Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
16. 04.
kurzy
01:00info
BOS
OTT
01:00info
CBJ
CAR
01:30info
FLA
TOR
NHL live
01:00info
MTL
DET
01:00info
PHI
WSH
02:00info
WPG
SEA
04:00info
VGK
CHI
04:00info
VAN
CGY
NHL live
17. 04.
kurzy
01:00info
NYI
PIT
01:00info
TBL
TOR
NHL live
03:30info
DAL
STL
04:00info
ARI
EDM
NHL live
«

Sumáre

Sekera sa tešil z prvej výhry doma, Marinčin na strane porazených

V pondelok sme v NHL videli štyri zápasy, v ktorých sa predstavili dvaja slovenskí obrancovia. Kým Andrej Sekera sa tešil z výhry Dallasu, Toronto s Martinom Marinčinom podľahlo Columbusu. Z výhier mali radosť aj Philadelphia a St. Louis.

Dallas vyhral prvýkrát v sezóne dva zápasy po sebe

Dallas v tejto sezóne nevyhral dva zápasy po sebe a nevyhral ani pred vlastnými fanúšikmi. Toto všetko sa však zmenilo v pondelok, keď dokázal poraziť Ottawu tesne 2:1. Joe Pavelski strelil svoj druhý gól v drese Stars počas presilovky v strede druhej tretiny. Nakoniec to bol gól víťazný. Skóroval aj Radek Faksa, kým Anton Chudobin zastavil 19 striel. O čisté konto prišiel v 59. minúte, keď na neho našiel recept Vladislav Namestnikov, ktorý vedie svoj tím so štyrmi gólmi. Anders Nilsson musel urobiť až 41 zákrokov, ale štvrtú prehru Senators v sérii neodvrátil. V akcii sme videli aj slovenského obrancu Andreja Sekeru, ktorý pri triumfe odohral 20 a štvrť minúty. Ďalšie dve, za sekanie, strávil na trestnej lavici. Duel opustil s dvoma strelami a jedným blokom.

Hviezdy duelu: 1. J. Benn (DAL), 2. A. Khudobin (DAL), 3. A. Nilsson (OTT)

Nyquist premenil trestné strieľanie v predĺžení, Marinčin nebodoval

Gustav Nyquist ako prvý hráč v klubovej histórii skóroval z trestného strieľania v predĺžení, aby Columbus porazil Toronto 4:3 a po dvoch prehrách sa tešil zo svojej tretej výhry z ostatných piatich zápasov. V každom z pätice duelov pritom bodoval. V normálnej hracej dobe skórovali Riley Nash, Pierre-Luc Dubois a Alexander Wennberg. Joonas Korpisalo kryl 28 striel. Prekonali ho Kasperi Kapanen, Auston Matthews a William Nylander, ktorí otočili stav z 0:2 na 3:2. Frederik Andersen predviedol 34 zákrokov. Slovenský obranca Martin Marinčin odohral osem a pol minúty so ziskom mínusového bodu, strely a dvoch bodyčekov. Pri góle Duboisa sa puk odrazil do brány od jeho korčule. Oba tímy strelili po góle v oslabení. Columbus využil aj presilovku, a tak dosiahol štyri góly štyrmi rôznymi spôsobmi – po druhýkrát v klubovej histórii. Blue Jackets privítali naspäť v zostave Josha Andersona.

Článok pokračuje pod reklamou

Nyquistov rozhodujúci gól:

Hviezdy duelu: 1. G. Nyquist (CBJ), 2. A. Matthews (TOR), 3. N. Foligno (CBJ)

Raffl a Elliott doviedli Flyers k výhre nad Golden Knights

Michael Raffl zaznamenal dva góly a asistenciu, Brian Elliott urobil 33 zákrokov a Philadelphii sa podarilo ukončiť štvorzápasovú sériu prehier víťazstvom 6:2 nad Vegas. Prvýkrát vo vzájomných súbojoch pritom vyhrali domáci. Pomohli k tomu aj presné zásahy Travisa Konecnyho, Kevina Hayesa, Matta Niskanena a Oskara Lindbloma. Flyers viedli už 5:0, keď sa prvýkrát presadili hostia. Ich gól strelili Jonathan Marchessault a Reilly Smith. V bráne dostal prednosť Oscar Dansk, ktorý kryl 31 striel. „Náš brankár urobil veľké zákroky a keď oni urobili chyby, tak sme ich za to potrestali, čo sme neboli schopní robiť už nejaký čas,“ povedal po zápase tréner domácich Alain Vigneault.

Rafflov druhý gól v zápase:

Hviezdy duelu: 1. M. Raffl (PHI), 2. O. Lindblom (PHI), 3. M. Niskanen (PHI)

St. Louis ukončilo sériu prehier, Colorado prišlo o Rantanena

Colorado, ktoré zažíva najlepší vstup do sezóny v klubovej histórii, prvýkrát v sezóne nezískalo ani bod. Postaral sa o to úradujúci šampión, ktorý si ukončil štvorzápasovú sériu prehier. Vladimir Tarasenko zaznamenal gól a dve asistencie, aby doviedol St. Louis k triumfu 3:1. „Hrali sme celých 60 minút a každý podal dosť dobrý výkon. Pre nás to bol dôležitý zápas. Sú najlepší v lige, takže to bol dobrý test. Myslím si, že sme hrali skutočne dobre,“ poznamenala ruská hviezda. Víťazný gól strelil David Perron a presadil sa aj Brayden Schenn. On a Tarasenko využili na skórovanie presilovky. V nej prišiel aj jediný gól Avalanche – na svedomí ho mal Nathan MacKinnon, ktorý ako piaty hráč v histórii NHL bodoval v každom z prvých deviatich duelov sezóny. Jordan Binnington inak kryl 17 striel. Jeho náprotivok, Philipp Grubauer urobil 22 zákrokov. Colorado okrem prehry nepotešila ani skutočnosť, že duel pre zranenie dolnej časti tela nedohral Mikko Rantanen.


Hviezdy duelu: 1. V. Tarasenko (STL), 2. D. Perron (STL), 3. J. Binnington (STL)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
M. Marinčin (TOR) 08:30 0 0 0 -1 0 1 2
A. Sekera (DAL) 20:16 0 0 0 0 2 2 0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Nemec je najproduktívnejší slovenský obranca medzi nováčikmi od ročníka 2005/06 Bizarný víťazný gól, žiadne podanie rúk. Na toto finále by Montreal rád zabudolSuchoty končili: Štyria Slováci skórovali, len jeden nebodovalAž 14 expertov z 15 sa zhodlo na top favoritovi na Norrisovu trofej Ide do tuhého: Štyri tímy stále bojujú o jednu pozíciu! Bude v play-off druhý Slovák alebo pôjde na MS? NHL chce sťahovanie Coyotes zavŕšiť ešte pred play-off. Podarí sa to?Veľká nádej Canadiens sa pri debute presadila bleskovo. Dočká sa debutu ďalší mladík?Gajan vstúpil do play-off víťazne! Nemec viacbodový Obranca Nashvillu prekonal na poslednú chvíľu rekord NHL!McDavid sa vrátil a prepísal históriu NHL: Vyrovnal sa Gretzkému, Lemieuxovi a Orrovi! + videoO Prezidentskej trofeji je rozhodnuté. Rangers si vytvorili nové klubové rekordy!Canucks sa vráti opora ešte pred play-off!Generálny manažér Panthers sa dočkal povýšenia Černákova gólová bomba, Nemec končí, Slafkovský má už len jednu šancu. Ďalší tím je v play-offSlafkovský to poriadne dramatizuje. Už bude mať len jednu šancu! Až päť hráčov podpísalo v NHL nováčikovské zmluvySlovenský mladík zo zámoria ide zabojovať o MS v Česku i miesto na drafte Medzi hviezdami týždňa je aj Pospíšilov parťák z formácieV minulosti Slafkovského kritizoval, teraz tvrdí: Vyzerá ako oveľa iný hráč Top 5 pozitívnych príbehov Canadiens v sezóne: Na čele je Slafkovský!Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies