Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
NHL live
02:00info
BOS
TOR
NHL live
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
NHL live
21:00info
NYR
WSH
NHL live
01:00info
WPG
COL
NHL live
04:00info
VAN
NSH
«

Správy z NHL

J.T. Miller sa sťahuje do Kanady. Tampa ho vymenila za českého brankára

Tímy Tampa Bay Lightning a Vancouver Canucks uskutočnili v sobotu počas draftu výmenu. Do Kanady sa sťahuje útočník J.T. Miller, na slnečnú Floridu zase putujú hráčske práva na brankára Mareka Mazanca spolu s dvomi draftovými voľbami.

Tampa získala okrem práv na Mazanca aj voľbu v treťom kole tohtoročného draftu (71. miesto – brankár Hugo Alnefelt) a podmienečnú voľbu v prvom kole budúcoročného draftu. Ak Canucks nepostúpia v sezóne 2019/20 do play-off, zmení sa na voľbu v prvom kole draftu v roku 2021.

Dvadsaťšesťročný Miller má za sebou len prvý z piatich rokov aktuálneho kontraktu s priemerným ročným zárobkom 5,25 milióna amerických dolárov. Od budúcej sezóny je jeho súčasťou čiastočná klauzula o nevymeniteľnosti. Môže si určiť osem tímov, do ktorých nechce byť vymenený.

Rodák z amerického Ohia odohral v jeho prvom plnom ročníku v drese Lightning 75 zápasov so ziskom 47 bodov (13+34). V štyroch dueloch play-off dvakrát asistoval. Do Tampy prišiel v sezóne 2017/18 výmenou z New Yorku Rangers, kde strávil celú dovtedajšiu kariéru. V NHL má na konte 435 zápasov, v ktorých nazbieral 237 bodov.

Článok pokračuje pod reklamou


Dvadsaťsedemročný Mazanec chytal v NHL naposledy v sezóne 2016/17 za Nashville. V tej uplynulej absolvoval spolu 30 zápasov za záložné tímy Vancouveru a Rangers v AHL. Aktuálne je pod zmluvou s Hradcom Králové z českej najvyššej súťaže.

Rodák z Písku odchytal v zámorskej profilige dokopy 31 stretnutí, všetky za Predators, ktorí ho draftovali v roku 2012 v šiestom kole. Zaznamenal v nich osem výhier a dve čisté kontá. V roku 2013 sa stal českým majstrom s Plzňou. V ročníku 2017/18 si vyskúšal KHL v drese Slovana Bratislava.



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies