Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
16. 04.
kurzy
01:00info
BOS
OTT
01:00info
CBJ
CAR
01:30info
FLA
TOR
NHL live
01:00info
MTL
DET
01:00info
PHI
WSH
02:00info
WPG
SEA
04:00info
VGK
CHI
04:00info
VAN
CGY
NHL live
17. 04.
kurzy
01:00info
NYI
PIT
01:00info
TBL
TOR
NHL live
03:30info
DAL
STL
04:00info
ARI
EDM
NHL live
«

Správy z NHL

Ako vyzerajú dnes? Carolina Hurricanes

Je leto, máme po drafte i po otvorení hráčskeho trhu. Niektorí hráči stále čakajú na zmluvy, ale najväčší ruch už máme za sebou. Preto sa pomaly môžeme pozrieť na to, ako vyzerajú jednotlivé tímy po doterajších transakciách. Na rade je Carolina.

logo Carolina Hurricanes

Carolina má za sebou sezónu, ktorú možno označiť za úspešnú. „Partia šašov“ skončila štvrtá v Metropolitnej divízii a so siedmou najlepšou bilanciou v konferencii (46-29-7) sa po prvýkrát od roku 2009 dostali Hurricanes do play-off. V ňom sa pritom prebojovali až do konferenčného finále.

Dres Hurricanes si doteraz zo Slovákov obliekli len Tomáš Malec a Andrej Sekera. Vlani v tíme nepôsobil nikto, ale pod zmluvou AHL bojoval o pozornosť na „farme“ Tomáš Jurčo, ktorý napokon v lete smeroval do Edmontonu. Pre budúcu sezónu tiež nie je vedený žiaden Slovák. Momentálne má tím využitých 33 miest z 50 na zmluvy, pričom v základe je písaných 19 hráčov.

Tím z Raleigh v lete urobil zaujímavú transakciu s Torontom, keď získal Patricka Marleaua, ktorého srdce zatúžilo po návrate do Kalifornie. Krátko po výmene bol vykúpený zo zmluvy. Hurricanes sa zviditeľnili aj Sebastianom Ahom, ktorý dostal offer sheet od Montrealu. Jeho zamestnávateľ však ponuku dorovnal a podpísal s ním päťročný kontrakt v hodnote 42,27 milióna amerických dolárov. Ďalšími transakciami sa Don Waddell snažil vylepšiť zostavu, ale stále potrebuje o čosi viac skúseností do defenzívy, prípadne silnejšiu druhú vlnu ofenzívy, hoci v piatok sa to pokúsil vyriešiť angažovaním Ryana Dzingela. Stále ešte nie je doriešená situácia s kapitánom Justinom Williamsom, ktorý zvažuje aj koniec kariéry.

Článok pokračuje pod reklamou

Voľby na drafte

Draftovou jednotkou Hurricanes sa stal kanadský center Ryan Suzuki vybraný z celkového 28. miesta. Ďalšími voľbami – a nebolo ich málo (11) – boli ruský brankár Piotr Kočetkov (36.), kanadský center Jamieson Rees (44.), fínsky krídelník Patrik Puistola (73.), fínsky obranca Anttoni Honka (83.), americký obranca Domenick Fensore (90.), americký obranca Cade Webber (99.), fínsky krídelník Tuukka Tieksola (121.), ruský krídelník Kirill Slepec (152.), americký krídelník Kevin Wall (181.), kanadský center Blake Murray (183.) a kanadský center Massimo Rizzo (216.).

Hráčske príchody

O chlp viac hráčov do tímu prišlo cez výmeny. Týka sa to obrancu Gustava Forslinga, brankára Antona Forsberga (obaja zo Chicaga), útočníka Erika Haulu (z Vegas) a brankára Jamesa Reimera (z Floridy). Ako voľní hráči prišli obranca Alex Lintuniemi, krídelník Brian Gibbons a len v piatok krídelník Ryan Dzingel.

Hráčske odchody

Cez výmeny odišli obranca Calvin de Haan, útočník Alekse Saarela (obaja Chicago), brankár Scott Darling (Florida) a útočník Nicolas Roy (Vegas). Ako voľní hráči odišli brankár Curtis McElhinney, obranca Dan Renouf a útočníci Patrick Brown, Greg McKegg a Andrew Poturalski.

Aktuálna zostava a platový rozpočet

V súčasnosti má tím z Raleigh k dispozícii zhruba 7 miliónov amerických dolárov, pričom takmer 8,6275 milióna z rozpočtu putuje vykúpeným Alexovi Semionovi a Patrickovi Marleauovi. Obmedzenými voľnými hráčmi sú stále obranca Gustav Forsling a útočníci Clark Bishop a Brock McGinn, ktorý je prihlásený na arbitráž. V systéme sú bez zmluvy aj brankár Anton Forsberg (arbitráž), útočník Saku Mäenalanen a obrancovia Trevor Carrick, Roland McKeown a Haydn Fleury. V budúcom roku by sa neobmedzenými voľnými hráčmi mohli stať Erik Haula, Brian Gibbons, Justin Faulk a Trevor van Riemsdyk.

Využitie platového rozpočtu (72,917 mil. USD*):
Ú O B
* - odpočítané vykúpenie Siomina a Marleaua zo zmluvy (8,583 mil. USD)

Aktuálnu zostavu Hurricanes tvorí 12 útočníkov, ktorí si vyžiadajú dokopy takmer 37,2 milióna amerických dolárov. Najlepšie plateným útočníkom je Sebastian Aho s „cap-hitom“ 8,454 milióna amerických dolárov. Medzi jedenástku hráčov patrí aj Martin Nečas, ktorého pozícia v prvom tíme je neistá. Na zmluvu čakajú McGinn a Bishop, pričom minimálne s prvým menovaným možno počítať do predpokladaných útokov, v ktorých sa zatiaľ nepočíta s Williamsom:

Andrej Svečnikov - Sebastian Aho - Teuvo Teräväinen
Ryan Dzingel - Jordan Staal - Warren Foegele
Brock McGinn - Erik Haula - Nino Niederreiter
Jordan Martinook - Lucas Wallmark - Brian Gibbons

V obrane je momentálne vedených päť hráčov zaťažujúcich rozpočet sumou 22,2 milióna amerických dolárov. Najviac z čiastky ukrojí Dougie Hamilton, ktorý má „cap-hit“ 5,75 milióna amerických dolárov. V predpokladaných pároch figuruje aj Forsling, ktorý stále čaká na novú zmluvu:

Jaccob Slavin - Dougie Hamilton
Brett Pesce - Justin Faulk
Gustav Forsling - Trevor van Riemsdyk

Carolina má pod jednocestnou zmluvou dvoch brankárov, ktorí spolu zaťažujú platový strop sumou 6,5 milióna amerických dolárov. Jasná jednotka v tíme nateraz nie je. Tím si udržal dvadsaťsedemročného Petra Mrázka, ktorý súhlasil s platom 3,125 milióna dolárov. V tandeme ho doplní o štyri roky starší James Reimer, ktorý zabojuje o post jednotky s „cap-hitom“ 3,4 milióna amerických dolárov.

Silnejšie alebo slabšie? Ako vyzerá tento tím dnes?
Svoj názor môžete vyjadriť v komentároch.



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Nemec je najproduktívnejší slovenský obranca medzi nováčikmi od ročníka 2005/06 Bizarný víťazný gól, žiadne podanie rúk. Na toto finále by Montreal rád zabudolSuchoty končili: Štyria Slováci skórovali, len jeden nebodovalAž 14 expertov z 15 sa zhodlo na top favoritovi na Norrisovu trofej Ide do tuhého: Štyri tímy stále bojujú o jednu pozíciu! Bude v play-off druhý Slovák alebo pôjde na MS? NHL chce sťahovanie Coyotes zavŕšiť ešte pred play-off. Podarí sa to?Veľká nádej Canadiens sa pri debute presadila bleskovo. Dočká sa debutu ďalší mladík?Gajan vstúpil do play-off víťazne! Nemec viacbodový Obranca Nashvillu prekonal na poslednú chvíľu rekord NHL!McDavid sa vrátil a prepísal históriu NHL: Vyrovnal sa Gretzkému, Lemieuxovi a Orrovi! + videoO Prezidentskej trofeji je rozhodnuté. Rangers si vytvorili nové klubové rekordy!Canucks sa vráti opora ešte pred play-off!Generálny manažér Panthers sa dočkal povýšenia Černákova gólová bomba, Nemec končí, Slafkovský má už len jednu šancu. Ďalší tím je v play-offSlafkovský to poriadne dramatizuje. Už bude mať len jednu šancu! Až päť hráčov podpísalo v NHL nováčikovské zmluvySlovenský mladík zo zámoria ide zabojovať o MS v Česku i miesto na drafte Medzi hviezdami týždňa je aj Pospíšilov parťák z formácieV minulosti Slafkovského kritizoval, teraz tvrdí: Vyzerá ako oveľa iný hráč Top 5 pozitívnych príbehov Canadiens v sezóne: Na čele je Slafkovský!Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies