Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
02:00info
BOS
TOR
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
21:00info
NYR
WSH
01:00info
WPG
COL
04:00info
VAN
NSH
«

Správy z NHL

Kto by mohol získať Conn Smythe Trophy, ak by dnes Blues uspeli?

Jozef Struhár  
09.06.2019

Pred finálovými zápasmi, v ktorých už má jeden z tímov šancu získať Stanleyho pohár, sa zameriava opäť o trochu väčšia pozornosť aj na hráčov, ktorí by mohli byť adeptmi na Conn Smythe Trophy. Kto pripadá do úvahy z hráčov tímu St. Louis Blues?

Asi vám jeden čistý kandidát na um nepríde. Kým vlani boli z víťazného mužstva zvažovaní dvaja kandidáti a v tíme Boston Bruins je jasným favoritom Tuukka Rask, v prípade tímu z Missouri je to doširoka otvorené.

Zaujímavé bude sledovať, kto bude napokon vybraný za najužitočnejšieho hráča play-off preto, lebo je asi päť silných adeptov a každý má svoje plusy aj mínusy. Asociácia profesionálnych hokejových novinárov tak bude mať pred sebou náročnú úlohu.

Brankár Jordan Binnington bol kľúčom k tomu, aby sa St. Louis vôbec dostalo do play-off. Aj v ňom pokračoval v spoľahlivých výkonoch, ale nebol taký dominantný, vo finále musel striedať a Ben Bishop i teraz Rask vo vzájomných sériách brankársky súboj vyhrávali.

Článok pokračuje pod reklamou

Z obrancov je silným adeptom Alex Pietrangelo, ktorý by mohol byť pomysleným čiernym koňom. Kapitán tímu viedol príkladom, nastupoval proti najsilnejším hráčom súperov a pomohol aj ofenzíve – nazbieral rovnaký počas bodov ako Vladimír Tarasenko. Z defenzívy stojí za zmienku aj Colton Parayko.

A práve ruská hviezda je jedným z útočníkov, ktorí sú tiež v hre. Jeho mínusom však je, že bol v prvých dvoch kolách nevýrazný a dokonca ho v jednom bode vyzval k zlepšeniu aj tréner Craig Berube.

Naopak, prvé tri kola boli skvelé pre Jadena Schwartza, ktorý mohol byť top adeptom pred štartom finále, ale v sérii proti Bruins zatiaľ nebodoval a šesť zápasov bez streleného gólu ho obralo o pozíciu favorita.

Nakoniec tu zostáva Ryan O’Reilly, ktorý sa prepracoval do pozície najproduktívnejšieho hráča Blues v play-off s 20 bodmi. Je pritom dôležitý v oslabeniach a aj na vhadzovaniach, hoci jeho úspešnosť oproti základnej časti citeľne klesla. Pred štartom finále mal na konte len tri góly, v kolách číslo 2 a 3 len jeden, pričom v konferenčnom finále neskóroval.



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies