Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
24. 04.
kurzy
01:00info
TOR
BOS
NHL live
03:30info
DAL
VGK
NHL live
04:00info
EDM
LAK
25. 04.
kurzy
01:00info
TBL
FLA
01:30info
NYI
CAR
«

Správy z NHL

Ako vyzerajú dnes? Arizona Coyotes

Je leto, máme po drafte i po otvorení hráčskeho trhu. Niektorí hráči stále čakajú na zmluvy, ale najväčší ruch už máme za sebou. Preto sa pomaly môžeme pozrieť na to, ako vyzerajú jednotlivé tímy po doterajších transakciách. Na rad prišla Arizona.

logo Arizona Coyotes

Arizona zaznamenala v minulej sezóne zlepšenie, ale skončila na štvrtom mieste Pacifickej divízie a opäť sa neprebojovala do play-off, v ktorom hrala naposledy v roku 2012. Sužovali ju však aj zranenia.

Za Coyotes hrával v minulej sezóne aj Richard Pánik, ktorý však tím v lete opustil ako voľný hráč. Momentálne tak tím nemá v zostave žiadneho Slováka, ak nepočítame kontrakt Mariána Hossu, ktorého už pre zdravotné problémy v akcii neuvidíme. Momentálne má využitých 45 miest z 50 na zmluvy, pričom v základe je písaných 21 hráčov.

Tím z Glendale sa v lete postaral aj o dve významné výmeny – z Pittsburghu získal hviezdneho Phila Kessela a z Colorada prišla ďalšia posila do útoku, Carl Söderberg. Mali by pomôcť riešiť problém s ofenzívou, ktorá vlani patrila medzi najhoršie v lige. Stále by to však chcelo lepšieho centra pre prvý útok.

Článok pokračuje pod reklamou

Voľby na drafte

Draftovou jednotkou Coyotes sa stal švédsky obranca Victor Söderström vybraný z celkového 11. miesta. Ďalšími voľbami boli americký center John Farinacci (76.), fínsky krídelník Marias Maccelli (98.), ruský krídelník Alexandr Darin (107.), fínsky krídelník Aku Raty (151.), ruský krídelník Danil Savunov (174.), kanadský center Anthony Romano (176.), švédsky obranca Axel Bergkvist (200.) a švajčiarsky center Valentin Nussbaumer (207.).

Hráčske príchody

Najväčšia akvizícia je zisk hviezdneho krídelníka Phila Kessela z Pittsburghu, spolu s ktorým prišiel aj mladý obranca Dane Birks. Cez výmenu s Coloradom zase do tímu prišiel center Carl Söderberg. Ako voľní hráči prišli aj obranca Aaron Ness a útočníci Andy Miele a Beau Bennett.

Hráčske odchody

Arizona ukončila zmluvu s útočníkom Jensom Lookeom a do Európy sa vráti útočník David Ullström. Cez výmeny odišli obranca Kevin Connauton (Colorado), obranca Pierre-Olivier Joseph a útočník Alex Galchenyuk (obaja Pittsburgh). Ako voľní hráči odišli brankár Calvin Pickard, obranca Dakota Mermis a útočníci Mario Kempe, Nick Cousins a náš Richard Pánik.

Aktuálna zostava a platový rozpočet

V súčasnosti má arizonský tím k dispozícii zhruba 178 tisíc amerických dolárov, pričom 5,275 milióna z rozpočtu tvorí kontrakt Mariána Hossu. V prvom tíme má však klub už všetkých hráčov pre budúci ročník zaistených a obmedzenými voľnými hráčmi sú len hráči zo systému – brankár Adin Hill, obranca Dysin Mayo a útočník Emil Pettersson. V budúcom roku by sa neobmedzenými voľnými hráčmi mohli stať Carl Söderberg, Brad Richardson a Darcy Kuemper, ako aj Beau Bennett, Michael Chaput a Robbie Russo.

Využitie platového rozpočtu (74,281 mil. USD*):
Ú O B
* - odpočítané vykúpenie Ribeira zo zmluvy (1,945 mil. USD) a zmluva Hossu (5,275 mil. USD)

Aktuálnu zostavu tvorí 12 útočníkov, ktorí si vyžiadajú dokopy takmer 38,5 milióna amerických dolárov. Najlepšie plateným útočníkom je Phil Kessel s „cap-hitom“ 6,8 milióna amerických dolárov. Neisté miesto v základe má najmä Christian Fischer, ktorého by mohol nahradiť mladučký Barrett Hayton, päťka draftu 2018. Predpokladané útoky vyzerajú takto:

Clayton Keller - Nick Schmaltz - Phil Kessel
Carl Söderberg - Derek Stepan - Lawson Crouse
Michael Grabner - Brad Richardson - Vinnie Hinostroza
Barrett Hayton - Christian Dvorak - Conor Garland

V obrane je momentálne vedených sedem hráčov zaťažujúcich rozpočet sumou 29,5 milióna amerických dolárov. Najviac z čiastky ukrojí kapitán Oliver Ekman-Larsson, ktorý má najvyšší „cap-hit“ v tíme – 8,25 milióna amerických dolárov. V predpokladaných pároch zatiaľ nefiguruje Iľja Ljubuškin, ktorý môže byť na „farmu“ poslaný aj bez waiver listiny:

Oliver Ekman-Larsson - Jason Demers
Alex Goligoski - Niklas Hjalmarsson
Jakob Chychrun - Jordan Oesterle
(Extra: Iľja Ljubuškin)

Arizona má pod jednocestnou zmluvou dvoch brankárov, ktorí spolu zaťažujú platový strop sumou 6,1 milióna amerických dolárov. Jednotkou bude tridsaťročný Antti Raanta, ktorého „cap-hit“ je 4,25 milióna dolárov. Dvojkou v hierarchii je o rok mladší Darcy Kuemper.

Silnejšie alebo slabšie? Ako vyzerá tento tím dnes?
Svoj názor môžete vyjadriť v komentároch.



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Marchand uznáva: Maple Leafs sú stavaní inak ako v minulých rokoch Canadiens, Capitals i Devils sú medzi klubmi s rekordnými trestami v platovom rozpočte Slafkovský na dne: Skauti porovnali Celebriniho s poslednými 9 draftovými jednotkami Anaheim by sa v lete mohol posilniť o zvučné mená. Priority sú dveSlovenský brankár žiaril v súboji s Gajanom, z postupového mečbalu sa teší aj Pekarčík Veľká rana pre Canucks: V druhom zápase boli bez opory, zvyšok série je neistý! Obranca Bruins utrpel zranenie. Uvidíme ho ešte v play-off? Švajčiarska hviezda Devils podstúpi operáciu. Stihne kemp? Colorado umiestnilo na waiver listinu útočníka Strelil viac gólov ako Dvorský, teraz podpísal zmluvu v NHLSlováci sú po drámach bližšie k MS: Jeden spálil tutovku, druhý bol svedkom zákroku play-off!Ďalšie dve veľké posily Slovenska sú o krok bližšie k MS. V hre je späť aj útočník, ktorý si zahral NHLV AHL začalo prvým zápasom play-offFlyers podpísali novú zmluvu s ruským brankáromFanúšikovia Canadiens nechápu: Aj po takejto sezóne je Slafkovský tak podceňovaný?Anketa: Ako oznámkujete Slovákov v NHL za ich výkony?Francis nevylučuje pred letom zmeny v zostave i na lavičke Kraken Ramsay: Pospíšilovi by náš štýl mal sadnúť. Mešár a Dvorský? Niekedy sa musíte rozhodnúť inak Zámorský novinár urobil rebríček Top 10 nádejí Blues: Sú v ňom obaja Slováci Top 5 nováčikov, ktorí by mohli mať v play-off najväčší vplyv Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies