Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
24. 04.
kurzy
01:00info
TOR
BOS
NHL live
03:30info
DAL
VGK
NHL live
04:00info
EDM
LAK
25. 04.
kurzy
01:00info
TBL
FLA
NHL live
01:30info
NYI
CAR
NHL live
«

Slováci v NHL

Hossa navštívil Blackhawks. Veľmi nám chýba, tvrdí Bowman + video

Tím Chicago Blackhawks otvorí svoju sezónu dnešným duelom proti Philadelphii v Prahe, a tak si duel nemohla nechať ujsť ani niekdajšia slovenská opora tímu Marián Hossa, ktorá je už zmierená s tým, že musela po sezóne 2016/17 ukončiť kariéru.

„Bolo to ťažké rozhodnutie, pretože som toho mal vo mne ešte veľa. Cítil som, že mám v sebe ešte dva alebo tri roky, počas ktorých by som hral poľahky na mojej úrovni. Povedal som si však, že to takto nemôže pokračovať, pretože mi to môže v budúcnosti zabrániť robiť mnohé veci. Bolo to ťažké rozhodnutie, ale myslím si, že to správne,“ povedal pre ligový web Hossa, ktorý navštívil svojich bývalých spoluhráčov už vo štvrtok.

„Tešil som sa na stretnutie s chlapcami tu v Prahe a konečne už prišiel ten deň, keď môžem vidieť ľudí, s ktorými som zažil v tejto organizácii veľa úspechov. Možno poznám piatich alebo šiestich hráčov v kabíne, no sú tu aj tréneri a ľudia z vedenia, ktorí sú v podstate rovnakí. Je fajn byť znova okolo nich.“

Corey Crawford, Duncan Keith, Brent Seabrook, Jonathan Toews, Patrick Kane a Andrew Shaw sú zostávajúcimi hráčmi Blackhawks, ktorí hrávali s Hossom medzi rokmi 2009 a 2017. Slovenský velikán by s nimi rád ešte zašiel na večeru, kde si môžu zaspomínať na staré časy, vrátane troch titulov.

Článok pokračuje pod reklamou

„Bol to hráč, ktorého som sledoval, keď som vyrastal a vždy som k nemu vzhliadal. Keď som s ním hral, páčil sa mi ešte viac. Je to skvelý chlapík a na ľade bol úžasným hráčom, nie len ofenzívne, ale aj defenzívne,“ poznamenal Shaw.

Štyridsaťročný trenčiansky odchovanec zaznamenal 1134 bodov (525+609) v 1309 zápasoch NHL v dresoch Ottawy, Atlanty, Pittsburghu, Detroitu a Chicaga. Po jeho odchode sa Blackhawks ešte nedostali do play-off.

„Určite nám veľmi chýba. Prinášal toho na stôl veľa, nie len góly – robil všetky tie veci, ktoré od hráča potrebujete, aby ste vyhrali. Myslím si, že práve preto bol... nechcem povedal v tieni počas všetkých tých rokov, pretože sa určite dočkal aj svojej časti uznania, ale nie som si istý, či bol plne oceňované to, čo každý večer robil, aby nášmu tímu pomáhal k výhram,“ priznal generálny manažér Stan Bowman.

Hossa sa v súčasnosti venuje podnikaniu a rodine. A hoci by ho to ešte k hokeju aj ťahalo, niektoré veci zo života profesionálneho hokejistu mu nechýbajú. Na starú partiu však dopustiť nedá.

„Nechýba mi lietanie, nechýbajú mi stretnutia (mimo ľadu). Sú určité veci, ktoré mi chýbajú, ale určité veci mi nechýbajú. Určite mi však chýba táto časť, keď som v šatni v okolo týchto chalanov,“ dodal víťaz Stanleyho pohára z rokov 2010, 2013 a 2015.



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Nemec sa z vlaňajška poučil. Teší sa na MS i vyvrcholenie prípravy: Takýto turnaj tu nebol dlho V boji o juniorský Stanley Cup zostávajú stále dvaja talentovaní SlováciMarchand uznáva: Maple Leafs sú stavaní inak ako v minulých rokoch Canadiens, Capitals i Devils sú medzi klubmi s rekordnými trestami v platovom rozpočte Slafkovský na dne: Skauti porovnali Celebriniho s poslednými 9 draftovými jednotkami Anaheim by sa v lete mohol posilniť o zvučné mená. Priority sú dveSlovenský brankár žiaril v súboji s Gajanom, z postupového mečbalu sa teší aj Pekarčík Pohroma pre Canucks: V druhom zápase boli bez opory, zvyšok série je v ohrození! Obranca Bruins utrpel zranenie. Uvidíme ho ešte v play-off? Švajčiarska hviezda Devils podstúpi operáciu. Stihne kemp? Colorado umiestnilo na waiver listinu útočníka Strelil viac gólov ako Dvorský, teraz podpísal zmluvu v NHLSlováci sú po drámach bližšie k MS: Jeden spálil tutovku, druhý bol svedkom zákroku play-off!Ďalšie dve veľké posily Slovenska sú o krok bližšie k MS. V hre je späť aj útočník, ktorý si zahral NHLV AHL začalo prvým zápasom play-offFlyers podpísali novú zmluvu s ruským brankáromFanúšikovia Canadiens nechápu: Aj po takejto sezóne je Slafkovský tak podceňovaný?Anketa: Ako oznámkujete Slovákov v NHL za ich výkony?Francis nevylučuje pred letom zmeny v zostave i na lavičke Kraken Ramsay: Pospíšilovi by náš štýl mal sadnúť. Mešár a Dvorský? Niekedy sa musíte rozhodnúť inak Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies