Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
29. 03.
kurzy
00:00info
BUF
NJD
NHL live
30. 03.
kurzy
17:30info
FLA
DET
19:30info
MIN
VGK
NHL live
21:00info
EDM
ANA
23:00info
ARI
NYR
23:00info
COL
NSH
NHL live
00:00info
WPG
OTT
00:00info
BUF
TOR
00:00info
CBJ
PIT
00:00info
MTL
CAR
00:00info
PHI
CHI
00:00info
TBL
NYI
00:00info
WSH
BOS
01:00info
STL
SJS
04:00info
SEA
DAL
04:00info
CGY
LAK
«

Správy z NHL

Ako vyzerajú dnes? Montreal Canadiens

Je leto, máme po drafte i po otvorení hráčskeho trhu. Niektorí hráči stále čakajú na zmluvy, ale najväčší ruch už máme za sebou. Preto sa pomaly môžeme pozrieť na to, ako vyzerajú jednotlivé tímy po doterajších transakciách. Na rade je Montreal.

logo Montreal Canadiens

Montreal v poslednej sezóne nepostúpil do play-off premiérovo od ročníka 2000/01 druhýkrát po sebe, hoci v Atlantickej divízii obsadil s bilanciou 44-30-8 štvrté miesto. V celej Východnej konferencii mu patrilo 9. miesto. Na postup stratil dva body.

Za Montreal v minulej sezóne hrával Tomáš Tatar, ktorý po neúspešnom pôsobení vo Vegas zažil v drese „Habs“ znovuzrodenie a aj v budúcej sezóne by mal patriť medzi kľúčových hráčov tímu. Ten má momentálne využitých 47 miest z 50 na zmluvy, pričom v základe je písaných až 25 hráčov.

Canadiens sa pokúsili ukradnúť Caroline Sebastiana Aha, ale s offer sheet neuspeli. Za ich najvýznamnejšie akvizície tak možno považovať obrancu Bena Chiarota a náhradného brankára Keitha Kinkaida. Aby si v novej sezóne vylepšili šance na play-off, budú potrebovať lepšie presilovky. V tomto smere generálny manažér veľké zmeny neurobil.

Článok pokračuje pod reklamou

Voľby na drafte

Draftovou jednotkou Canadiens sa stal americký útočník Cole Caufield vybraný z celkového 15. miesta. Ďalšími voľbami boli americký obranca Jayden Struble (46.), švédsky obranca Mattias Norlinder (64.), kanadský obranca Gianni Fairbrother (77.), kanadský obranca Jacob LeGuerrier (126.), americký útočník Rhett Pitlick (131.), dánsky brankár Frederik Dichow (138.), ruský útočník Arsen Khisamutdinov (170.), kanadský útočník Rafael Harvey-Pinard (201.) a kanadský obranca Kieran Ruscheinski (206.).

Hráčske príchody

Prvých päť júlových dní prinieslo pre Montreal všetky príchody piatich voľných hráčov – brankár Keith Kinkaid, obranca Ben Chiarot a útočníci Riley Barber, Phil Varone a Nick Cousins.

Hráčske odchody

Brankár Antti Niemi sa začiatkom júna rozhodol pre návrat do Európy a koncom mesiaca sa uskutočnili dve výmeny, cez ktoré Canadiens opustili krídelníci Nicolas Deslauriers a Andrew Shaw. Cez trh s voľnými hráčmi si zase našli nové pôsobisko obrancovia Jordie Benn a Brett Lernout, ako aj krídelník Hunter Shinkaruk.

Aktuálna zostava a platový rozpočet

V súčasnosti má tím z Quebecu k dispozícii zhruba 4 milióny amerických dolárov, pričom rozpočet zaťažuje aj vykúpenie Stevea Masona zo zmluvy. Všetci hráči sú však už pod zmluvami. Jedinú výnimku nájdeme v systéme – útočník Michael McCarron je obmedzeným voľným hráčom. V budúcom roku by sa neobmedzenými voľnými hráčmi mohli stať brankár Keith Kinkaid, obranca Christian Folin, ako aj útočníci Dale Weise, Matthew Peca a Nate Thompson. V systéme podobný status čaká na útočníkov Alexa Belzileho a Philipa Varoneho.

Využitie platového rozpočtu (80,133 mil. USD*):
Ú O B
* - odpočítané vykúpenie Masona zo zmluvy (1,367 mil. $)

Aktuálnu zostavu Canadiens tvorí 15 útočníkov, ktorí si vyžiadajú dokopy zhruba 37,5 milióna amerických dolárov. Najlepšie plateným útočníkom tímu je Jonathan Drouin s „cap-hitom“ 5,5 milióna amerických dolárov. V predpokladaných útokoch Seana Farrella z danej pätnástky nefigurujú Charles Hudon, Matthew Peca a Dale Weise:

Tomáš Tatar - Phillip Danault - Brendan Gallagher
Jonathan Drouin - Max Domi - Paul Byron
Artturi Lehkonen - Jesperi Kotkaniemi - Joel Armia
Nick Cousins - Nate Thompson - Jordan Weal

V obrane je momentálne vedených osem hráčov zaťažujúcich rozpočet sumou takmer 26,4 milióna amerických dolárov. Najviac z čiastky ukrojí kapitán Shea Weber, ktorý má „cap-hit“ 7,857 milióna amerických dolárov. Takto by mohli vyzerať predpokladané páry, do ktorých by sa nemuseli zmestiť Karl Azlner, Mike Reilly a Christian Folin, kým šancu zo systému by mohol dostať Noah Juulsen:

Victor Mete - Shea Weber
Ben Chiarot - Jeff Petry
Brett Kulak - Noah Juulsen

Montreal má pod jednocestnou zmluvou dvoch brankárov, ktorí spolu zaťažujú rozpočet sumou 12,25 milióna amerických dolárov. Jednotka je jasná – Carey Price, ktorý je s „cap-hitom“ 10,5 milióna amerických dolárov najlepšie plateným hráčom tímu. Kryť chrbát mu bude Keith Kinkaid.

Silnejšie alebo slabšie? Ako vyzerá tento tím dnes?
Svoj názor môžete vyjadriť v komentároch.



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies