerom Brodeur lamentuje nad dnešnými brankármi: Rozmaznávame ich Slafkovský hovoril o MS. Chce ísť do play-off a experti sa zhodujú: Je naň perfektne stavanýIde do tuhého: Boj o Prezidentskú trofej je mimoriadne vyrovnaný a otvorený Rokovania o sťahovaní tímu Slováka sa ukončili Chromiak prihrával na víťazný gól, Regenda sa pobil + videoCanucks zaradili Demka na listinu dlhodobo zranených. Ako je na tom Lindholm? Nepríjemný náraz sa mu stal osudný: Útočník Blues si už v sezóne nezahrá Mladý slovenský útočník už atakuje dvojcifernú sériu Černák s míľnikom, ktorý dosiahol ako štvrtý hráč Tampy a tretí Slovák v históriiĎalší hráč Washingtonu vstupuje do asistenčného programu! Seattle podpísal zmluvu s nedraftovaným útočníkomSlafkovský nasadil „beast mode“: Neviem, či tu od čias Jágra bol v tomto lepší mladík, tvrdí skaut Video: Trent Frederic vs. Tanner Jeannot (bitka) Slafkovský umlčal kritikov. Raz bude nebezpečný, hovorí víťaz Stanleyho pohára Guentzel otvorene: Chcel som zostať v PittsburghuNezmysel? Obvinení Hart, Dube a spol. sa spájajú s Ruskom Šialené: Shane Doan sledoval, ako jeho syn pri debute snov prepisuje históriu! + videoTortorella sa ospravedlnil svojmu brankárovi za nedeľnú reakciu Prvý tím v NHL si zaistil play-off. Ako sa vyvíjajú šance Slovákov? Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies