Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
29. 03.
kurzy
00:00info
BUF
NJD
NHL live
30. 03.
kurzy
17:30info
FLA
DET
19:30info
MIN
VGK
NHL live
21:00info
EDM
ANA
23:00info
ARI
NYR
23:00info
COL
NSH
NHL live
00:00info
WPG
OTT
00:00info
BUF
TOR
00:00info
CBJ
PIT
00:00info
MTL
CAR
00:00info
PHI
CHI
00:00info
TBL
NYI
00:00info
WSH
BOS
01:00info
STL
SJS
04:00info
SEA
DAL
04:00info
CGY
LAK
«

Správy z NHL

Matthews: Byť kapitánom Leafs by bola obrovská česť

Čoraz viac sa hovorí o tom, že by tím Toronto Maple Leafs mohol byť pripravený vymenovať svojho prvého kapitána od roku 2016. Medzi horúcich adeptov sa pritom radí aj hviezdny útočník Auston Matthews.

„Kapitánstvo je v hokeji, vo všeobecnosti, obrovská pocta, no v Toronte to platí ešte viac,“ povedal Matthews pre The Athletic. „Vidíte tie mená hráčov, ktorí boli kapitánmi pred vami. Máme všetkých kapitánov zoradených na vlajočkách, keď prichádzame na tréningové klzisko. Poznáte tie mená, čo priniesli tímu, ich bojovnosť, čo urobili pre komunitu, takže je to podľa mňa o trochu väčšia pocta, keď ste kapitánom v Toronte.“

Okrem Matthewsa sa vo všeobecnosti vnímajú za kandidátov aj John Tavares a Morgan Rielly. Tavares už má skúsenosti s touto pozíciou z tímu New York Islanders a Rielly je zase najdlhšie pôsobiacim hráčom Leafs a už pár sezón mu dres zdobí písmeno „A“.

„Či to budem ja alebo niekto iný, prinesie to so sebou veľa zodpovedností. Budem sa cítiť pohodlne bez ohľadu na to, či to budem ja alebo nie. Máme mnoho dobrých kandidátov, chlapcov, ktorí sú už v tejto lige dlho, chlapcov, ktorí už boli kapitánmi, ako je John Tavares, a chlapcov, ktoré už nejaký čas nosili na drese písmena,“ poznamenal Matthews.

Americký útočník oslávi v septembri len 22. narodeniny. Preto dostal otázku, či by nebolo zvláštne, ak by sa stal kapitánom napríklad na úkor dvadsaťosemročného Tavaresa, ktorý bol už v mladosti radený medzi vodcovské typy.

„Nemyslím si, že by to bolo divné,“ odvetil Matthews. „Každý má v mysli rovnaký cieľ. Každý chce byť prínosom svojím vlastným spôsobom a chce robiť to, čo je najlepšie pre tím. Keď bude niekto pripravený, Kyle Dubas a jeho tím urobia dobrú voľbu. Bez ohľadu na to, kto to bude, pohnete sa ďalej, budete si robiť svoje a pustite sa do práce.“




Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies