Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
po 2. tr.
COL
5
EDM
1
po 1. tr.
VGK
0
ANA
0
po 1. tr.
LAK
0
CHI
1
Žiadne zápasy
02. 01.
kurzy
Žiadne zápasy
«

Slováci v NHL

Čajkovič je jediným draftovaným Slovákom. Vybral si ho floridský tím!

Tak ako býva zvykom, slovenskí fanúšikovia v súvislosti s draftom zbystria pozornosť v sobotu, keď sa koná posledných šesť kôl. Práve v nich bývajú vyberané talenty spod Tatier. Tým prvým v tomto roku bol Maxim Čajkovič, ktorého si v treťom kole vybral tím Tampa Bay Lightning.



Osemnásťročný bratislavský rodák naplnil očakávania a stal sa prvým Slovákom v draftovaným v tomto roku. Po vydarenom pôsobení vo Švédsku debutoval v uplynulej sezóne v zámorí, a to v jednom z dvoch jasne najhorších tímov QMJHL. Aj preto v 60 zápasoch za Saint John získal len 46 bodov a strelil 22 gólov.

Čajkovič, ktorý mohol byť za priaznivejších okolností draftovaný aj o niečo skôr, bol najlepším Slovákom na tohtoročných MS hráčov do 18 rokov. V siedmich zápasoch nazbieral sedem bodov za tri góly a štyri asistencie, ale ani jeho výkony nezabránili zostupu do nižšej kategórie. Bol však najtrestanejším hráčom turnaja.

Čajkovič sa stal treťou voľbou Tampy na tohtoročnom drafte po útočníkovi Nolanovi Footeovi (1. kolo, 27. miesto) a brankárovi Hugovi Alnefeltovi (3. kolo, 71. miesto). Je celkovo deviatym Slovákom v histórii draftovaným Lightning. Prví ôsmi sú útočníci Martin Cibák (1998), Stanislav Lašček, Marek Bartánus (obaja 2005) a Richard Pánik (2009), obrancovia Marek Priechodský (2000), Vladimír Mihálik (2005) a Adam Jánošík (2010) a brankár Jaroslav Janus (2009).

Článok pokračuje pod reklamou

V tíme Lightning už jeden Slovák pôsobí. V ostatnej sezóne sa v ňom usadil obranca Erik Černák.

Predpovede sa naplnili a v počet Slovákov tento rok klesol. Vlani ch bolo päť, čo bolo najvyšším číslom od roku 2015, v ktorom bola draftovaná takisto pätica našich krajanov. Aktuálny ročník je zo slovenského pohľadu najhorší od roku 2016, v ktorom nezaujal ani jeden hráč spod Tatier.

DRAFTOVANÍ SLOVÁCI V ROKU 2019

#1 Maxim Čajkovič (Tampa Bay, 3. kolo, 89. miesto)
TBL Dátum narodenia: 9.1. 2001 (18 rokov)
Miesto narodenia: Bratislava
Výška: 180 cm, Váha: 85 kg
Post: krídelník
Držanie hokejky: pravé
Tím 2018/19: Saint John (QMJHL)
Body 2018/19: 46 (22+24) v 60 zápasoch



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies