Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
Žiadne zápasy
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
NHL live
02:00info
BOS
TOR
NHL live
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
NHL live
21:00info
NYR
WSH
NHL live
01:00info
WPG
COL
NHL live
04:00info
VAN
NSH
«

Správy z NHL

Toronto už má nového kapitána, Spezza zostal v utorok sklamaný

Tím Toronto Maple Leafs pred otváracím zápasom sezóny proti Ottawe vymenoval svojho 25. kapitána v klubovej histórii. Stal sa ním hviezdny útočník John Tavares.

Po tri a pol roku sa stal nástupcom obrancu Diona Phaneufa hráč, ktorý do tímu prišiel pred minulou sezónou. Tavares však má skúsenosti s touto pozíciou, keďže päť rokov nosil kapitánske „céčko“ počas pôsobenia u Islanders.

„Vieme o tej histórii, o tej tradícii a o tom, čo to znamená pre toto mesto a fanúšikov. Nie je to niečo, čo môžete brať za samozrejmosť, ale zároveň si nemyslím, že to zmení to, kým ste. Len chcete pokračovať v tom, aby ste sa každý deň snažili zlepšovať,“ povedal Tavares, ktorý vlani zaznamenal 47 gólov a 88 bodov.

A ako sa o tejto novinke dozvedel? Jeho syn, ktorý je stále v dojčenskom veku, nosil na sebe jeho dres. A na ňom už figurovalo aj písmeno „C“.

Článok pokračuje pod reklamou

„Na ten moment nikdy nezabudnem. Bolo to veľmi emocionálne a špeciálne,“ poznamenal Tavares, ktorého vodcovský tím doplnia mladí útočníci Auston Matthews a Mitch Marner, ako aj obranca Morgan Rielly, ktorí budú alternatívnymi kapitánmi.

Spezza si na debut v drese Leafs musí počkať

Nie všetci v Toronte oplývali v stredu radosťou. Svoje sklamanie verejne priznal skúsený útočník Jason Spezza, ktorého mrzí, že sa nedostal do základnej zostavy pre otvárací zápas proti Ottawe, jeho niekdajšiemu tímu.

„Určite chcete byť súčasťou takýchto zápasov. Dávajú vám dôvody, aby ste boli nadšení,“ povedal Spezza, ktorý vstúpil do sezóny ako zdravý náhradník. „Klamal by som, ak by som povedal, že nie som sklamaný. Som však tiež profesionál.“

Tréner Mike Babcock namiesto tridsaťšesťročného veterána zaradil na pozíciu centra štvrtého útoku Nicka Shorea, ktorého klub získal v lete. Povedal, že v tíme bude rotácia a Spezza dostane šancu už v ďalšom zápase. Taktiež od neho potreboval, aby ešte o niečo viac času venovla nácviku oslabení.

„On je trénerom a on rozhoduje o zostave. Ja sa musím čo najskôr prispôsobiť tomu, čo odo mňa chce,“ poznamenal Spezza, ktorý 1. júla podpísal s Torontom jednoročnú zmluvu za 700 000 amerických dolárov.



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
NHL naživo: Začína sa play-off!Tréner vychválil Pospíšila a označil ho za potkana. Slovák si reakciou získal expertaNHL je v Utahu veľkým hitom už teraz: Neuveriteľné množstvo záujemcov o permanentkyJe tu play-off: Kto patrí medzi favoritov na zisk Stanleyho pohára podľa bookmakerov? Preview: Aj Slováci sa pokúsia o prekvapenie v nevyspytateľnom 1. kole play-offSplní si sen: Tretí Slovák z NHL potvrdil účasť na majstrovstvách sveta! Honzek debutoval v drese Calgary. Dostal šancu v otváracej formáciiToto je 6 najväčších prekvapení základnej časti tejto sezóny NHLUrbanov víťazný štart do play-off, Kmec prispel k postupu! Repčík bodoval pri kolapse tímu + videoFrustrovaný Tortorella: Stále sme ďaleko, potrebujeme viac talentu Dubas otvorene: Crosby by mal ukončiť kariéru v Pittsburghu Tuhý boj o Hartovu trofej? Dve hviezdy delí v hlasovaní šesť bodov Niekdajší najužitočnejší hráč zápasu hviezd by si už v NHL nemusel zahrať Neuveriteľné: Ako nováčik žiaril a to hral dva mesiaca s bolestivou zlomeninou! Bojovník: Letanga trápilo významné zranenie a prvýkrát po dlhých rokoch odohral celý ročníkIslanders si upísali útočníka a brankára, Avalanche obrancu Slafkovský dosiahol hetrik aj po sezóne: Opäť získal ocenenie! Prvý útok Canadiens celý na MS neuvidíme. Slafkovský sa teší na zaujímavú konfrontáciu Známy český brankár z NHL je nútený ukončiť kariéruSlovenský útočník dostane šancu v záložnom tíme ColoradaZobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies