Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
NHL live
02:00info
BOS
TOR
NHL live
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
NHL live
21:00info
NYR
WSH
NHL live
01:00info
WPG
COL
NHL live
04:00info
VAN
NSH
«

Správy z NHL

Bruins i Blues v tomto roku už zápas číslo 7 vyhrali. Vo finále praje história domácim

Tímy Boston Bruins a St. Louis Blues odohrajú v stredu večer posledný zápas sezóny. Bude to zápas číslo 7, ktorý rozhodne o tom, kto bude v tomto roku víťazom Stanleyho pohára. Oba tímy do duelu vstúpia s inými skúsenosťami.

Bruins existujú v NHL podstatne dlhšie ako Blues, ale napriek tomu odohrajú vôbec svoj prvý domáci duel číslo 7 vo finálovej sérii. Svoj debut v rozhodujúcom finálovom zápase zažili pred ôsmimi rokmi ako posledný tím z „Original Six“ a teraz dúfajú, že sa história zopakuje.

V roku 2011 si „Medvede“ vynútili siedmy zápas domácim víťazstvom 5:2 nad Vancouverom a následne vyhrali v kanadskom meste 4:0, aby sa tešili zo šiesteho titulu v klubovej histórii.

Spomínaná séria bola zároveň doteraz posledná, v ktorej sme na spoznanie šampióna potrebovali sedem zápasov. Celkovo nastal takýto prípad po 16. raz v histórii od zavedenia formátu s hraním sérií na štyri víťazné duely v roku 1939.

Článok pokračuje pod reklamou

St. Louis hrá vo finále po štvrtýkrát, ale do tohto roku v ňom nevyhralo ani jeden zápas, a tak je zrejmé, že nemá ani skúsenosti zo siedmeho finálového duelu.

Štatisticky Blues neteší ani bilancia hosťujúcich tímov. V doterajších 16 prípadoch vyhrali hostia len štyrikrát. Ak by sa to však podarilo tímu z Missouri, natiahla by sa séria hostí na posledné tri finálové duely číslo 7.

Z doterajších 16 prípadov sa len dva zápasy predlžovali – v rokoch 1950 a 1954, v ktorých sa z titulu tešil Detroit.

Pokiaľ ide o celkový počet zápasov číslo sedem v play-off, tých, pochopiteľne, odohrali viac Bruins, dokonca najviac v celej lige. Majú v nich bilanciu 15-12, pričom na domácom ľade vyhrali 14 takýchto duelov z 22. Pre porovnanie, Blues majú bilanciu 9-8 a vonku 4-6.

Oba tímy vyhrali po jednom zápase číslo sedem pri ceste do finále, keď Boston vyradil v prvom kole Toronto a St. Louis vyradilo v druhom kole Dallas. Kto vyhrá ten druhý?



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies