Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
Žiadne zápasy
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
NHL live
02:00info
BOS
TOR
NHL live
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
NHL live
21:00info
NYR
WSH
NHL live
01:00info
WPG
COL
NHL live
04:00info
VAN
NSH
«

Správy z NHL

McDavid prehovoril o kolene aj o situácii s obmedzenými voľnými hráčmi

Connor McDavid nebude na ľade počas tohtotýždňového BioSteel kempu, pretože sa ešte nezotavil zo zranenia kolena. Hviezdny útočník tímu Edmonton Oilers v pondelok priblížil svoj zdravotný stav i pohľad na trh s obmedzenými voľnými hráčmi.

Kapitán „Olejárov“ utrpel v poslednom zápase sezóny zranenie ľavého kolena, s ktorým sa rozhodol nejsť na operáciu. Momentálne ešte nevie, kedy bude zotavený, ale chcel by to stihnúť do tréningového kempu. Nič však nechce uponáhľať.

„Robím dobré pokroky, každý deň sa to zlepšuje. Pracujem tvrdo, aby som to stihol do kempu. Na to sa koncentrujeme. Toto leto je iné, lebo sa koncentrujem na zotavovanie. Trvá to už dlho, ale je to dobré. Všetko už sa spája dokopy, ale nechcete sa vrátiť až príliš skoro. Chcete sa uistiť, že budete plne zotavení a že sa znova nezraníte,“ povedal McDavid.

Edmonton má momentálne bez zmluvy len útočníka Jesseho Puljujärviho, ktorý však verejne vyhlásil, že ho chce opustiť. Iné tímy majú však bez zmluvy aj svoje hviezdy. Patria medzi ne aj Brayden Point, Mitch Marner, Brock Boeser, Kyle Connor, Patrik Laine, Mikko Rantanen či Matthew Tkachuk.

Článok pokračuje pod reklamou

Tréningové kempy sa otvoria zhruba o dva týždne a takéto množstvo obmedzených voľných hráčov bez zmluvy nie je v tomto bode bežné. McDavid verí, že sa nakoniec hráči s tímami dohodnú a že je potrebné len to, aby padla prvá kocka v domine.

„Je to samozrejme unikátna situácia, v ktorej je veľa hviezdnych hráčov, ktorí momentálne len vyčkávajú. Myslím si, že bude treba len jedno domino, aby to všetko spadlo. A pôjde to potom celkom rýchlo. Niekto však bude musieť stanoviť latku,“ poznamenal.

Aj McDavid mohol byť v podobnej situácii, ale on v nej byť nechcel. Nakoniec podpísal už v roku 2017, rok pred koncom nováčikovskej zmluvy, osemročný kontrakt v hodnote 100 miliónov amerických dolárov.

„Nechcel som vysedávať a nejsť do tréningového kempu. Úprimne, to bola moja najväčšia obava,“ priznal McDavid. „Nakoniec to bolo celkom ľahké. S Petrom Chiarellim sa vtedy pracovalo skvelo. Aj môj agent odviedol skvelú prácu. Bol to rýchly proces. Nebolo tam nič, pre čo by sme museli čakať.“



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies