Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
Žiadne zápasy
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
NHL live
02:00info
BOS
TOR
NHL live
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
NHL live
21:00info
NYR
WSH
NHL live
01:00info
WPG
COL
NHL live
04:00info
VAN
NSH
«

Slováci v NHL

Chárov heroizmus v tieni prehry. Bruins ani fanúšikovia naň však nezabudnú

Tri dni po tom, čo ho do tváre zasiahol puk a zlomil mu čeľusť, sa Zdeno Chára vrátil do akcie. Bostonu však k výhre v dôležitom zápase proti St. Louis nepomohol. Jeho čin tak bude zanietený, ale nie zabudnutý.

Chárovi doktori štart v piatom zápase finálovej série odobrili, aj keď by ho v ideálnom prípade videli radšej mimo hry. Dali mu pár varovaní a potom bolo rozhodnutie na ňom. On, samozrejme, neváhal a rozhodol sa hrať.

„Neskutočne hrdinské,“ povedal o jeho rozhodnutí tréner Bruce Cassidy.

Zlomená čeľusť nie je len o bolesti, ale komplikuje aj dýchanie, rozprávanie, jedenie a pitie. Štyridsaťdvaročný trenčiansky rodák však čelil zvýšenému riziku už samotným pobytom na ľade. Pridal však k tomu aj niekoľko blokov, bodyčekov a nebojácnej fyzickej hry.

Článok pokračuje pod reklamou

„Nerozmýšľate o tom. Myslíte na hru. Nejdete do zápasu s myšlienkou, že by sa vám mohlo niečo stať,“ poznamenal Chára ešte pred zápasom.

Fanúšikovia jeho heroizmus ocenili vrúcnymi ováciami. Po zápase, v ktorom odohral necelých 17 minút a prezentoval sa aj troma blokmi a štyrmi bodyčekmi, ho zase oceňovali jeho spoluhráči.

„Je to pozoruhodné. Dodal nám impulz. Ako som už povedal, je naším lídrom. Je to bojovník a jeho prah bolesti je veľmi vysoko,“ povedal Patrice Bergeron.

„Myslím si, že je to niečo špeciálne, už na začiatku zápasu to tu bolo hlučné. Samozrejme, keď hráte napriek niečomu takému vážnemu a podáte taký výkon, tak to vždy podporí morálku tímu. Nevyhrali sme však. Jedna z vecí, ktoré chcete pre takého hráča urobiť, je, že pre neho vybojujete výhru,“ poznamenal Jake DeBrusk.

Aj tréner ocenil charakter svojho kapitána.

„Jeho zranenie je o trochu vážnejšie ako niektoré iné. Dostal od doktorov povolenie s určitým výstrahami. Bolo jeho rozhodnutím, že bude hrať. Pre nás to bolo inšpiratívne. Vedeli sme, že nebude v stopercentnom stave, takže sme boli spokojní s tým, čím sa na ľade prezentoval. Hovorí to veľa o jeho charaktere a jeho odhodlaní hrať,“ skonštatoval Cassidy.

Chára bude mať teraz dva voľné dni na to, aby sa pripravil na šiesty zápas, v ktorom jeho tímu pôjde o prežitie. Ďalšie dva dni voľna bude mať pred prípadným siedmym zápasom. Ten by si jeho príbeh zaslúžil. Bol by však nezabudnuteľný, ak by sa Bruins podarilo sériu ešte zvrátiť.



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies