Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
01:00info
NYR
WSH
01:30info
FLA
TBL
NHL live
03:30info
WPG
COL
04:00info
VAN
NSH
NHL live
23. 04.
kurzy
01:00info
NYR
WSH
01:30info
FLA
TBL
NHL live
03:30info
WPG
COL
04:00info
VAN
NSH
NHL live
24. 04.
kurzy
01:00info
TOR
BOS
NHL live
03:30info
DAL
VGK
NHL live
04:00info
EDM
LAK
«

Správy z NHL

Ako vyzerajú dnes? Vancouver Canucks

Je leto, máme po drafte i po otvorení hráčskeho trhu. Niektorí hráči stále čakajú na zmluvy, ale najväčší ruch už máme za sebou. Preto sa pomaly môžeme pozrieť na to, ako vyzerajú jednotlivé tímy po doterajších transakciách. Na rade je Vancouver.

logo Vancouver Canucks

Vancouver v poslednej sezóne po štvrtýkrát po sebe nepostúpil do play-off. V základnej časti obsadil piate miesto v Pacifickej divízii a 12. miesto v Západnej konferencii, keď zaregistroval bilanciu 35-36-11.

Za Vancouver si nezahral Slovák od sezóny 2010/11, v ktorej odohral štyri zápasy Mário Bližňák. Momentálne nikto spod Tatier nevyrastá ani v systéme klubu. Ten má momentálne využitých 45 miest z 50 na zmluvy, pričom v základe je písaných 24 hráčov.

Vancouver v lete urobil kroky, ktorými si vylepšil ofenzívu i defenzívu s cieľom vrátiť sa po niekoľkých rokoch do play-off. Tím dúfa, že s dorastajúcimi mladíkmi mu k tomu kľúčové posily, útočníci J.T. Miller a Michael Ferland s obrancami Tylerom Myersom a Jordiem Bennom, pomôžu. Do konca leta má však pred sebou ešte jednu výzvu – podpísať novú zmluvu s Brockom Boeserom, na ktorého momentálne nemá dostatok priestoru pod platovým stropom. A na zmluvu čaká ešte jeden útočník.

Článok pokračuje pod reklamou

Voľby na drafte

Draftovou jednotkou Canucks sa stal ruský útočník Vasilij Podkolzin, ktorý bol draftovaný z celkového 10. miesta. Ďalšími voľbami boli švédsky útočník Nils Höglander (40.), kanadský útočník Ethan Keppen (122.), kanadský útočník Carson Focht (133.), lotyšský brankár Arturs Silovs (156.), český útočník Karel Plášek (175.), americký útočník Jack Malone (180.), americký útočník Aidan McDonough (195.) a švédsky útočník Arvid Costmar (215.).

Hráčske príchody

Vancouver získal cez výmeny útočníkov J.T. Millera z Tampy a Francisa Perrona zo San Jose. Ďalšie nové tváre prichádzali cez trh s voľnými hráčmi. Menovite to boli brankár Zane McIntyre, obrancovia Jordie Benn, Tyler Myers, Oscar Fantenberg a útočníci Tyler Graovac, Justin Bailey a Micheal Ferland.

Hráčske odchody

Útočník Ryan Spooner si to namieril do Európy a ako voľní hráči si nové pôsobisko našli aj obrancovia Luke Schenn s Derrickom Pouliotom, ako aj útočníci Markus Granlund, Brandan Gaunce a Tanner Kero. Výmenou tím opustil Marek Mazanec, ktorý však bude v budúcej sezóne chytať v Česku.

Aktuálna zostava a platový rozpočet

V súčasnosti má tím z Britskej Kolumbie k dispozícii zhruba 5,06 milióna amerických dolárov, ale stále dvoch obmedzených voľných hráčov – útočníkov Nikolaja Goldobina a Brocka Boesera. V budúcom roku by sa neobmedzenými voľnými hráčmi mohli stať brankár Jacob Markström, obrancovia Alex Biega, Oscar Fantenberg a Chris Tanev, ako aj útočníci Josh Leivo a Tim Schaller. V systéme podobný osud čaká brankárov Richarda Bachmana a Zanea McIntyrea, ako aj útočníka Tylera Graovaca.

Využitie platového rozpočtu (77,434 mil. USD*):
Ú O B
* odpočítané vykúpenia Spoonera zo zmluvy (1,033 mil. USD) a trest za Luonga (3,033 mil. USD)

Aktuálnu zostavu Canucks tvorí 14 útočníkov, ktorí si vyžiadajú dokopy skoro 44,292 milióna amerických dolárov. Najlepšie plateným útočníkom tímu je Loui Eriksson, ktorý s „cap-hitom“ 6,0 milióna amerických dolárov zdieľa pozíciu najlepšie plateného hráča tímu. Takto vyzerajú predpokladané útoky Kevina Woodleyho, ktorý v nich nepočíta s Antoineom Rousselom, Timom Schallerom, Tylerom Mottem ani ešte neupísaným Goldobinom:

Micheal Ferland - Elias Pettersson - Brock Boeser
Tanner Pearson - Bo Horvat - J.T. Miller
Sven Baertschi - Brandon Sutter - Josh Leivo
Loui Eriksson - Jay Beagle - Jake Virtanen

V obrane je momentálne vedených osem hráčov zaťažujúcich rozpočet sumou 23,367 milióna amerických dolárov. Najviac z čiastky ukroja Alexander Edler a Tyler Myers, ktorí majú rovnaký „cap-hit“ ako spomínaný Eriksson. Takto by mohli vyzerať predpokladané páry, v ktorých nefigurujú Alex Biega a Oscar Fantenberg:

Alexander Edler - Tyler Myers
Quinn Hughes - Christopher Tanev
Jordie Benn - Troy Stecher

Vancouver má pod jednocestnou zmluvou dvoch brankárov, ktorí spolu zaťažujú platový strop sumou 4,717 milióna amerických dolárov. Jednotkou bude dvadsaťdeväťročný Jacob Markström s „cap-hitom“ 3,667 milióna amerických dolárov. Ako náhradník bude pripravený o šesť rokov mladší Thatcher Demko.

Silnejšie alebo slabšie? Ako vyzerá tento tím dnes?
Svoj názor môžete vyjadriť v komentároch.



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Flyers podpísali novú zmluvu s ruským brankáromFanúšikovia Canadiens nechápu: Aj po takejto sezóne je Slafkovský tak podceňovaný?Anketa: Ako oznámkujete Slovákov v NHL za ich výkony?Francis nevylučuje pred letom zmeny v zostave i na lavičke Kraken Ramsay: Pospíšilovi by náš štýl mal sadnúť. Mešár a Dvorský? Niekedy sa musíte rozhodnúť inak Zámorský novinár urobil rebríček Top 10 nádejí Blues: Sú v ňom obaja Slováci Top 5 nováčikov, ktorí by mohli mať v play-off najväčší vplyv Slovenský brankár prešiel najkratšiu cestu k postupu, pre útočníka sezóna končíAké plány majú Penguins v lete so svojím bránkoviskom?Veľký návrat: Lindy Ruff sa vracia do tímu, v ktorom tvoril rekordyĎalšia posila Slovenska z NHL je potvrdená. Švajčiari ich hlásia hneď niekoľko!Matthews zavelil k vyrovnaniu, žiarili aj McDavid či Hyman. Dalo Vegas facku fair-play?Video: Kyle MacLean vs. Stefan Noesen (bitka) „Šokujúca“ novinka: Obhajcovi titulu sa v prvom zápase play-off vráti hviezdaSlafkovského útok bol jeden z najlepších v NHL. Za sebou nechal aj útoky superhiezdMešár s Dvorským na MS nedávajú zmysel. Ich čas príde, hovoria majstri sveta V hre o Calderov pohár bude viacero Slovákov. V základnej časti im kraľovali Studenič s Regendom Mešára teraz čaká tvrdá konkurencia. Toto bude pre neho múdre, ak chce zlepšiť šance na úspech Slafkovského útok patrí medzi tri pozitíva budúcej sezóny. Spomína sa aj Mešár Slovensko má ďalšiu posilu zo zámoria! V tejto sezóne si zahrala aj v NHLZobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies