Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
29. 03.
kurzy
00:00info
BUF
NJD
NHL live
30. 03.
kurzy
17:30info
FLA
DET
19:30info
MIN
VGK
NHL live
21:00info
EDM
ANA
23:00info
ARI
NYR
23:00info
COL
NSH
NHL live
00:00info
WPG
OTT
00:00info
BUF
TOR
00:00info
CBJ
PIT
00:00info
MTL
CAR
00:00info
PHI
CHI
00:00info
TBL
NYI
00:00info
WSH
BOS
01:00info
STL
SJS
04:00info
SEA
DAL
04:00info
CGY
LAK
«

Správy z NHL

Ako vyzerajú dnes? Tampa Bay Lightning

Je leto, máme po drafte i po otvorení hráčskeho trhu. Niektorí hráči stále čakajú na zmluvy, ale najväčší ruch už máme za sebou. Preto sa pomaly môžeme pozrieť na to, ako vyzerajú jednotlivé tímy po doterajších transakciách. Na rade je Tampa Bay.

logo Tampa Bay Lightning

Tampa Bay v poslednej sezóne absolútne dominovala základnej časti a bilancia 62-16-4 nepriniesla len titul v Atlantickej divízii, ale aj Prezidentovu trofej a vyrovnanie ligového rekordu so 62 výhrami. Play-off potom prinieslo sklamanie – vypadnutie v prvom kole po štvorzápasovej sérii s Columbusom.

Za Tampu v minulej sezóne nastupoval slovenský obranca Erik Černák, ktorý by mal mať miesto v prvom tíme zaistené aj pre nový ročník. V organizácii mu pribudol krajan Maxim Čajkovič, ktorý bol draftovaný v tomto roku. Klub má momentálne využitých 48 miest z 50 na zmluvy, pričom v základe je písaných 20 hráčov.

Tampa Bay v lete nehlásila žiadne významné akvizície. Novým náhradným brankárom bude Curtis McElhinney a tím si vylepšil hĺbku svojej zostavy po tom, čo odišli veteráni Dan Girardi a Anton Stralman, ktorí otvárajú dvere aj mladíkom ako Callan Foote. Klub opustili aj J.T. Miller a Ryan Callahan, od ktorého sa však pre problémy s chrbtom návrat do hry aj tak neočakával. Hlavným cieľom leta pre generálneho manažéra bola nová zmluva pre Braydena Pointa, ktorá stále realitou nie je. Brankár Andrej Vasilevskij však podpísal lukratívny osemročný kontrakt, ktorý začne platiť od sezóny 2020/21.

Článok pokračuje pod reklamou

Voľby na drafte

Draftovou jednotkou Lightning sa stal kanadský útočník Nolan Foote, ktorý bol draftovaný z celkového 27. miesta. Ďalšími voľbami boli švédsky brankár Hugo Alnefelt (71.), slovenský útočník Maxim Čajkovič (89.), kanadský obranca Maxwell Crozier (120.), kanadský obranca Quinn Schmiemann (182.), ruský útočník Michail Šalagin (198.) a americký útočník McKade Webster (213.).

Hráčske príchody

Tampa Bay získala začiatkom leta práva na brankára Mareka Mazanca (z Vancouveru) a neskôr cez výmenu získala aj brankára Mikea Condona (z Ottawy). Cez trh s voľnými hráčmi prišli aj brankári Curtis mcElhinney, Scott Wedgewood a Spencer Martin, ako aj obrancova Luke Schenn a útočníci Chris Mueller a Gemel Smith a univerzál Luke Witkowski (vie hrať ako krídelník aj ako obranca).

Hráčske odchody

Kariéru ukončil útočník Michael Bournival a do Európy odišiel brankára Ed Pasquale. Cez trh s voľnými hráčmi klub opustili aj obranca Anton Stralman a útočníci Andy Andreoff s Gabrielom Dumontom. Cez výmeny zase odišli brankár Connor Ingram a útočníci J.T. Miller a Ryan Callahan.

Aktuálna zostava a platový rozpočet

V súčasnosti má tím z Floridy k dispozícii takmer 11,13 milióna amerických dolárov, ale stále dvoch obmedzených voľných hráčov – útočníkov Adama Erneho a hviezdneho Braydena Pointa, ktorý si s novou zmluvou príde na veľa. V budúcom roku by sa neobmedzenými voľnými hráčmi mohli stať obrancovia Luke Schenn a Jan Rutta. V systéme podobný osud čaká brankárov Louisa Domingueho, Scotta Wedgewooda a Mikea Condona, obrancu Camerona Gaunceho a útočníkov Chrisa Muellera a Coryho Conachera.

Využitie platového rozpočtu (78,27 mil. USD*):
Ú O B
* odpočítané vykúpenia Carleho zo zmluvy (1,833 mil. USD) a kontrakty Domingueho a Condona (1,4 mil. USD)

Aktuálnu zostavu Lightning tvorí 10 útočníkov, ktorí si vyžiadajú dokopy 41,72 milióna amerických dolárov. Najlepšie plateným útočníkom tímu je Nikita Kučerov, ktorý je s „cap-hitom“ 9,5 milióna amerických dolárov momentálne najlepšie plateným hráčom tímu. Takto vyzerajú predpokladané útoky Coreyho Longa, ktorý v nich nepočíta s Danickom Martelom, ktorého nahradil Carterom Versgaeghem:

Tyler Johnson - Brayden Point - Nikita Kučerov
Ondřej Palát - Steven Stamkos - Yanni Gourde
Alex Killorn - Anthony Cirelli - Mathieu Joseph
Adam Erne - Cedric Paquette - Carter Verhaeghe

V obrane je momentálne vedených osem hráčov zaťažujúcich rozpočet sumou 20,616 milióna amerických dolárov. Najviac z čiastky ukrojí Victor Hedman, ktorý má „cap-hit“ 7,875 milióna amerických dolárov. Takto by mohli vyzerať predpokladané páry, v ktorých nefigurujú Jan Rutta, Luke Schenn či Luke Witkowski, pričom zo systému je tam Callan Foote:

Victor Hedman - Michail Sergačov
Ryan McDonagh - Erik Černák
Braydon Coburn - Callan Foote

Tampa Bay má pod jednocestnou zmluvou až štyroch brankárov, ale o tandem prvého tímu sa postarajú dvadsaťpäťročný Andrej Vasilevskij, ktorý bude v poslednom roku svojej skromnejšej zmluvy s „cap-hitom“ 3,5 milióna dolárov a o 11 rokov starší Curtis McElhinney. Spolu zaťažia platový strop sumou 4,8 milióna dolárov. Zvyšní dvaja s jednocestnými zmluvami sú Louis Domingue a Mike Condon.

Silnejšie alebo slabšie? Ako vyzerá tento tím dnes?
Svoj názor môžete vyjadriť v komentároch.



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies