Účet používateľaVyhľadávanie
Menu  .
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
25. 04.
kurzy
01:00info
TBL
FLA
NHL live
01:30info
NYI
CAR
NHL live
26. 04.
kurzy
01:00info
WSH
NYR
NHL live
01:30info
NSH
VAN
04:00info
COL
WPG
04:30info
LAK
EDM
NHL live
«

Správy z NHL

Ukončia dnes Blues dekády frustrácie? Boston bojuje o prežitie

V sobotu sme spoznali šampióna AHL, v nedeľu ho môžeme spoznať v NHL. Tím St. Louis Blues nastúpi dnes pred vlastnými fanúšikmi na šiesty zápas finálovej série proti Bostonu, pričom za stavu 3:2 na zápasy má v rukách majstrovský mečbal.

Už len jedno víťazstvo delí Blues od ich prvého Stanleyho pohára v 52-ročnej histórii. Žiaden iný tím v NHL nečakal na svoj prvý titul tak dlho. O tri roky kratšie naň čakajú Vancouver a Buffalo. Ani tie však v play-off nezažili toľko frustrácie. St. Louis v ňom bolo 42-krát (viac počas rovnakého obdobia mal len Boston), odohralo v ňom 72 sérii a trikrát si zahralo vo finále.

„Je neskutočné, koľko skvelých mužstiev sme tu mali a žiadne nevyhralo,“ poznamenal Ryan O’Reilly.

Blues vyhrali od svojho vstupu do NHL 1860 zápasov základnej časti. Počas daného obdobia len šesť iných tímov dokázalo vyhrať viac zápasov – Boston, Montreal, Philadelphia, Rangers, Chicago a Detroit. Čo majú spoločné? Každý počas toho obdobia získal Stanleyho pohár.

Článok pokračuje pod reklamou

St. Louis v sérii dvakrát prehrávalo, ale zakaždým dokázalo zareagovať víťazstvom. Vo štvrtok sa ujalo vedenia v sérii premiérovo a ukázalo, že jeho fyzický prejav by mohol byť receptom na úspech. Prinesie ten najväčší v klubovej histórii už nedeľa?

„Vieme, o čom nedeľa bude. Naše mužstvo je však pokojné a odvádzame skutočne dobrú prácu v tom, aby sme sa po zápasoch znova skoncentrovali,“ poznamenal kapitán Alex Pietrangelo.

Boston si je vedomý štatistík – väčšina víťazov piateho zápasu za stavu 2:2 na zápasy vyhrá Stanleyho pohár. Bruins sú však húževnatým mužstvom a dopredu sa nevzdávajú. Veria, že sériu môžu otočiť, ale nemajú už priestor na zaváhanie.

„Potrebujete vyhrať aspoň o gól. Ak by to bolo len 1:0, tak by to bolo v poriadku. V tomto bode na tom skutočne nezáleží. Potrebujete len víťazstvo. My musíme prísť na to, aký je najlepší spôsob na zdolanie St. Louis v šiestom zápase. To je teraz pred nami. Už sme u nich jeden zápas vyhrali, takže sme toho schopní. To je teraz naša úloha,“ povedal tréner Bruce Cassidy.

V piatom zápase finálovej série rozhodla o víťazstve Blues kontroverzia, keď St. Louis strelilo svoj druhý gól pri výhre 2:1 po neodpískanom, očividnom faule. Cassidy však tvrdí, že to jeho mužstvo vôbec nerieši a koncentruje sa len na to podstatné – na svoj výkon.

„Definovať by nás mala naša hra, nie rozhodnutie rozhodcov,“ dodal Cassidy.

Aké kurzy vypísali na zápas bookmakeri? Na Tipsport.sk si môžete vstaviť na St. Louis s kurzom 2,41, na remízu 3,73. Ak veríte, že Boston si vynúti siedmy zápas, na čistú dvojku je kurz 2,64 a na X2 kurz 1,54. Ešte nemáte svoj účet? Zaregistrujte sa a získajte vstupný bonus až 4000 EUR!



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
V hokeji, vo fitku i v živote: Kĺby sú základom, o ktorý sa musíme staraťJohnny Bower prepísal dejiny a stal sa legendou, hoci to mal nesmierne ťažkéJedna hviezda za druhou: Súper Slovenska v skupinovej fáze zverejnil prvých 15 nominovaných hráčovMladíci na tribúne. Ako začali play-off AHL potenciálne posily Slovenska?Podpíše Crosby novú zmluvu krátko na to, ako bude oficiálne môcť? Nebolo to k Slafkovskému fér, tvrdí expert. Porovnal preto draftové jednotky inak! Tréner Toronta: Je neuveriteľné, ako to Marchandovi prechádza! Gajan žiaril v zápase o prežitie, dvaja Slováci idú ďalej!Islanders urobia pred ďalším zápasom série zmenu v bráneDôležitý obranca Hurricanes by mal vynechať minimálne zvyšok prvého kolaHviezda Floridy utrpela nešťastné zranenie. Vynechá minimálne týždeň Ďalší vyhodený tréner, tentoraz v KaliforniiČeský velikán sa rozhodol: Definitívne zavesil korčule na klinecSeattle si upísal len osemnásťročného obrancu Marchand prepisoval históriu, Vegas je pred návratom domov na koni, dráma v Edmontone! Nemec sa z vlaňajška poučil. Teší sa na MS i vyvrcholenie prípravy: Takýto turnaj tu nebol dlho V boji o juniorský Stanley Cup zostávajú stále dvaja talentovaní SlováciMarchand uznáva: Maple Leafs sú stavaní inak ako v minulých rokoch Canadiens, Capitals i Devils sú medzi klubmi s rekordnými trestami v platovom rozpočte Slafkovský na dne: Skauti porovnali Celebriniho s poslednými 9 draftovými jednotkami Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies