Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
19. 03.
kurzy
00:00info
BOS
OTT
NHL live
00:00info
DET
CBJ
00:00info
NJD
PIT
00:00info
NYR
WPG
00:00info
PHI
TOR
00:30info
NYI
CAR
01:00info
NSH
SJS
01:00info
STL
COL
02:00info
EDM
MTL
03:00info
ANA
MIN
03:30info
LAK
CHI
03:00info
VAN
BUF
03:00info
VGK
TBL
NHL live
20. 03.
kurzy
00:30info
WSH
TOR
NHL live
01:00info
DAL
ARI
03:00info
LAK
MIN
«

Sumáre

Tatar pomohol Montrealu zdolať šampióna, Pánik opäť nebodoval

Po voľnejšom piatku prišla nabitá sobota. V NHL počas nej bolo v akcii 28 z 31 tímov. Zahralo si v nich aj šesť Slovákov, z ktorých však bodoval len jediný – Tomáš Tatar. Richard Pánik si natiahol suchoty.

Dvojbodový Tatar pomohol Canadiens zdolať šampióna

Montreal po dvoch prehrách privítal obhajcu titulu. Slovenský útočník Tomáš Tatar strelil svoj druhý gól v sezóne a pridal tretiu asistenciu, aby pomohol Canadiens zdolať St. Louis pomerom 6:3. S rovnakou bilanciou skončili aj Max Domi a Jonathan Drouin, Brendan Gallagher dokonca zaznamenal asistencie dve. Strelecky sa presadili aj Phillip Danault a Artturi Lehkonen. Carey Price kryl 26 striel, Jordan Binnington inkasoval päť gólov z 37 striel – Domi skóroval už pri hre Blues bez brankára. Brayden Schenn, Sammy Blais a Vince Dunn skórovali z hráčov St. Louis, ktoré prišlo o sériu troch výhier. Schenn pridal aj asistenciu, Vladimir Tarasenko ich nazbieral dve. Tatar v zápase odohral 18 minút a 18 sekúnd. Pripísal si aj dva plusové body a dve strely na bránu. Drouin bodoval aj v piatom zápase v sezóne, čo sa mu podarilo ako šiestemu hráčovi Canadiens od ročníka 1985/86. „Dnes sme odohrali dobrý zápas. Mali sme proti nám víťaza Stanleyho pohára, takže to bola pre nás dobrá výzva,“ povedal po zápase Danault.

Tatarov druhý gól v sezóne:

Hviezdy duelu: 1. B. Gallagher (MTL), 2. J. Drouin (MTL), 3. P. Danault (MTL)

Článok pokračuje pod reklamou

Namestnikov pomohol Senators k výhre nad Lightning. Prvej v sezóne

Tampa Bay po presvedčivom víťazstve nad Torontom zostala v Ontáriu, kde cez víkend navštívila Ottawu. Na jej ľade sa jej v ostatných rokoch darí, no v sobotu to neplatilo. „Senátori“ sa na štvrtý pokus dočkali prvej výhry v sezóne (a tréner D.J. Smith v kariére), keď aj vďaka dvom gólom a asistencii nedávno získaného Vladislava Namestnikova vyhrali 4:2. Bývalý hráč Lightning strelil víťazný gól a potom pridal poistku do prázdnej brány. Colin White a Jean-Gabriel Pageau sa tiež presadili strelecky, Craig Anderson urobil 19 zákrokov. Prekonali ho Ondřej palát a Luke Witkowski. Curtis McElhinney kryl 30 striel. Slovenský obranca Erik Černák odohral 19 minút a 39 sekúnd, pričom si pripísal mínusový bod, jednu strelu a dve trestné minúty za zovretie puku. Jeho tím prehral tretí zápas z piatich. Duel nedohral domáci útočník Artem Anisimov.

Hviezdy duelu: 1. V. Namestnikov (OTT), 2. J. Pageau (OTT), 3. C. White (OTT)

Rask vynuloval Devils, ktorí prehrali aj piaty zápas v sezóne

Boston odohral prvý zápas doma, kde naposledy prehral siedmy zápas finále Stanleyho pohára. Už aj Tuukka Rask vychytal čisté konto, aby „Medvede“ potvrdili, že sa im v ostatných rokoch proti New Jersey darí, víťazstvom 3:0. Rask, ktorý je štvrtým brankárom Bruins s „shutoutom“ v domácom otváracom zápase, zneškodnil 31 striel a z gólov sa tešili Brad Marchand, Joakim Nordström a Patrce Bergeron. Prvého bodu v sezóne sa konečne dočkal aj Jake DeBrusk – asistencie. Slovenský obranca Zdeno Chára nebodoval. V akcii strávil 22 minút a 19 sekúnd, Ďalšie dve si odsedel na trestnej lavici. Pripísal si jeden bodyček, dva plusové body, tri bloky. Na bráne Coryho Schnedera vyslal jednu strelu. Skúsený gólman spolu čelil 32 strelám Bruins. Ambiciózni „Diabli“ prehrali doteraz všetkých päť zápasov. „Potrebujeme získať víťazstvo, potrebuje získať trochu sebadôvery a snáď sa potom rozbehneme,“ povedal Schneider.

Hviezdy duelu: 1. T. Rask (BOS), 2. B. Marchand (BOS), 3. J. Nordstrom (BOS)

Washington zaknihoval vzácnu výhru v Dallase

Dallas v utorok vyhral vo Washingtone a z posledných 17 vzájomných zápasov vyhral 13. V sobotu sa však v poslednom vzájomnom zápase v ročníku darilo viac Capitals, ktorí si víťazstvom 4:1 ukončili sériu troch prehier. V Dallase vyhrali v normálnej hracej dobe prvýkrát od roku 1995! Do čierneho sa trafili Tom Wilson, John Carlson a Jevgenij Kuznecov, do prázdnej brány Alex Ovečkin. Iľja Samsonov čelil 25 strelám, z ktorých ho pokoril len Radek Faksa. Skúsenejší Rus Anton Chudobin predviedol 21 zákrokov. V zápase sa proti sebe postavili aj dvaja Slováci. Útočník Capitals Richard Pánik nebodoval ani v šiestom zápase sezóny, pričom odohral necelých 13 minút s jednou strelou a jedným bodyčekom. Obranca Stars Andrej Sekera odohral 18 minút, počas ktorých sa prezentoval bodyčekom, blokom a pripísal si dva mínusové body.

Hviezdy duelu: 1. E. Kuznetsov (WSH), 2. J. Carlson (WSH), 3. I. Samsonov (WSH)

McDavid a Draisaitl doviedli Oilers k výhre nad Rangers

Po dvoch výhrach a týždni voľna sa Rangers vrátili do akcie a v Madison Square Garden privítali Edmonton, ďalší nezdolaný tím. Svoju víťaznú sériu si už na päť zápasov nakoniec natiahli hostia, ktorí uspeli pomerom 4:1 a svojím štartom do sezóny napodobnili mužstvo z ročníka 1985/86. Skóre stretnutia otvoril prvým gólom v NHL Kaapo Kakko, na ktorého reagoval v druhej tretine Oscar Klefbom. V tretej tretine skórovali aj Connor McDavid a dvakrát trojbodový Leon Draisaitl – druhý raz do prázdnej brány. Súboj brankárskych veteránov vyšiel lepšie pre Mikea Smitha, ktorý urobil 20 zákrokov. Henrik Lundqvist inkasoval tri góly z 26 striel. Raz ho ohrozil aj Tomáš Jurčo, ktorý odohral 11 minút. Pripísal si aj jeden plusový bod.


Hviezdy duelu: 1. C. McDavid (EDM), 2. L. Draisaitl (EDM), 3. M. Smith (EDM)

Chicago viedlo nad Jets, ale prehralo aj tretí zápas sezóny

Mark Scheifele skóroval po 47 sekundách predĺženia, aby zavŕšil dokonalý obrat Winnipegu v Chicagu a rozhodol o víťazstve 3:2. Jets prehrávali po prvej tretine 0:2, ale dvojbodový Nikolaj Ehlers (presilovka) v druhej a Andrew Copp v tretej vyrovnali stav. Connor Hellebuyck prispel k tretej výhre kanadského tímu po sebe 27 zákrokmi. Jeho náprotivok Robin Lehner predviedol pri debute v drese Blackhawks o tri zákroky viac. Z jeho spoluhráčov skórovali Brandon Saad v oslabení a Brent Seabrook v presilovke. Calvin de Haan tiež absolvoval premiéru v drese Chicaga, ktoré podľahlo Winnipegu v šiestom vzájomnom súboji v sérii.

Scheifeleho víťazný gól v predĺžení:

Hviezdy duelu: 1. M. Scheifele, 2. K. Connor (obaja WPG), 3. B. Saad (CHI)

Columbus pripravil Caroline prvú prehru v ročníku

Carolina po piatich výhrach okúsila prvýkrát v sezóne chuť prehry. Doma v Raleigh podľahla Columbusu 2:3, aj keď viedla 2:1. Markus Nutivaara, Oliver Bjorkstrand a Pierre-Luc Dubois zariadili gólmi prvý triumf Blue Jackets v ročníku na ľade súpera. Ryan Murray dvakrát asistoval a Joonas Korpisalo kryl 30 striel. Prekonali ho Erik Haula a Dougie Hamilton, ktorý skóroval vo štvrtom zápase po sebe. James Reimer sa prezentoval 32 zásahmi. Oba tímy nevyužili po tri presilovky. Jaccob Slavin si asistenciou predĺžil bodovú sériu na päť duelov.

Hviezdy duelu: 1. P. Dubois (CBJ), 2. D. Hamilton (CAR), 3. R. Murray (CBJ)

Varlamov vychytal prvý triumf v drese Islanders

Semion Varlamov zastavil 35 z 37 striel a všetky tri nájazdy, aby doviedol New York Islanders k domácej výhre 3:2 nad Floridou, prvej po predošlých dvoch prehrách. V normálnom hracom čase k nej pomohli gólmi Anders Lee s Joshom Baileym, kým Brock Nelson uspel ako jediný v nájazdovej lotérii hneď v úvodnej sérii. Denis Malgin a Jevgenij Dadonov sa postarali o presné zásahy Panthers, ktorí prehrali tretí duel po sebe. Sam Montembeault urobil pri sezónnej premiére 26 zákrokov. Jordan Eberle nedohral súboj po bodyčeku od Mikea Mathesona z 58. minúty.

Nelsonov rozhodujúci nájazd:

Hviezdy duelu: 1. A. Lee (NYI), 2. J. Dadonov (FLA), 3. S. Varlamov (NYI)

Kings strelili v úvodnom domácom zápase sedem gólov

Los Angeles v prvom domácom zápase sezóny premárnilo náskok 4:1, ale napokon zdolalo Nashville 7:4. Dustin Brown zaznamenal gól a dve asistencie, Alex Iafallo strelil víťazný gól v poslednej minúte. Michael Amadio, Anže Kopitar, Kyle Clifford, Iľja Kovaľčuk a Drew Doughty tiež skórovali, Sean Walker dvakrát asistoval a Jack Campbell urobil 28 zákrokov. Brown a Doughty už trafili prázdnu bránu Juuseho Sarosa, ktorý inkasoval šesťkrát z 37 striel. Mikael Granlund, Viktor Arvidsson, Matt Duchene a Colton Sissons strelili góly Predators, ktorí hrali vonku prvýkrát v ročníku. Ryan Ellis a Ryan Johansen dvakrát asistovali. Kings si vytvorili klubový rekord, keď posledné tri góly vsietili za 30 sekúnd.

Iafallov víťazný gól zo 60. minúty:

Hviezdy duelu: 1. S. Walker, 2. D. Brown, 3. A. Iafallo (všetci LAK)

Toronto ukončilo sériu prehier na ľade Detroitu

Iľja Michejev a Nicholas Shore si pripísali po góle a asistencii, Frederik Andersen chytil 25 striel a Toronto zvíťazilo v Detroite 5:2, aby ukončilo sériu troch prehier. Alex Kerfoot, Jake Muzzin a Trevor Moore (prázdna brána) tiež prispeli k výhre gólmi, Dmytro Timashov dvoma prihrávkami. Darren Helm a dvojbodový Jacob de la Rose sa strelecky presadili z hráčov Red Wings, ktorí podľahli Maple Leafs v treťom vzájomnom súboji po sebe. Justin Abdelkader asistoval pri oboch góloch domáceho tímu, Jimmy Howard opustil duel s 36 zákrokmi.

Hviezdy duelu: 1. N. Shore (TOR), 2. J. de la Rose, 3. J. Abdelkader (obaja DET)

Pittsburgh uštedril Minnesote ďalšiu prehru, Murray s míľnikom

Sedem rôznych hráčov skórovalo a Matt Murray predviedol 29 zákrokov pri triumfe Pittsburghu 7:4 na ľade Minnesoty, ktorá prehrala aj štvrtý zápas v sezóne a prvý domáci. Murray oslávil svoje 100. víťazstvo v NHL, na ktoré potreboval odchytať najmenej duelov v klubovej histórii (166). Sam Lafferty zaznamenal svoje prvé tri body v kariére za gól do prázdnej brány a dve asistencie, Sidney Crosby, Kris Letang, Patric Hörnqvist i Adam Johnson (prvý gól v NHL) si pripísali po góle a asistencii. Joseph Blandisi a Jake Guentzel tiež skórovali. Devan Dubnyk striedal v druhej tretine po piatich inkasovaných góloch z 23 striel, Alex Stalock kryl 10 zo zvyšných 11 striel. Jason Zucker, trojbodový Jared Spurgeon, dvojbodový Brad Hunt a Luke Kunin sa postarali o góly Wild.


Hviezdy duelu: 1. S. Crosby, 2. K. Letang (obaja PIT), 3. J. Spurgeon (MIN)

Francouz vyhral svoj prvý štart v NHL, Kessel odohral 1 000. duel

Pavel Francouz predviedol 34 zákrokov pri jeho prvom štarte v NHL a doviedol Colorado k domácej výhre 3:2 nad Arizonou. Rozhodol o nej vo štvrtej minúte predĺženia Andre Burakovsky. Prvé góly videli diváci až v tretej tretine. Nazem Kadri v presilovke a Tyson Jost po prihrávkach Caleho Makara poslali Avalanche do vedenia 2:0, ale Michael Grabner s Nickom Schmaltzom vyrovnali stav. Ani 29 zákrokov Anttiho Raantu však neodvrátilo tretiu prehru Coyotes vo štvrtom zápase sezóny. Pre Phila Kessela bol jubilejným tisícim v NHL a 778. odohraným za sebou. Colorado vyhralo aj štvrtý duel v ročníku, všetky doma.

Burakovskyho víťazný gól:

Hviezdy duelu: 1. P. Francouz, 2. C. Makar, 3. A. Burakovsky (všetci COL)

Vegas rozstrieľalo Calgary a ukončilo krátku sériu prehier

Vegas po dvoch prehrách zabralo naplno a pred vlastnými fanúšikmi zdolalo Calgary 6:2. William Carrier a Mark Stone zaznamenali po góle a asistencii, Ryan Reaves, Tomáš Nosek, Cody Glass a Paul Stastny tiež prekonali Davida Ritticha z 30 striel. Max Pacioretty dvakrát asistoval a Marc-Andre Fleury sa prezentoval 33 úspešnými zákrokmi. Recept na neho našli Rasmus Andersson a Johnny Gaudreau, ktorí otočili stav z 0:1 na 2:1 v rozmedzí 33 sekúnd v úvode druhej tretiny. Flames prišli o trojzápasovú bodovú sériu.

Hviezdy duelu: 1. W. Carrier, 2. M. Stone, 3. T. Nosek (všetci VGK)

Flyers prehrali prvýkrát v sezóne, vo Vancouveri padli v nájazdoch

Tanner Pearson strelil jeden z dvoch gólov v normálnom hracom čase a v tretej sérii premenil aj rozhodujúci samostatný nájazd. Vancouver tak zvíťazil doma nad Philadelphiou 3:2. Elias Pettersson tiež uspel v nájazdovej lotérii a pripísal si asistenciu pri otváracom góle Brocka Boesera. Chris Tanev prihrával na oba góly Canucks a Jacob Markström pomohol k druhej výhre po sebe s 30 zákrokmi. Kapituloval po strelách Carsena Twarynskiho (1. gól v NHL) a Oskara Lindbloma, ktorý vynútil predĺženie v 55. minúte v presilovke. V nájazdoch ho prekonal len Claude Giroux. Carter Hart opustil duel s 22 zákrokmi. Flyers bodoval aj v ich treťom zápase sezóny.

Pearsonov rozhodujúci nájazd:


Hviezdy duelu: 1. J. Markström (VAN), 2. C. Twarynski (PHI), 3. Ch. Tanev (VAN)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
Z. Chára (BOS) 22:19 0 0 0 +2 2 1 2
T. Jurčo (EDM) 11:03 0 0 0 +1 0 1 0
E. Černák (TBL) 19:39 0 0 0 -1 2 1 0
T. Tatar (MTL) 18:18 1 1 2 +2 0 2 1
A. Sekera (DAL) 17:56 0 0 0 -2 0 0 1
R. Pánik (WSH) 12:42 0 0 0 0 0 1 1



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Zomrel bývalý hráč Penguins. Mal len 42 rokov Blíži sa play-off. Dvorský má fantastickú formu, no darilo sa viacerým SlovákomVšetci Slováci bodovali, štyria zahviezdili. Najproduktívnejší boli Kelemen a Koch Ovečkin chytil druhý dych: Napodobnil dve veľké legendy, toto dokázal ako prvý v histórii! + video Opäť sa stretávajú generálni manažéri tímov NHL. Čo je kľúčovým bodom programu? Rangers prišli na niekoľko týždňov o obrancu. Naplnili sa obavy? Kariéru končí hráč s 1000+ duelmi v NHL. Bol aj najužitočnejším hráčom zápasu hviezdRuský obranca bol suspendovaný za svoj čin z floridského derby Montreal preradil svoju jednotku draftu z Európy do AHL. Ako zareagoval Slafkovský?Flames, Oilers a Wild podpisovali zmluvy s mladíkmi Pospíšil otvorene o škandále: Veľká škoda, čo sa udialo. Bola to hlúposť Dvom Slovákom sa play-off vzdialilo, jeden je už na postupovej priečke! Kňažko nebodoval ani sa netešil z výhry Zlá správa: Anaheim priniesol nemilú novinku o Regendovi Vytvorí Nemec rekord? Ak by skončil ročník teraz, bol by jeho! Bedard medzi hráčmi týždňa. Na čele je ruská hviezda Život v prvom útoku: Nový parťák je skvelý, no musíte byť neustále v strehu, tvrdí Pospíšil Slafkovský by s týmto tempom dokázal, čo naposledy zvládli Hossa a Gáborík!Dvorského gólová séria je mimoriadna. Len jeden hráč v lige zažil dlhšiu! Gretzky odmietol podiel v kanadskom tíme! Aký som len hlúpy, ľutuje s odstupom časuZobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies