Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
po 2. tr.
DAL
0
STL
1
po 2. tr.
ARI
2
EDM
1
18. 04.
kurzy
01:00info
MIN
SEA
NHL live
02:00info
WPG
VAN
03:00info
CGY
SJS
03:30info
COL
EDM
NHL live
04:00info
VGK
ANA
NHL live
04:30info
LAK
CHI
19. 04.
kurzy
Žiadne zápasy
«

Sumáre

Fehérváry odohral viac ako pri debute, neskutočný obrat v New Jersey

V piatok sa v kanadsko-americkej NHL odohralo päť zápasov. Slovensko malo zastúpenie len v jednom.

Samsonov pri debute doviedol Capitals k výhre nad Islanders

Richard Pánik a Martin Fehérváry sa mohli tešiť z víťazstva aj v druhom zápase sezóny. Opäť však nebodovali. Z víťazstva mal veľkú radosť aj brankár Iľja Samsonov, ktorý pri svojom debute v NHL vyhral súboj s krajanom Semionom Varlamovom. K výhre Washington 2:1 nad Islanders pomohol 25 zákrokmi. Jakub Vrána otvoril skóre zápasu a víťazný gól strelil za nerozhodného stavu T.J. Oshie, ktorý využil presilovku v druhej tretine. Jediný gól New Yorku strelil Devon Toews. Varlamov kryl 26 striel, vrátane jednej z hokejok slovenských hráčov. Pánik odohral 14 minút a získal plusový bod. Fehérváry absolvoval 15 a pol minúty. Predviedol aj štyri bodyčeky.


Hviezdy duelu: 1. T. Oshie, 2. I. Samsonov, 3. J. Vrána (všetci WSH)

Zápas v Prahe sa stal korisťou Flyers

Philadelphia mala nepresvedčivú prípravu, ale v Prahe vykročila do sezóny tou pravou nohou. Travis Konecny strelil dva góly, aby Alain Vigneault zažil úspešnú premiéru na lavičke Flyers. Tí zdolali Chicago 4:3 pri svojom prvom víťazstve mimo Severnej Ameriky v 52-ročnej histórii. Ďalšie góly pridali Oskar Lindblom a Michael Raffl, kým Carter Hart zastavil 28 striel. Vo všetkých góloch Blackhawks mal prsty Patrick Kane – jeden strelil a pri góloch Alexa Nylandera a Alexa DeBrincata asistoval. Corey Crawford urobil 34 zákrokov. Jeho tím, ktorý hral bez zranených obrancov Calvina de Haana a Connora Murphyho, doplatil na zaváhania obrancov Dennisa Gilberta a Slatera Koekkoeka. „Strácali sme príliš veľa pukov a ponúkali im šance v našej defenzíve,“ skonštatoval tréner Jeremy Colliton.

Článok pokračuje pod reklamou

Hviezdy duelu: 1. T. Konecny (PHI), 2. P. Kane (CHI), 3. M. Raffl (PHI)

Winnipegu sa v New Jersey podaril veľký obrat

Winnipeg vyhral nad New Jersey siedmy zápas po sebe napriek tomu, že prehrával na konci druhej tretiny 0:4. Kanadského tímu sa podarilo vynútiť nadstavený čas a o výhre 5:4 rozhodli v nájazdoch Kyle Connor a Blake Wheeler. „Zažil som zápasy, v ktorých sme zvrátili trojgólovú stratu. Na štvorgólovú si nepamätám. Za posledných 25 rokov sa to určite nestalo. Nemôžem si spomenúť,“ poznamenal o skvelom obrate tréner Paul Maurice. O vyrovnanie sa postarali Dmitrij Kulikov, Jack Roslovic, Mathieu Perreault a Neal Pionk. Laurent Brossoit urobil 35 zákrokov a zneškodnil tri nájazdy. Dvakrát ho prekonal Blake Coleman, pričom jeden gól vsietil jednou rukou v páde. Po góle pridali ligový debutant Nikita Gusev a Sami Vatanen. P.K. Subban zaznamenal dve asistencie. Cory Schneider kryl 19 striel z 21 predtým, ako sa zranil. MacKenzie Blackwood následne urobil sedem zákrokov. Jack Hughes odohral 15 a štvrť minúty bez bodového zisku.


Colemanov neskutočný gól jednou rukou:

Hviezdy duelu: 1. B. Wheeler (WPG), 2. B. Coleman (NJD), 3. N. Pionk (WPG)

Toronto uspelo aj v prvom zápase vonku

Toronto si bez Martina Marinčina pripísalo druhú výhru v sezóne, keď uspelo v Columbuse pomerom 4:1. Mitch Marner mal veľký podiel na víťazstve, keď strelil dva góly a pridal asistenciu. Po góle pridali Auston Matthews a Cody Ceci, kým Morgan Rielly nazbieral po šiesty raz v kariére tri asistencie a Frederik Andersen predviedol 28 zákrokov. Jediný gól domácich vsietil po Dánovom zaváhaní Cam Atkinson, ktorý skóroval v šiestom otváracom zápase sezóny po sebe – rovnakú vec v minulosti dokázali Mud Bruneteau z Detroitu (1940-45) a Yvon Cournoyer z Montrealu (1973-78). Joonas Korpisalo opustil duel s 25 zákrokmi. Blue Jackets nehrali zle, ale nedokázali využiť svoje príležitosti. „Je to tím, ktorý nemôžete púšťať do presiloviek. Toho sme sa dnes dopustili veľa. Okrem toho sa mi naša hra páčila. Urobili sme veľa dobrých vecí,“ povedal kapitán Nick Foligno. Maple Leafs strelili dva presilovkové góly.

Marnerov druhý gól stál za to:

Hviezdy duelu: 1. M. Marner, 2. F. Andersen, 3. M. Rielly (všetci TOR)

Vegas opäť presvedčivo zdolalo San Jose

Vegas sa so San Jose nehralo ani v druhom zápase po sebe. Tentokrát pritom Sharks nepomohla ani prítomnosť čerstvého otca Erika Karlssona. Golden Knights vyhrali presvedčivo 5:1 a po prvýkrát vo svojej histórii strelili dva góly v oslabení v jednom zápase – postarali sa o ne Brayden McNabb a Tomáš Nosek. V predošlom dueli strelili tiež jeden. Nosek pridal aj gól pri hre v plnom počte hráčov a pripísal si aj prihrávku na gól Williama Carriera. Jonathan Marchessault tiež skóroval a Marc-Andre Fleury kryl vo svojom 800. zápase kariéry 34 striel. Ako jediný ho v 55. minúte prekonal Barclay Goodrow. Martin Jones inkasoval štyri góly z 23 striel a od tretej tretiny chytal Aaron Dell. Ten zastavil 5 striel zo 6.


Hviezdy duelu: 1. T. Nosek, 2. M. Stone, 3. M. Fleury (všetci VGK)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
R. Pánik (WSH) 14:09 0 0 0 +1 0 1 0
M. Fehérváry (WSH) 15:31 0 0 0 0 0 1 4



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Majiteľ Jazz sa vyjadril k informáciám o predaji Coyotes Matthews robil, čo mohol, ale nebolo mu to súdené. Chýbali milimetre a štipka šťastia + video Kučerov napodobnil McDavida: Exkluzívny klub rozšíril na päť hráčov a dočkal sa ovácií v stoji! Dvojnásobný víťaz Stanleyho pohára s Pittsburghom úspech nezažil. Končí kariéru Canadiens urobili zásadné rozhodnutie ohľadom svojho trénera NHL zverejnila nominácie na King Clancy TrophyDetroit a Philadelphia podpísali vstupné zmluvy s vysokoškolákmi Na waiver listine je útočník Red WingsČernák mal dôvod na radosť, Matthews poslednú šancu na 70. gól! + videoHlavaj sa stretne v kempe aj s legendou: Fleury pokračuje v kariéreMS sa blížia: Optimizmus ohľadom Regendu, Mešár a Dvorský otázni, Nemec príde! Capitals vytvorili postupom negatívny rekord. Potopila Detroit neskorá informácia v rukách Tortorellu?Vyšli finálne preddraftové rebríčky CSS: Aké pozície v nich obsadili Slováci?Poznáme päť istých sérií prvého kola play-off. Svojich súperov poznajú aj obaja Slováci Hlavný favorit na Vezinovu trofej je vcelku jasný Dvorský a Mešár sa presadili, ale sú na pokraji konca. Repčík zahviezdil a je krok od postupu + video Jenčko ako hviezda duelu pomohol vynútiť rozhodujúci duel, druhý Slovák prispel k postupu! Play-off zažína o pár dní. Ako je na tom kapitán Colorada? Urobili krok späť: Sabres vyhodili hlavného trénera! Bolesti neustúpili: Obranca Montrealu sa rozhodol ukončiť kariéru Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies