Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
po 3. tr.
EDM
4
LAK
4
25. 04.
kurzy
01:00info
TBL
FLA
NHL live
01:30info
NYI
CAR
NHL live
26. 04.
kurzy
01:00info
WSH
NYR
01:30info
NSH
VAN
04:00info
COL
WPG
04:30info
LAK
EDM
«

Sumáre

Černák rozdával jeden bodyček za druhým, tešil sa z výhry nad Tatarom

Jozef Struhár  
16.10.2019

V siedmich utorkových zápasov sa predstavili traja Slováci, ktorí nebodovali. Česi zase pomohli Caroline k potvrdeniu najlepšieho štart v klubovej histórii. Vzácnu výhru vybojovala Arizona.

Rielly a Marner doviedli Toronto k výhre nad Minnesotou

Minnesota v pondelok vyhrala na piaty pokus svoj prvý zápas v sezóne a z Ottawy pricestovala do Toronta, aby sa pokúsila nadviazať na triumf aj proti druhému tímu z Ontária. Ten bol však sviežejší a nakoniec vyhral 4:2. Kým Wild skórovali v prvej a tretej tretine, Maple Leafs strelili všetky štyri góly v druhej dvadsaťminútovke – John Tavares a Auston Matthews v hre piatich proti piatim, Mitchell Marner a Andreas Johnsson v presilovke. Marner zaznamenal aj dve asistencie, Morgan Rielly ich nazbieral štyri. Frederik Andersen čelil 29 strelám, z ktorých ho prekonali Luke Kunin a Gerald Meyhew, ktorý hral vo svojom prvom zápase v NHL. Devan Dubnyk opustil duel s 30 zákrokmi. Raz ho ohrozil aj slovenský obranca Martin Marinčin, ktorý strávil v akcii takmer 13 minút. Prezentoval sa aj bodyčekom a blokom.


Andersen zakročil proti Parisemu:

Hviezdy duelu: 1. M. Rielly (TOR), 2. M. Marner (TOR), 3. F. Andersen (TOR)

Článok pokračuje pod reklamou

Černák sa tešil z výhry nad Tatarom

V Bell Centre na seba narazili dvaja Slováci. Nakoniec sa z víťazstva tešil Erik Černák, ktorého Tampa Bay porazila Montreal 3:1. Slovenský obranca, ktorý dostal šancu v prvom páre, bol druhým najvyťažovanejším hráčom tímu po Ryanovi McDonaghovi, ku ktorému sa vrátil po vylúčení Kevina Shattenkirka v polovici tretej tretiny. Z jeho spoluhráčov mali prsty vo výhre strelci gólov Braydon Coburn, Steven Stamkos a Tyler Johnson, ako aj Andrej Vasilevskij, ktorého z 34 striel prekonal len Jeff Petry. Carey Price kryl 19 striel a „Habs“ prehrali tretí zápas z posledných štyroch. Z posledných desiatich duelov proti „Bolts“ prehrali osem. Černák počas 21 minút a 17 sekúnd v akcii predviedol dva bloky a šesť bodyčekov – najviac v zápase. Tomáš Tatar odohral necelých 19 minút a pripísal si tri strely na bránu. Jonathan Drouin, hrajúci proti svojmu bývalému tímu, prišiel o päťbodovú bodovú sériu.

Hviezdy duelu: 1. S. Stamkos (TBL), 2. J. Petry (MTL), 3. A. Vasilevskiy (TBL)

Arizona zaknihovala vzácne víťazstvo vo Winnipegu

Christian Dvorak strelil dva góly a Darcy Kuemper predviedol 38 zákrokov, aby Arizona uspela na domácom ľade organizácie Jets po prvýkrát od presťahovania Thrashers do Winnipegu – ukončila desaťzápasovú sériu prehier, ktorá začala ešte v roku 2011. K výhre 4:2 viedli aj góly Conora Garlanda a Nicka Schmaltza, ktorý si pripísal aj dve asistencie. Tie nazbieral aj Oliver Ekman-Larsson. Coyotes potešilo, že konečne využili presilovky – prvé dve v sezóne. Domáci otvorili i uzavreli skóre zápasu. V presilovkách sa do čierneho trafili Mark Scheifele a Kyle Connor. Scheifele pridal aj asistenciu, Josh Morrissey ich zaznamenal dve. Connor Hellebuyck zastavil 31 z 35 striel. „Stále sa snažíme zistiť našu identitu. Stále na tom pracujeme. Sme však bojovné mužstvo, ktoré pracuje tvrdo každý deň od kempu. To je skvelé. Musíme však ešte pár vecí utiahnuť,“ poznamenal kapitán Winnipegu Blake Wheeler.

Connor prekvapil Kuempera:

Hviezdy duelu: 1. C. Dvorak (ARI), 2. O. Ekman-Larsson (ARI), 3. M. Scheifele (WPG)

Frolík pomohol Calgary k výhre nad Flyers

Calgary sa vrátilo domov, kde ukončilo krátku dvojzápasovú sériu prehier víťazstvom 3:1 nad Philadelphiou. O výhre rozhodol v druhej tretine Andrew Mangiapane, ale do čierneho sa trafil aj Michael Frolík, ktorého 800. zápas v NHL sa tak vydaril. Poistku do prázdnej brány pridal Elias Lindholm. David Rittich čelil 22 strelám, z ktorých ho prekonal Matt Niskanen. Brian Elliott mal viac práce a kryl 35 z 37 striel. Flyers si po výhrach v úvodných dvoch dueloch pripísali druhú prehru v rade.

Hviezdy duelu: 1. M. Frolik (CGY), 2. B. Elliott (PHI), 3. D. Rittich (CGY)

Vancouver sa rozlúčil s fanúšikmi výhrou nad Detroitom

Dylan Larkin síce otvoril skóre už po 30 sekundách hry, no nakoniec Detroit prehral tretí zápas z ostatných štyroch. Svoju víťaznú sériu si na tri zápasy natiahol Vancouver, ktorý sa aj vďaka trom využitým presilovkám tešil z triumfu 5:1. J.T. Miller strelil dva góly, Elias Pettersson a Alexander Edler si pripísali po góle a dvoch asistenciách. Tri asistencie nazbieral Brock Boeser. Thatcher Demko vo svojom prvom zápase v ročníku zneškodnil 26 striel, jeho náprotivok Jonathan Bernier urobil o jeden zákrok viac. Perrersson potreboval len 76 zápasov na dosiahnutie méty 70 bodov – v klubovej histórii to zvládol rýchlejšie len Pavel Bure (73 zápasov). Canucks doma ešte neprehrali, no teraz odchádzajú na trip.

Larkin využil peknú prihrávku Manthu:

Hviezdy duelu: 1. J. Miller (VAN), 2. B. Boeser (VAN), 3. A. Edler (VAN)

Forsberg vyrovnal klubový rekord, Predators uspeli vo Vegas

Filip Forsberg skóroval, aby natiahol svoju bodovú sériu od otvorenia sezóny na šesť zápasov – vyrovnal tým najdlhšiu takúto sériu v klubovej histórii, ktorú prvýkrát dosiahol Marek Židlický v ročníku 2003/04. Podstatné však bolo, že jeho gól pomohol Nashvillu k výhre 5:2 nad Vegas. Predators vyhrali tretí zápas z ostatných štyroch aj vďaka gólom Kylea Turrisa, Coltona Sissonsa, Calleho Järnkroka a Nicka Bonina. Pekka Rinne predviedol 33 zákrokov a prekonali ho len Mark Stone a Reilly Smith. Marc-Andre Fleury kryl 34 striel.

Hviezdy duelu: 1. K. Turris (NSH), 2. C. Sissons (NSH), 3. C. Glass (VGK)

Česi doviedli Carolinu k výhre v Los Angeles

Jeden z tímov s najpriepustnejšou obranou privítal na svojom ľade jedno z najofenzívnejších mužstiev. Ak diváci očakávali množstvo gólov, zostali sklamaní. Domácich nepotešil ani výsledok. Petr Mrázek zneškodnil všetkých 31 striel a Martin Nečas strelil rozhodujúci gól, aby Carolina porazila Los Angeles 2:0 a pripísala si šiestu výhru z prvých siedmich duelov sezóny. K prvej výhre v L.A. od decembra 2016 prispel gólom do prázdnej brány aj Teuvo Teräväinen. Hurricanes si zlepšili bilanciu na 6-1-0 a ešte nikdy predtým nezískali po siedmich zápasoch sezóny 12 bodov. Kings prehrali tretí zápas z ostatných štyroch. Jack Campbell inkasoval jeden gól z 22 striel. Jordan Staal odohral svoj 900. zápas kariéry. Mrázek vychytal 19. nulu v kariére.

Hviezdy duelu: 1. P. Mrázek (CAR), 2. J. Cmapbell (LAK), 3. M. Nečas (CAR)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
M. Marinčin (TOR) 12:50 0 0 0 0 0 1 1
T. Tatar (MTL) 18:48 0 0 0 0 0 3 1
E. Černák (TBL) 21:17 0 0 0 0 0 0 6



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Podpíše Crosby novú zmluvu krátko na to, ako bude oficiálne môcť? Nebolo to k Slafkovskému fér, tvrdí expert. Porovnal preto draftové jednotky inak! Tréner Toronta: Je neuveriteľné, ako to Marchandovi prechádza! Gajan žiaril v zápase o prežitie, dvaja Slováci idú ďalej!Islanders urobia pred ďalším zápasom série zmenu v bráneDôležitý obranca Hurricanes by mal vynechať zvyšok prvého kolaHviezda Floridy utrpela nešťastné zranenie. Vynechá minimálne týždeň Český velikán sa rozhodol: Definitívne zavesil korčule na klinecĎalší vyhodený tréner, tentoraz v KaliforniiSeattle si upísal len osemnásťročného obrancu Marchand prepisoval históriu, Vegas je pred návratom domov na koni! Nemec sa z vlaňajška poučil. Teší sa na MS i vyvrcholenie prípravy: Takýto turnaj tu nebol dlho V boji o juniorský Stanley Cup zostávajú stále dvaja talentovaní SlováciMarchand uznáva: Maple Leafs sú stavaní inak ako v minulých rokoch Canadiens, Capitals i Devils sú medzi klubmi s rekordnými trestami v platovom rozpočte Slafkovský na dne: Skauti porovnali Celebriniho s poslednými 9 draftovými jednotkami Anaheim by sa v lete mohol posilniť o zvučné mená. Priority sú dveSlovenský brankár žiaril v súboji s Gajanom, z postupového mečbalu sa teší aj Pekarčík Pohroma pre Canucks: V druhom zápase boli bez opory, zvyšok série je v ohrození! Obranca Bruins utrpel zranenie. Uvidíme ho ešte v play-off? Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies