Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
02:00info
BOS
TOR
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
21:00info
NYR
WSH
01:00info
WPG
COL
04:00info
VAN
NSH
«

Správy z NHL

5 hráčov, ktorí zrejme v novej sezóne zažijú výkonnostný pokles

Na úrovni NHL je veľmi ťažké udržiavať si konštantnú výkonnosť. Je bežné, že si hráč nedokáže preniesť úspechy z jednej sezóny do ďalšej. Matt Teague sa zameral práve na takýchto hráčov a vybral päticu, ktorá by v ročníku 2018/19 nemala napodobniť uplynulú sezónu.

1. Joe Pavelski, Dallas
Pavelskiho produktivita klesala v troch sezónach po sebe, má už 35 rokov a mladšieho ho neurobí ani zmena dresu. V minulej sezóne viedol Sharks s 38 gólmi, ale jeho strelecká aktivita bola najnižšia v kariére a úspešnosť streľby mal na neudržateľnej hodnote. Posledným hráčom, ktorý strelil 38 gólov v sezóne po 35. narodeninách, bol Daniel Alfredsson v ročníku 2007/08. Celkovo sa to podarilo 14 hráčom a 13 z nich sú v Sieni slávy. Pavelskiho ovplyvní aj to, že si bude zvykať na Dallas, ktorý hra menej útočný štýl ako San Jose.

2. Robin Lehner, Chicago
Lehner pomohol Islanders k postupu do play-off z druhého miesta Metropolitnej divízie. V Chicagu to však bude mať úplne iné. Newyorský tím hral pod Barrym Trotzom prepracovaný defenzívny hokej, kým Blackhawks sa viac spoliehajú na svoje ofenzívne hrozby a obrana pomaličky upadá. V minulej sezóne umožnila súperom najviac nebezpečných príležitostí na 60 minút v lige. Lehner by mohol byť spoľahlivým brankárom, ale je ťažké predstaviť si, že by sa aj v budúcej sezóne dostal na úroveň 93% úspešnosti zákrokov a priemeru 2,13 inkasovaného gólu na zápas.

3. Pierre-Luc Dubois, Columbus
Dubois zaregistroval 27 gólov a 61 bodov v 82 zápasoch minulej sezóny, ale často hrával po boku Artemija Panarina, ktorý Columbus v lete opustil. Jeho ofenzívny prínos bol pritom citeľné nižší, ak s ruskou hviezdou nehrával. Po odchodoch Duchenea a Dzingela bude čeliť väčšej zodpovednosti. A bez schopnejších spoluhráčov by mu mohlo chvíľu trvať, kým urobí ďalší krok vpred.

4. Leon Draisaitl, Edmonton
Nemecký útočník má za sebou životný ročník, v ktorom strelil 50 gólov a nazbieral 105 bodov. Počet gólov oproti predošlej sezóne zdvojnásobil, ale o 9,9 % mu vzrástla aj úspešnosť streľby pri hre piatich proti piatim na neudržateľných 20 %. Prínosom mu bolo aj hranie po boku Connora McDavida. Nový tréner Dave Tippett už pritom avizoval, že toto duo rozdelí. Pre Oilers by to mohlo byť výhodné, ale pre Draisaitlove individuálne úspechy zrejme nie.

5. Jordan Binnington, St. Louis
Je zrejme nerealistické myslieť si, že tento brankár napodobní svoje úspechy z minulej sezóny, ktorá bola vskutku neskutočná. Nikdy neodchytal za sezónu viac ako 50 zápasov a v novej sezóne ho bude čakať väčšia záťaž. Už aj v polovici svojho pôsobenia v NHL v uplynulej sezóne začal „strácať dych“. Čelil pritom druhému najnižšiemu počtu nebezpečných striel na 60 minút medzi brankármi s minimálne 15 štartmi, čo len svedčí o výbornej obrane Blues. Tá starne, kým konkurencia v divízii rastie.




Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies