Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
Žiadne zápasy
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
NHL live
02:00info
BOS
TOR
NHL live
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
NHL live
21:00info
NYR
WSH
NHL live
01:00info
WPG
COL
NHL live
04:00info
VAN
NSH
«

Správy z NHL

Generálny manažér Blackhawks avizuje rušné leto

Jozef Struhár  
17.06.2019

Tím Chicago Blackhawks sa v druhej sezóne po sebe neprebojoval do play-off, čo chce generálny manažér Stan Bowman v budúcom ročníku zmeniť. A už začal pracovať na tom, aby mal jeho tím zostavu kvalitnejšiu.

Bowman cez víkend urobil výmenu s Pittsburghom, prostredníctvom ktorej získal obrancu Olliho Määttäho za útočníka Dominika Kahuna a voľbu v piatom kole draftu 2019. Je to výmena, ktorá by mala byť len začiatkom rušného leta v podaní Blackhawks.

„Chceme nájsť nejakých nových hráčov pre náš tím,“ povedal Bowman deň po spomínanej výmene. „Či to bude cez výmenu alebo trh s voľnými hráčmi, na tom veľmi nezáleží. Momentálne sa o výmenách v lige rozprával celkom aktívne. Už som mal viacero rozhovorov a očakávam, že budú pokračovať aj počas ďalšieho týždňa.“

Tím z „veterného mesta“ získal dvadsaťštyriročného Määttäho hlavne preto, aby pomohol zlepšiť štatistiku v počte inkasovaných gólov, ktorá bol v uplynulej sezóne druhá najhoršia v NHL, a posilniť kvalitu oslabení, ktoré boli pre zmenu v ligovom porovnaní úplne najhoršie.

„Toto je skvelý začiatok. Sme týždeň vzdialení od draftu a už sme si zlepšili defenzívu. Budeme pokračovať v hľadaní spôsobov, ako sú našu obranu a zvyšok tímu ešte viac vylepšiť. Z tejto perspektívy tak očakávam, že budeme počas nasledujúcich týždňov aktívni,“ skonštatoval Bowman.

„Očakávame, že budeme aktívni. Toto je čas roka, v ktorom dochádza k veľkým hráčskym presunom, s draftom a 1. júlom na horizonte. Myslím si, že budeme aj naďalej hľadať spôsoby, ako vylepšiť náš tím cez výmeny, a ak by k nijakej nedošlo, pozrieme sa aj na trh s voľnými hráčmi.“




Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies