Účet používateľaVyhľadávanie
Menu  .
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
02:00info
BOS
TOR
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
21:00info
NYR
WSH
01:00info
WPG
COL
04:00info
VAN
NSH
«

Slováci v NHL

Fehérváry má otváraciu zostavu na dosah

Talentovaný slovenský obranca Martin Fehérváry mal v prípravných zápasoch pár slabších momentov, ale celkovo podal v tréningovom kempe výborný výkon a vďaka nemu je v prvom tíme Washingtonu aj deň pred štartom základnej časti.

To dokazuje, že slová chvály, ktoré jeho smerom adresovali tréneri a vedenie Capitals, neboli len diplomatickými vyjadreniami do vetra. Skutočne ich zaujal a dokonca sa dostal do boja o prvý pár po boku Johna Carlsona – na dočasnej báze.

Pred posledným prípravným zápasom mu robili konkurenciu Jonas Siegenthaler a Christian Djoos. Druhý menovaný neprežil pondelkové škrty, čo mladíka z Bratislavy priblížilo opäť o krok bližšie k otváracej zostave.

Capitals majú momentálne v prvom tíme 25 hráčov a v otváracej zostave ich musia mať 23. Zároveň však ich platový rozpočet presahuje strop, čo je predpokladom toho, že tím ešte nejaké transakcie skôr či neskôr urobí.

Článok pokračuje pod reklamou

Isabelle Khurshudyan si myslí, že problém so stropom by vyriešilo vyškrtnutie útočníka, obrancu a brankára. Tím má momentálne 14 útočníkov, 8 obrancov a 3 brankárov. Brankár Iľja Samsonov, podobne ako Fehérváry a Siegenthaler, nemusí byť zapísaný na waiver listinu.

O osude Fehérváryho zrejme rozhodne stav Michala Kempného. Český bek by nemal stihnúť úvod sezóny. V tom prípade by sa už vyškrtnutie obrancu pred štartom ročníka realizovať nemuselo a Fehérváry by bol medzi zostávajúcou sedmičkou.

Limit s hráčmi aj platovým stropom by z krátkodobého pohľadu zase mohlo riešiť to, že Jevgenij Kuznecov si odpyká v úvode sezóny trojzápasovú suspendáciu. Capitals by tak získali čas a stačilo by im už len poslať na „farmu“ Samsonova, prípadne zapísať Kempného na listinu dlhodobo zranených hráčov.

Ak by to takto nakoniec aj bolo, znamenalo by to, že by Fehérváry mohol dostať šancu minimálne v úvodných troch zápasoch základnej časti predtým, ako by ho tím mohol poslať do Hershey z AHL, kde by dostával viac priestoru na hranie i svoj rozvoj.



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies