Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
25. 04.
kurzy
01:00info
TBL
FLA
NHL live
01:30info
NYI
CAR
NHL live
26. 04.
kurzy
01:00info
WSH
NYR
NHL live
01:30info
NSH
VAN
04:00info
COL
WPG
04:30info
LAK
EDM
NHL live
«

Správy z NHL

Ako vyzerajú dnes? New York Rangers

Je leto, máme po drafte i po otvorení hráčskeho trhu. Niektorí hráči stále čakajú na zmluvy, ale najväčší ruch už máme za sebou. Preto sa pomaly môžeme pozrieť na to, ako vyzerajú jednotlivé tímy po doterajších transakciách. Na rade sú Rangers.

logo New York Rangers

Rangers v poslednej sezóne nepostúpili do play-off po druhýkrát po sebe, keď mužstvo v prestavbe zaznamenalo bilanciu 32-36-14. Stačila len na predposledné miesto v Metropolitnej divízii a 12. miesto vo Východnej konferencii. Nakoniec však boli tieto výsledky aj na niečo dobré.

Šancu v drese Rangers dostal naposledy Marek Hrivík, ktorý sa však v NHL nedokázal etablovať. V systéme „Blueshirts“ však jedného Slováka nájdeme – je ním brankár Adam Húska, ktorý by mal v budúcej sezóne chytávať v AHL. New York má momentálne využitých 44 miest z 50 na zmluvy, pričom v základe je písaných 23 hráčov.

Pozitívom slabšej sezóny bolo, že Rangers na draftovej lotérii získali možnosť vyberať na drafte z druhého miesta. Do tímu tak privítali šikovného Kaapa Kakka. K urýchleniu prestavby prispelo aj ulovenie najväčšej ryby na trhu s voľnými hráčmi, útočníka Artemija Panarina, či zisk obrancu Jacoba Troubu. K zlepšeniu defenzívy by mohol prispieť aj talentovaný Adam Fox a veľké očakávania sú aj v prípade devätnásťročného krídelníka Vitaliho Kravcova. Tím by ešte možno potreboval väčšiu kvalitu na pozícii centra, o ktorú by mal byť v kempe zaujímavý boj.

Článok pokračuje pod reklamou

Voľby na drafte

Draftovou jednotkou Rangers sa stal vyzdvihovaný fínsky krídelník Kaapo Kakko, celková dvojka draftu. Ďalšími voľbami boli kanadský obranca Matthew Robertson (49.), švédsky útočník Karl Henriksson (58.), americký obranca Zachary Jones (68.), americký obranca Hunter Skinner (112.), fínsky útočník Leevi Aaltonen (130.), švédsky útočník Adam Edström (161.) a kanadský útočník Eric Ciccolini (205.).

Hráčske príchody

Už koncom apríla urobili Rangers výmenu, ktorou z Caroliny získali práva na nádejného obrancu Adama Foxa. V júni zase získali už etablovaného obrancu Jacoba Troubu z Winnipegu. Na trhu s voľnými hráčmi sa stali víťazmi boja o Artemija Panarina, no upísali si aj ďalších útočníkov – Daniela O’Regana, Grega McKegga a Philipa di Giuseppeho.

Hráčske odchody

Newyorskú organizáciu cez výmeny opustili obranca Neal Pionk a útočník Jimmy Vesey. Do Európy odišiel obranca Julius Bergman a ako voľní hráči si nové pôsobisko v zámorí našli aj brankár Dustin Tokarski a obrancovia John Gilmour s Chrisom Birgasom.

Aktuálna zostava a platový rozpočet

V súčasnosti je tím z Manhattanu nad hranicou platového stropu, k čomu prispievajú aj dvaja hráči, ktorých vykúpil zo zmluvy a stále zaťažujú platový strop. Na zmluvu pritom ešte čakajú obranca Anthony DeAngelo a útočníci Brendan Lemieux. V budúcom roku by sa neobmedzenými voľnými hráčmi mohli stať útočníci Chris Kreider, Vladislav Namestnikov, Matt Beleskey, Jesper Fast a Greg McKegg. V systéme podobný status čaká na útočníka Stevena Fogartyho.

Využitie platového rozpočtu (85,66 mil. USD*):
Ú O B vz
* - cca 4,16 mil. dolárov nad stropom; započítané aj vykúpenia Girardiho a Spoonera zo zmluvy (3,911 mil. $)

Aktuálnu zostavu Rangers tvorí 14 útočníkov, ktorí si vyžiadajú dokopy zhruba 40,7 milióna amerických dolárov. Najlepšie plateným útočníkom aj hráčom tímu je Artemij Panarin s „cap-hitom“ 11,643 milióna amerických dolárov. Takto vyzerajú predpokladané útoky podľa Dana Rosena, ktorý do nich nezaradil Liasa Anderssona, Grega McKegga, Matta Beleskeyho a Christovala Nievesa:

Artemij Panarin - Mika Zibanejad - Pavel Bučnevič
Chris Kreider - Filip Chytil - Kaapo Kakko
Vladislav Namestnikov - Ryan Strome - Vitalij Kravcov
Brendan Lemieux - Brett Howden - Jesper Fast

V obrane je momentálne vedených sedem hráčov zaťažujúcich rozpočet sumou cez 31,7 milióna amerických dolárov. Najviac z čiastky ukrojí Jacob Trouba, ktorý má „cap-hit“ 8,0 milióna amerických dolárov. Takto by mohli vyzerať predpokladané páry, do ktorých by sa nemuseli zmestiť Libor Hájek a Brendan Smith:

Brady Skjei - Jacob Trouba
Marc Staal - Adam Fox
Tony DeAngelo - Kevin Shattenkirk

Brankársky tandem New Yorku zostáva nezmenený a bude zaťažovať rozpočet tímu so sumou takmer 9,3 milióna dolárov. Ako jednotka vstúpi do sezóny tridsaťsedemročný Henrik Lundqvist, ktorý má „cap-hit“ 8,5 milióna amerických dolárov. Kryť chrbát mu bude o 14 rokov mladší Alexandar Georgiev.

Silnejšie alebo slabšie? Ako vyzerá tento tím dnes?
Svoj názor môžete vyjadriť v komentároch.



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
V hokeji, vo fitku i v živote: Kĺby sú základom, o ktorý sa musíme staraťJohnny Bower prepísal dejiny a stal sa legendou, hoci to mal nesmierne ťažkéJedna hviezda za druhou: Súper Slovenska v skupinovej fáze zverejnil prvých 15 nominovaných hráčovMladíci na tribúne. Ako začali play-off AHL potenciálne posily Slovenska?Podpíše Crosby novú zmluvu krátko na to, ako bude oficiálne môcť? Nebolo to k Slafkovskému fér, tvrdí expert. Porovnal preto draftové jednotky inak! Tréner Toronta: Je neuveriteľné, ako to Marchandovi prechádza! Gajan žiaril v zápase o prežitie, dvaja Slováci idú ďalej!Islanders urobia pred ďalším zápasom série zmenu v bráneDôležitý obranca Hurricanes by mal vynechať minimálne zvyšok prvého kolaHviezda Floridy utrpela nešťastné zranenie. Vynechá minimálne týždeň Ďalší vyhodený tréner, tentoraz v KaliforniiČeský velikán sa rozhodol: Definitívne zavesil korčule na klinecSeattle si upísal len osemnásťročného obrancu Marchand prepisoval históriu, Vegas je pred návratom domov na koni, dráma v Edmontone! Nemec sa z vlaňajška poučil. Teší sa na MS i vyvrcholenie prípravy: Takýto turnaj tu nebol dlho V boji o juniorský Stanley Cup zostávajú stále dvaja talentovaní SlováciMarchand uznáva: Maple Leafs sú stavaní inak ako v minulých rokoch Canadiens, Capitals i Devils sú medzi klubmi s rekordnými trestami v platovom rozpočte Slafkovský na dne: Skauti porovnali Celebriniho s poslednými 9 draftovými jednotkami Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies