Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
po 2. tr.
CGY
5
SJS
0
po 1. tr.
COL
4
EDM
1
po 1. tr.
VGK
0
ANA
0
04:30info
LAK
CHI
18. 04.
kurzy
po 2. tr.
CGY
5
SJS
0
po 1. tr.
COL
4
EDM
1
po 1. tr.
VGK
0
ANA
0
04:30info
LAK
CHI
19. 04.
kurzy
Žiadne zápasy
«

Správy z NHL

Ako vyzerajú dnes? St. Louis Blues

Je leto, máme po drafte i po otvorení hráčskeho trhu. Niektorí hráči stále čakajú na zmluvy, ale najväčší ruch už máme za sebou. Preto sa pomaly môžeme pozrieť na to, ako vyzerajú jednotlivé tímy po doterajších transakciách. Na rade je majstrovské St. Louis.

logo St. Louis Blues

St. Louis má za sebou najlepšiu sezónu v klubovej histórii. Hoci v januári bolo posledným tímom NHL, základnú časť končilo s bilanciou 45-28-9 na 3. mieste Centrálnej divízie a 5. mieste Západnej konferencie. V play-off nakoniec docválalo až k zisku prvého Stanleyho pohára v klubovej histórii. Vo finále zdolalo v siedmich dueloch Boston.

Posledným Slovákom v tíme, za ktorý hral veľký počet hráčov spod Tatier, je Jaroslav Halák, ktorý odišiel v roku 2014. V systéme nikto z jeho krajanov nerastie. Klub má momentálne využitých 45 miest z 50 na zmluvy, pričom v základe je písaných 22 hráčov.

St. Louis sa v budúcej sezóne pokúsi obhájiť titul s takmer identickou zostavou, akú malo v minulej sezóne. Tím veľa zmien neurobil, ale udržal si niekoľkých kľúčových obmedzených voľných hráčov a predĺžil zmluvu s trénerom Craigom Berubem. Kľúčovým odchodom bude zrejme len útočník Pat Maroon, ktorý je momentálne stále neobmedzeným voľným hráčom.

Článok pokračuje pod reklamou

Voľby na drafte

Draftovou jednotkou Blues sa stal ruský útočník Nikita Alexandrov, ktorý bol draftovaný v druhom kole z celkového 62. miesta. Ďalšími voľbami boli kanadský brankár Colten Ellis (93.), kanadský útočník Keenan Washkurak (155.), ruský brankár Vadim Žerenko (208.) a kanadský útočník Jeremy Michel (217.).

Hráčske príchody

Všetky nové tváre z trhu s voľnými hráčmi prišli do St. Louis hneď v prvý júlový deň – obrancovia Jake Dotchin a Derrick Pouliot, útočníci Nathan Walker, Mike Vecchione, Nick Lappin a Evan Polei. Cez výmeny zase prišli center Dakota Joshua a obranca Andreas Borgman (obaja z Toronta).

Hráčske odchody

Úradujúci šampión sa ešte v júni rozlúčil s útočníkom Nikitom Sošnikovom a obrancom Jakubom Jeřábkom, ktorí sa vrátil do Európy. Kariéru ukončil obranca Chris Butler a nové pôsobiská si našli aj obrancovia Tyler Wotherspoon, Jani Hakanpaa a Michael Del Zotto, ako aj brankár Jared Coreau. Cez výmenu klub opustil obranca Jordan Schmaltz.

Aktuálna zostava a platový rozpočet

V súčasnosti má tím z Missouri k dispozícii zhruba 5,07 milióna amerických dolárov, pričom na novú zmluvu čakajú útočník Ivan Barbašov a obranca Joel Edmundson, ktorý je prihlásený aj na arbitráž. V budúcom roku by sa neobmedzenými voľnými hráčmi mohli stať útočník Brayden Schenn a obrancovia Jay Bouwmeester s Alexom Pietrangelom. V systéme podobný osud čaká obrancu Joeyho LaLeggiu a útočníkov Michaela Vecchioneho, Jordana Nolana a Nicka Lappina.

Využitie platového rozpočtu (81,5 mil. USD):
Ú O B
 

Aktuálnu zostavu Blues tvorí 13 útočníkov, ktorí si vyžiadajú dokopy 47,87 milióna amerických dolárov. Najlepšie plateným útočníkom tímu sú Vladimir Tarasenko a Ryan O’Reilly, ktorí sú s „cap-hitom“ 7,5 milióna amerických dolárov aj najlepšie platenými hráčmi tímu. Do predpokladaných útokov nezaradil David Satriano Mackenzieho MacEacherna a Robbyho Fabbriho:

Jaden Schwartz - Brayden Schenn - Vladimir Tarasenko
Zach Sanford - Ryan O'Reilly - David Perron
Sammy Blais - Tyler Bozak - Robert Thomas
Ivan Barbašov - Oskar Sundqvist - Alexander Steen

V obrane je momentálne vedených sedem hráčov zaťažujúcich rozpočet sumou 19,797 milióna amerických dolárov. Najviac z čiastky ukrojí kapitán Alex Pietrangelo, ktorý má „cap-hit“ 6,5 milióna amerických dolárov. Takto by mohli vyzerať predpokladané páry, v ktorých nefigurujú Robert Bortuzzo a Derrick Pouliot:

Carl Gunnarsson - Alex Pietrangelo
Jay Bouwmeester - Colton Parayko
Vince Dunn - Joel Edmundson

St. Louis má pod jednocestnou zmluvou dvoch brankárov, ktorí spolu zaťažujú rozpočet sumou 8,75 milióna amerických dolárov. Jake Allen a hrdina minulej sezóny Jordan Binnington majú porovnateľné „cap-hity“ – 4,35 milióna dolárov vs. 4,4 milióna dolárov.

Silnejšie alebo slabšie? Ako vyzerá tento tím dnes?
Svoj názor môžete vyjadriť v komentároch.



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Tatar opäť v akcii, toto nezažil od 24. marca. Mladý Rus rozhodol debutový zápas + videoSlafkovský je v spoločnosti veľkých mien. Vie, že sa môže zlepšiť. Čo plánuje po MS?Nemec mal svoje chyby, ale svojou defenzívou prekvapil. Akú známku si vyslúžil? Slováci v USHL postupovali ďalej, v CHL nie. Čaká nás séria slovenských brankárov Chromiak hrdinom zápasu, presadil sa aj Regenda + videoRok zmenil vo vnímaní Slafkovského veľa. Hovoril o tom viceprezident Canadiens Erik Karlsson otvorene o sezóne v Pittsburghu: Obrovské sklamanie V NHL debutoval bývalý dorastenec Trnavy. A hneď aj bodoval! NHL zverejnila termíny prvých duelov play-off. Kedy začnú Slováci? Majiteľ Jazz sa vyjadril k informáciám o predaji Coyotes Matthews robil, čo mohol, ale nebolo mu to súdené. Chýbali milimetre a štipka šťastia + video Kučerov napodobnil McDavida: Exkluzívny klub rozšíril na päť hráčov a dočkal sa ovácií v stoji! Dvojnásobný víťaz Stanleyho pohára s Pittsburghom úspech nezažil. Končí kariéru Canadiens urobili zásadné rozhodnutie ohľadom svojho trénera NHL zverejnila nominácie na King Clancy TrophyDetroit a Philadelphia podpísali vstupné zmluvy s vysokoškolákmi Na waiver listine je útočník Red WingsČernák viedol zápas a videl historický moment. Matthews ten svoj nezažil, Coyotes sa lúčili víťazne Hlavaj sa stretne v kempe aj s legendou: Fleury pokračuje v kariéreMS sa blížia: Optimizmus ohľadom Regendu, Mešár a Dvorský otázni, Nemec príde! Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies