Účet používateľaVyhľadávanie
Menu  .
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
02:00info
BOS
TOR
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
21:00info
NYR
WSH
01:00info
WPG
COL
04:00info
VAN
NSH
«

Správy z NHL

Ako vyzerajú dnes? Colorado Avalanche

Je leto, máme po drafte i po otvorení hráčskeho trhu. Niektorí hráči stále čakajú na zmluvy, ale najväčší ruch už máme za sebou. Preto sa pomaly môžeme pozrieť na to, ako vyzerajú jednotlivé tímy po doterajších transakciách. Na rade je Colorado.

logo Colorado Avalanche

Colorado má za sebou sezónu, v ktorej dokázalo postúpiť do play-off po druhýkrát po sebe, pričom po prvýkrát od roku 2008 vyhralo aj sériu, keď v piatich zápasoch vyradilo Calgary, najvyššie nasadený tím konferencie. V druhom kole však „lavína“ stroskotala na San Jose. V základnej časti skončila piata v Centrálnej divízii s bilanciou 38-30-14.

V minulej sezóne dostal u Avalanche šancu aj útočník Marko Daňo, ale nepresvedčil a Slováka v tíme pravdepodobne neuvidíme ani v budúcej sezóne. Tím má momentálne využitých 38 miest z 50 na zmluvy, pričom v základe je písaných 21 hráčov.

Colorado dvakrát po sebe postúpilo do play-off, ale napriek tomu urobilo značné zmeny s jasným cieľom – zvýšiť si šance na Stanleyho pohár. Bude zaujímavé sledovať Bowena Byrama v kempe i to, ako sa bude dariť najväčšej letnej akvizícii, Nazemovi Kadrimu. Na zmluvu stále čaká Mikko Rantanen a mužstvu by sa možno zišiel ešte skúsený obranca, keďže Erik Johnson a Ian Cole pravdepodobne vynechajú úvod sezóny. Tím má aktuálne aj veľa priestoru pod stropom – k naplneniu rozpočtového dna dospel až včerajším podpisom Andreho Burakovskyho.

Článok pokračuje pod reklamou

Voľby na drafte

Draftovou jednotkou Avalanche sa stal kanadský obranca Bowen Byram vybraný z celkového štvrtého miesta. V prvom kole bol draftovaný aj kanadský center Alex Newhook z celkového 16. miesta. Ďalšími voľbami boli americký obranca Drew Helleson (47.), kanadský útočník Matthew Stienburg (63.), kanadský útočník Alex Beaucage (78.), kanadský útočník Sasha Mutala (140.), kanadský útočník Luka Burzan (171.) a kanadský brankár Trent Miner (202.).

Hráčske príchody

Colorado získalo po päť hráčov cez výmeny a päť cez trh s voľnými hráčmi. Výmena sa týkala obrancov Kevina Connautona (z Arizony), Jacoba MacDonalda (z Floridy), Calleho Rosena, ako aj útočníkov Nazema Kadriho (obaja z Toronta) a Andreho Burakovskyho (z Washingtonu). Ako voľní hráči prišli obranca Dan Renouf a útočníci Joonas Donskoi, Pierre-Edouard Bellemare, T.J. Tynan a Jayson Megna.

Hráčske odchody

Brankár Joe Cannata vymenil organizáciu za Európu už v máji a v júli sa si túto cestu vybral aj útočník Sven Andrighetto. Ako voľní hráči tím opustili aj útočník Andrew Agozzino, obrancovia Patrik Nemeth a David Warsofsky, brankári Spencer Martin a Semion Varlamov. Cez výmeny zase odišli obranca Tyson Barrie a útočníci Alex Kerfoot (obaja Toronto), Carl Söderberg (Arizona) , Scott Kosmachuk (Washington) a Dominic Toninato (Florida).

Aktuálna zostava a platový rozpočet

V súčasnosti má tím z Denveru k dispozícii viac ako 19,9 milióna amerických dolárov. Obmedzenými voľnými hráčmi sú však traja útočníci – Vladislav Kamenev, J.T. Compher a hviezdny Mikko Rantanen. Compher je aj prihlásený na arbitráž, podobne ako Sheldon Dries zo systému. V ňom na zmluvu čakajú aj AJ Greer, Anton Lindholm a Sergej Bojkov. V budúcom roku by sa neobmedzenými voľnými hráčmi mohli stať Colin Wilson, Matt Nieto, Mark Barberio, Kevin Connauton, Pavel Francouz z prvého tímu a Jayson Megna, T.J. Tynan, Mark Alt a Jacob MacDonald zo systému.

Využitie platového rozpočtu (77,25 mil. USD*):
Ú O B
* - odpočítané vykúpenie Orpika zo zmluvy (1,5 mil. $) a udržaný plat Barrieho (2,75 mil. $)

Aktuálnu zostavu Avalanche tvorí 10 útočníkov, ktorí si vyžiadajú dokopy 33,6 milióna amerických dolárov. Najlepšie plateným útočníkom i hráčom tímu je Nathan MacKinnon s „cap-hitom“ 6,3 milióna amerických dolárov. Predpokladané útoky môžu vyzerať takto:

Gabriel Landeskog - Nathan MacKinnon - Mikko Rantanen
Andre Burakovsky - Nazem Kadri - Joonas Donskoi
Matt Calvert - Tyson Jost - J.T. Compher
Matt Nieto - Pierre-Edouard Bellemare - Colin Wilson

V obrane je momentálne vedených 9 hráčov zaťažujúcich rozpočet sumou 19,369 milióna amerických dolárov. Najviac z čiastky ukrojí Erik Johnson, ktorý má „cap-hit“ 6 miliónov amerických dolárov. Do predpokladaných párov by sa mohol zamiešať Calle Rosen, následkom čoho by sa do nich nemuseli zmestiť Mark Barberio či Ryan Graves:

Samuel Girard - Cale Makar
Calle Rosen - Erik Johnson
Nikita Zadorov - Kevin Connauton

Brankársku dvojicu Colorada by mali tvoriť dvadsaťsedemročný Nemec Philipp Grubauer, ktorý sa vlani osvedčil ako jednotka a o dva roky starší Čech Pavel Francouz, ktorý zarobí len 950 000 dolárov. Obaja spoločne zaťažujú strop sumou takmer 4,3 milióna amerických dolárov.

Silnejšie alebo slabšie? Ako vyzerá tento tím dnes?
Svoj názor môžete vyjadriť v komentároch.



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies