Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
02:00info
BOS
TOR
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
21:00info
NYR
WSH
01:00info
WPG
COL
04:00info
VAN
NSH
«

Sumáre

Fehérváry má za sebou víťazný debut, dostal aj cenu pre hráča zápasu

Sezóna 2019/20 nám odštartovala prvými štyrmi zápasmi. Zastúpenie sme mali v dvoch. Debut v drese Washington zažili Richard Pánik a Martin Fehérváry, ktorý odohral vôbec svoj prvý zápas v NHL.

Vrána zavŕšil zvrat gólom v predĺžení

Najväčšia pozornosť sa u nás v stredu venovala zápasu v St. Louis, a to nie len preto, že si Blues pred zápasom vyvesili pod strop haly banner pripomínajúci ich prvý Stanleyho pohár. V drese Washingtonu zažil svoju premiéru nie len Richard Pánik, ale aj ligový debutant Martin Fehérváry. Nebodovali, ale tešili sa z výhry 3:2, o ktorej v predĺžení rozhodol Jakub Vrána. Capitals prehrávali 0:2, ale stav dokázali vyrovnať Alex Ovečkin a Dmitrij Orlov. John Carlson a Lars Eller nazbieral po dve asistencie. Dve asistencie mal aj domáci Ryan O’Reilly, ktorý mal prsty v góloch Sammyho Blaisa a Alexa Pietrangela. Z brankárov mal viac práce domáci Jordan Binnington, ktorý kryl 31 striel. Braden Holtby urobil 20 zákrokov. Pánik odohral skoro 14 a pol minúty, z toho viac ako štyri v presilovke. Predviedol dva bodyčeky. Fehérváry má za sebou 13 a pol minúty so ziskom plusového bodu. Dve minúty strávil aj na trestnej lavici za vyhodenie puku mimo hracej plochy. Po zápase dostal od kapitána Ovečkina baseballovú prilbu, ktorá sa po víťazstve dáva hráčovi zápasu. Po ňom nebol tréner domácich Craig Berube, spokojný s herným prejavom: „Neboli sme agresívni. Nehrali sme našu hru. Prvá tretina bola v poriadku, ale potom sme upustili od našej hry.“

Vrána a jeho prvý víťazný gól v predĺžení v kariére:

St. Louis vyvesilo majstrovský banner:

Článok pokračuje pod reklamou

Hviezdy duelu: 1. J. Vrána, 2. A. Ovečkin (obaja WSH), 3. R. O’Reilly (STL)

Matthews pomohol dvoma gólmi k výhre nad Ottawou

Rozpis nám na prvý deň pripravil aj bitku o Ontário. Toronto do nej vstupovalo ako favorit, Ottawa ako outsider. Do zápasu lepšie vstúpili Senators, keď už po 25 sekundách hry skóroval Brady Tkachuk. Nakoniec sa však z výhry 5:3 tešilo Toronto. Auston Matthews sa stal štvrtým hráčom v histórii, ktorý skóroval v každom zo svojich prvých štyroch otváracích zápasov (po Ditovi Clapperovi, Daveovi Andreychukovi a Sergejovi Fiodorovi). Dokonca vsietil dva góly. Po jednom pridali Frederik Gauthier, Trevor Moore a Iľja Michejev, ktorý debutoval v NHL. Pridal aj asistenciu. Dve si pripísal Tyson Barrie. Frederik Andersen urobil 23 zákrokov a okrem Tkachuka ho prekonali Bobby Ryan a Scott Sabourin, pre ktorého to bol tiež prvý gól kariéry v prvom zápase v lige. Craig Anderson kryl 37 striel a dve boli aj z hokejky slovenského obrancu Martina Marinčina. Ten absolvoval necelých 14 minút. Jason Spezza bol zdravým náhradníkom.


Druhý gól Matthewsa, pekná prihrávka Marnera:

Hviezdy duelu: 1. A. Matthews, 2. T. Barrie, 3. I. Michejev (všetci TOR)

Draisaitl doviedol Oilers k výhre nad Canucks, McDavid rozhodol

Edmonton vstúpil do sezóny víťazne, ale nemal to ľahké. K výhre 3:2 nad Vancouverom pomohli najmä Leon Draisaitl, ktorý zaznamenal gól a dve prihrávky, a brankár Mike Smith, ktorý zneškodnil 31 striel. Víťazný gól strelil po dravom prieniku Connor McDavid v 55. minúte po tom, čo štyri minúty pred ním vyrovnával stav Zack Kassian. Pre kapitána Oilers to bol 28. víťazný gól v kariére. Od jeho debutu v NHL ich viac strelil len Brad Marchand z Bostonu – 31. „Leon bol dnes ako kôň, taký je však vždy. Kass dnes priniesol veľa energie, čo tiež zvykne robiť. Bol to dobrý štart do sezóny,“ povedal McDavid. Canucks dokázali aspoň na krátku chvíľu otočiť stav z 0:1 na 2:1, keď sa presadili Alexander Edler a Tanner Pearson. Jacob Markström opustil stretnutie s 19 zákrokmi.

McDavidov víťazný gól:

Hviezdy duelu: 1. L. Draisaitl (EDM), 2. T. Pearson (VAN), 3. Z. Kassian (EDM)

Fleury pomohol Vegas k výhre nad Sharks a vyrovnal dve legendy

San Jose nastúpilo nie len bez suspendovaného Evandera Kanea, ale aj bez Erika Karlssona, ktorý dostal osobné voľno. Oslabený tím ťahal v Las Vegas za kratší koniec a miestnemu klubu podľahol 1:4. Kým z hráčov Sharks sa presadil len Marcus Sörensen, o góly Golden Knights sa postarali Mark Stone, debutant Cody Glass a dvakrát Reilly Smith, ktorému v oboch prípadoch asistoval William Karlsson. Marc-Andre Fleury pomohol k triumfu 21 zákrokmi, Martin Jones ich urobil o 10 viac. Fleury napodobnil Curtisa Josepha a Martina Brodeura, keď vyhral už svoj 10. otvárací zápas sezóny. Odchytal ich spolu 15. Toto bol prvý duel tímov od prvého kola posledného play-off, v ktorom San Jose vyradilo Vegas v siedmich zápasoch. Druhý zápas odohrajú tímy v piatok. V T-Mobile Aréne bolo v stredu až 18 588 divákov, čo je rekord pre zápas základnej časti. Duel nedohral domáci obranca Nate Schmidt, ktorý v prvej tretine utrpel pravdepodobne zranenie kolena.


Takto sa strieľajú góly v oslabení:

Hviezdy duelu: 1. C. Glass, 2. R. Smith, 3. M. Stone (všetci VGK)

Slováci v akcii

0Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
R. Pánik (WSH) 14:21 0 0 0 0 0 0 2
M. Fehérváry (WSH) 13:35 0 0 0 +1 2 0 0
M. Marinčin (TOR) 13:46 0 0 0 0 0 2 0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies