Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
Žiadne zápasy
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
NHL live
02:00info
BOS
TOR
NHL live
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
NHL live
21:00info
NYR
WSH
NHL live
01:00info
WPG
COL
NHL live
04:00info
VAN
NSH
«

Slováci v NHL

Prehovorí Húska do budúcnosti bránkoviska Rangers?

Tím New York Rangers má pre nadchádzajúce sezóny zaujímavú situáciu na brankárskom poste. Trochu stranou často pri rozhovoroch o nej zostával slovenský brankár Adam Húska. Ten by však mohol situáciu ešte viac zamotať.

Rangers majú ešte na dva roky upísaného Henrika Lundqvista, ktorý sa nechal počuť, že by možno svoju kariéru ešte natiahol. Náhradníka mu robí perspektívny Aleksandar Georgiev a do zámoria teraz prichádza Igor Šesťorkin, ktorého mnohí pasujú za nástupcu Lundqvista.

Šesťorkin sa v prvom zápase na turnaji nádeji v Traverse City prezentoval rozpačitým dojmom, ale on si ešte len musí na severoamerický štýl hokeja zvykať. Navyše, už v druhom zápase podal lepší výkon.

Vo veľmi dobrom svetle sa v druhom zápase tímu na turnaji, ktorý nie je známy pre defenzívnu hru, prezentoval Húska, ktorý kryl 24 striel z 28 a medzi zákrokmi bolo aj niekoľko veľkých. A aj v poslednom zápase pomohol k výhre – 34 zákrokmi.

Článok pokračuje pod reklamou

Húska bol draftovaný v roku 2015 z celkového 184. miesta ako 18. brankár v poradí. Posledné tri sezóny strávil na Connecticutskej univerzite a koncom minulej sezóny zažil profesionálny debut v AHL. Nakoniec v nej mal bilanciu 1-7-1 s 88,9% úspešnosťou zákrokov. Aj v novej sezóne bude pôsobiť v Hartforde.

Steve Paulus, ktorý pokrýval Rangers v newyorských televíziách viac ako 40 rokov, mladého Slováka označuje za prototyp moderného brankára NHL, ktorý teraz dostane šancu dozrievať medzi mužmi po boku o rok a pol staršieho Šesťorkina.

„Keď zvážime to, že táto sezóna bude čerstvým začiatkom pre Wolf Pack, vyzerá to tak, že Húska si v nadchádzajúcej sezóne v Hartforde podelí brankárske povinnosti s Igorom Šesťorkinom. Hartford zamestnáva žiaka Benoita Allaireho Erica Raymonda ako trénera brankárov a Húska bude z jeho pozornosti ťažiť,“ konštatuje Paulus.

„Húska má 22 rokov a momentálne je jedným zo štyroch brankárov, ktorých majú Blueshirts pod zmluvou. S draftovanými Tylerom Wallom a Olofom Lindbomom na čakacej listine, bude toto pre mladého brankára dôležitá sezóna. Tímu sa vždy páčila jeho fyzická zdatnosť a je jasné, že sa budú ochotne pozerať na to, ako zapasuje do brankárskej hierarchie organizácie.“



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
NHL naživo: Začína sa play-off!Tréner vychválil Pospíšila a označil ho za potkana. Slovák si reakciou získal expertaNHL je v Utahu veľkým hitom už teraz: Neuveriteľné množstvo záujemcov o permanentkyJe tu play-off: Kto patrí medzi favoritov na zisk Stanleyho pohára podľa bookmakerov? Preview: Aj Slováci sa pokúsia o prekvapenie v nevyspytateľnom 1. kole play-offSplní si sen: Tretí Slovák z NHL potvrdil účasť na majstrovstvách sveta! Honzek debutoval v drese Calgary. Dostal šancu v otváracej formáciiToto je 6 najväčších prekvapení základnej časti tejto sezóny NHLUrbanov víťazný štart do play-off, Kmec prispel k postupu! Repčík bodoval pri kolapse tímu + videoFrustrovaný Tortorella: Stále sme ďaleko, potrebujeme viac talentu Dubas otvorene: Crosby by mal ukončiť kariéru v Pittsburghu Tuhý boj o Hartovu trofej? Dve hviezdy delí v hlasovaní šesť bodov Niekdajší najužitočnejší hráč zápasu hviezd by si už v NHL nemusel zahrať Neuveriteľné: Ako nováčik žiaril a to hral dva mesiaca s bolestivou zlomeninou! Bojovník: Letanga trápilo významné zranenie a prvýkrát po dlhých rokoch odohral celý ročníkIslanders si upísali útočníka a brankára, Avalanche obrancu Slafkovský dosiahol hetrik aj po sezóne: Opäť získal ocenenie! Prvý útok Canadiens celý na MS neuvidíme. Slafkovský sa teší na zaujímavú konfrontáciu Známy český brankár z NHL je nútený ukončiť kariéruSlovenský útočník dostane šancu v záložnom tíme ColoradaZobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies