Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
Žiadne zápasy
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
NHL live
02:00info
BOS
TOR
NHL live
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
NHL live
21:00info
NYR
WSH
NHL live
01:00info
WPG
COL
NHL live
04:00info
VAN
NSH
«

Slováci v NHL

Slováci, ktorým v júli vypršia zmluvy s tímami NHL

Prvý júlový deň sa aj tento rok dotkne niekoľkých Slovákov. Zaujímavé bude sledovať nie len osud šampióna AHL Tomáša Jurča, ale aj piatich jeho krajanov, ktorým vypršia zmluvy s tímami NHL. Ide o jedného brankára, jedného obrancu a troch útočníkov.

Richard Pánik, útočník

Status: neobmedzený voľný hráč
Vek: 28
Cap-hit 2018/19: 2 800 000 USD
Posledný tím: Arizona

Dvadsaťosemročný martinský rodák má za sebou prvú plnú sezónu v Arizone a pravdepodobne bude aj posledná. V 75 zápasoch si pripísal 33 bodov za 14 gólov a 19 asistencií. Pre viacero tímov by mohlo ísť o atraktívny cieľ medzi hráčmi, ktorí sú v tieni hviezdnejších mien. Jeho meno sa z tých slovenských aj najčastejšie spája s rôznymi klubmi. Padli už úvahy napríklad o Ottawe, New Jersey, Edmontone či Buffale. Bude zaujímavé sledovať, kde nakoniec zakotví.

Martin Marinčin, obranca

Status: neobmedzený voľný hráč
Vek: 27
Cap-hit 2018/19: 800 000 USD
Posledný tím: Toronto

Už dvadsaťsedemročný košický rodák vstupoval ako jeden z najlepších hráčov Marlies na ceste za titulom do poslednej sezóny s väčšími nádejami. V NHL v nej odohral viac zápasov ako v ročníku 2017/18, ale stále to bolo len 24 duelov so ziskom gólu a štyroch asistencií. V AHL absolvoval osem duelov za gól a tri asistencie. Či zotrvá v Toronte, je otázne, ale v inom tíme by mohol dostať o trochu viac priestoru. Síce niekedy na ľade pôsobí neohrabane, ale je to schopný obranca, o čom presvedčil aj na majstrovstvách sveta, na ktorých si vyhliadky mohol zlepšiť.

Marko Daňo, útočník

Status: neobmedzený voľný hráč
Vek: 24
Cap-hit 2018/19: 800 000 USD
Posledný tím: Winnipeg

Trenčiansky odchovanec sa mohol stať iba obmedzeným voľným hráčom, ale Winnipeg sa mu rozhodol kvalifikačnú ponuku neponúknuť, a tak sa 1. júla stane neobmedzeným voľným hráčom. Na trhu by o jeho služby záujem byť mohol, ale je len málo pravdepodobné, že mu niekto bude dôverovať natoľko, že sa s ním dohodne na jednocestnej zmluve. Až na svoju nováčikovskú sezónu v drese Blue Jackets toho veľa v NHL neukázal. V uplynulom ročníku to s ním skúsilo Colorado, ale po ôsmich bezbodových dueloch ho zaradilo tam, odkiaľ ho získalo – na waiver listinu. Za Jets nehral a na ich „farme“ si pripísal 30 bodov (12+18) v 51 stretnutiach.

Peter Cehlárik, útočník

Status: obmedzený voľný hráč
Vek: 23
Cap-hit 2018/19: 742 500 USD
Posledný tím: Boston

Dvadsaťtriročný žilinský rodák, naopak, kvalifikačnú ponuku dostal, čím si na neho udržal šance Boston. V poslednom roku svojej nováčikovskej zmluvy odohral najviac zápasov NHL, pričom si v 20 stretnutiach pripísal štyri góly a dve asistencie. V 53 dueloch v drese Providence v nižšej AHL zase zaregistroval 12 gólov a 26 asistencií. Zatiaľ sa nedokázal presadiť natrvalo v prvom tíme, ale Bruins zrejme stále nestrácajú nádej a ďalšia príde už v novej sezóne. Aj keď opäť bude o trošku väčšia konkurencia.

Patrik Rybár, brankár

Status: obmedzený voľný hráč
Vek: 25
Cap-hit 2018/19: 925 000 USD
Posledný tím: Detroit

Dvadsaťpäťročný skalický rodák má za sebou prvú sezónu v zámorí. Jej koniec nebol ideálny, ale z celkového pohľadu išlo o solídny ročník. V 37 zápasoch v drese Grand Rapids mal bilanciu 16-21-4 s 90,8% úspešnosťou zákrokov a priemerom 2,49 inkasovaného gólu na zápas. Detroit s ním bol spokojný natoľko, že mu predložil kvalifikačnú ponuku. Otázkou je, či bude v novej sezóne pripravený byť plnohodnotnou jednotkou Griffins. Mohla by prísť aj šanca nakuknúť do NHL? Nebude to také ľahké, keďže mu bude konkurenciou nádejný Filip Larsson.




Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
NHL naživo: Začína sa play-off!Tréner vychválil Pospíšila a označil ho za potkana. Slovák si reakciou získal expertaNHL je v Utahu veľkým hitom už teraz: Neuveriteľné množstvo záujemcov o permanentkyJe tu play-off: Kto patrí medzi favoritov na zisk Stanleyho pohára podľa bookmakerov? Preview: Aj Slováci sa pokúsia o prekvapenie v nevyspytateľnom 1. kole play-offSplní si sen: Tretí Slovák z NHL potvrdil účasť na majstrovstvách sveta! Honzek debutoval v drese Calgary. Dostal šancu v otváracej formáciiToto je 6 najväčších prekvapení základnej časti tejto sezóny NHLUrbanov víťazný štart do play-off, Kmec prispel k postupu! Repčík bodoval pri kolapse tímu + videoFrustrovaný Tortorella: Stále sme ďaleko, potrebujeme viac talentu Dubas otvorene: Crosby by mal ukončiť kariéru v Pittsburghu Tuhý boj o Hartovu trofej? Dve hviezdy delí v hlasovaní šesť bodov Niekdajší najužitočnejší hráč zápasu hviezd by si už v NHL nemusel zahrať Neuveriteľné: Ako nováčik žiaril a to hral dva mesiaca s bolestivou zlomeninou! Bojovník: Letanga trápilo významné zranenie a prvýkrát po dlhých rokoch odohral celý ročníkIslanders si upísali útočníka a brankára, Avalanche obrancu Slafkovský dosiahol hetrik aj po sezóne: Opäť získal ocenenie! Prvý útok Canadiens celý na MS neuvidíme. Slafkovský sa teší na zaujímavú konfrontáciu Známy český brankár z NHL je nútený ukončiť kariéruSlovenský útočník dostane šancu v záložnom tíme ColoradaZobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies