Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
23. 04.
kurzy
01:00info
NYR
WSH
01:30info
FLA
TBL
NHL live
03:30info
WPG
COL
04:00info
VAN
NSH
NHL live
24. 04.
kurzy
01:00info
TOR
BOS
NHL live
03:30info
DAL
VGK
NHL live
04:00info
EDM
LAK
«

Sumáre

Tatar pomohol k výhre, Chára hviezdou duelu, zo štyroch Slovákov dohrali zápasy traja

V sobotu sa v kanadsko-americkej NHL odohralo deväť zápasov, vrátane Heritage Classic. Do akcie vstúpili štyria Slováci, ale zápasy dohrali len traja. Bodovať dokázal len Tomáš Tatar.

Tatar pomohol prihrávkou k výhre nad Torontom

V sobotu na seba narazili aj najstarší rivali v NHL. Montreal síce prišiel o dvojgólové vedenie, ale strelil tri góly v tretej tretine, aby porazil Toronto 5:2 a ukončil si krátku dvojzápasovú sériu prehier. Víťazný gól strelil Joe Armia, ktorý ako jediný v zápase využil presilovku. Dva góly vsietil Jonathan Drouin, po jednom pridali aj Brendan Gallagher a dvadsaťročný Nick Suzuki, ktorý strelil v posledných piatich dueloch tri góly. Carey Price urobil 29 zákrokov a k výhre prispel aj Tomáš Tatar, ktorý si pripísal jednu prihrávku. V akcii strávil 18 minút a pripísal si aj plusový bod a štyri strelecké pokusy. V drese hostí, ktorí prehrali tretí duel zo štyroch, chýbal Martin Marinčin. O góly Maple Leafs sa postarali Jake Muzzin a Andreas Johnsson, kým Michael Hitchinson urobil 33 zákrokov.

Tatarova efektná 5. asistencia v sezóne:

Hviezdy duelu: 1. J. Drouin (MTL), 2. J. Armia (MTL), 3. B. Gallagher (MTL)

Článok pokračuje pod reklamou

Rask vychytal nulu v repríze finále, Pastrňák opäť skóroval.

V TD Garden sa hrala repríza minuloročného finále. Boston vrátil St. Louis porážku, keď Tuukka Rask eliminoval všetkých 26 striel a s druhým čistým kontom v sezóne a 47. v kariére doviedol Bruins k triumfu 3:0. Jordana Binningtona z 23 striel prekonali David Pastrňák a Anders Björk, kým poistku do prázdnej brány pridal Brandon Carlo. Pre Pastrňáka išlo už o 11. gól v tejto sezóne, pričom bodoval v ôsmom zápase po sebe. Bruins zase bodovali v šiestich dueloch po sebe. V akcii nechýbal ani slovenský obranca Zdeno Chára, ktorý predviedol tri bodyčeky a tri bloky. V akcii strávil 21 minút s jedným streleckým pokusom a ďalšie dve minúty si odsedel za hrubosť na trestnej lavici. Za svoj výkon bol ocenený postom tretej hviezdy. Blues prehrali piaty zápas z ostatných siedmich.

Rask pri jeho 47. čistom konte v NHL:

Hviezdy duelu: 1. T. Rask (BOS), 2. D. Pastrňák (BOS), 3. Z. Chára (BOS)

Ellis rozhodol v predĺžení o výhre Predators nad Lightning

Ryan Ellis skóroval v štvrtej minúte nadstaveného času, aby Nashville porazil aj bez Matta Duchenea Tampu Bay 3:2, hoci ešte v druhej polovici tretej tretiny prehrával 1:2. Predĺženie vynútil v presilovke Roman Josi a presilovkový gól strelil aj Calle Järnkrok, ktorý zaznamenal aj asistenciu. Josi a Ryan Johansen si pripísali po dve. „Nevzdávame sa. Myslím si, že to hovorí veľa o našom tíme. Nikdy sa nevzdávame,“ poznamenal Josi. K natiahnutiu víťaznej série na tri zápasy pomohol aj Juuse Saros, ktorý kryl 28 striel. Prekonali ho Steven Stamkos v presilovke a Tyler Johnson. Curtis McElhinney urobil 37 zákrokov, ale druhej prehre z ostatných troch duelov nezabránil. „Premrhali sme túto príležitosť. Bol to zápas, o ktorom som si myslel, že sme ho mali pod kontrolou od úvodného vhadzovania až po koniec,“ skonštatoval tréner „Bolts“ Jon Cooper. Slovenský obranca Erik Černák bol druhým najvyťažovanejším hráčom tímu po Ryanovi McDonaghovi. V akcii strávil 23 minút a 20 sekúnd, pričom sa prezentoval dvoma strelami a štyrmi bodyčekmi. Viac ich v zápase nikto neurobil.

Ellisov rozhodujúci gól v predĺžení:

Hviezdy duelu: 1. R. Ellis (NSH), 2. R. Josi (NSH), 3. S. Stamkos (TBL)

Murray vynuloval Dallas, Sekera duel nedohral

Matt Murray zneškodnil 25 striel, aby vychytal svoje prvé čisté konto v sezóne a 11. v kariére. Svoje prvé góly v sezóne strelili v tretej tretine Dominik Kahun a Bryan Rust. Brandon Tanev pridal poistku do prázdnej brány a Pittsburgh nakoniec zdolal Dallas 3:0, aby obom tímom ukončil trojzápasové série. „Mali sme jednu zlú tretinu, tú druhú. Cez prestávku sme mali o tom diskusiu a naši chlapci v tretej tretine zareagovali dobre,“ poznamenal tréner víťazného tímu Mike Sullivan. Penguins sa okrem Rusta do akcie vrátil aj Nick Bjugstad. Ben Bishop opustil duel s 24 zákrokmi a Andrej Sekera so zranením. Pred jeho utrpením v tretej tretine stihol odohrať 13 a pol minúty. Stars prehrali s „Tučniakmi“ piaty vzájomný duel po sebe, pričom minulý týždeň s nimi prehrali 2:4.


Hviezdy duelu: 1. M. Murray (PIT), 2. B. Rust (PIT), 3. D. Kahun (PIT)

Mrázek vynuloval Chicago, Carolina pretrhla šnúru prehier

Petr Mrázek zastavil všetkých 32 striel pri jeho druhom čistom konte v sezóne a okrúhlom 20. v NHL. Doviedol ním Carolinu k domácej výhre 4:0 nad Chicagom, ktorá znamenala koniec série troch prehier. Zariadil ju už v piatej minúte dvojgólový Andrej Svečnikov. Na listine strelcov ho doplnili Jordan Staal a dvojbodový Nino Niederreiter. Sebastian Aho dvakrát asistoval. Hurricanes využili obe presilovky v dueli a prvýkrát v sezóne vynulovali súpera na domácom ľade. Corey Crawford kryl 27 striel, ale nezabránil štvrtej prehre Blackhawks v sérii. Tímu z Raleigh podľahli vo štvrtom vzájomnom súboji po sebe. Na nulu prehrali po prvý raz v ročníku. Brett Pesce odohral 300. zápas kariéry.

Mrázkove najlepšie zákroky pri čistom konte:


Hviezdy duelu: 1. P. Mrázek, 2. A. Svečnikov, 3. S. Aho (všetci CAR)

Flyers si v tretej tretine vystrieľali výhru nad Columbusom

Columbus konečne neodohral jednogólový zápas, ale natiahnutie víťaznej ani bodovej série z toho nebolo. Philadelphie prehrávala na začiatku tretej tretiny 2:4, ale nakoniec vyhrala 7:4, aby vyhrala tretí zápas po sebe a ukončila sériu piatich prehier v zápasoch s Blue Jackets. O vyrovnanie sa postarali Shayne Gostisbehere a druhým gólom v zápase James van Riemsdyk. Víťazný gól strelil Kevin Hayes v oslabení. Po ňom ešte skóroval do prázdnej brány Michael Raffl a siedmy gól pridal cez presilovku Travis Konecny. Prvý gól mal na svedomí Jakub Voráček. Ten, rovnako ako Hayes, zaznamenal aj dve asistencie. Van Riemsdyk si pripísal jednu. Brian Elliott čelil 26 strelám, z ktorých ho prekonali Pierre-Luc Dubois, Josh Anderson a dvakrát Boone Jenner. Joones Korpisalo inkasoval šesť gólov z 45 striel. „Myslím si, že sme si túto výhru zaslúžili. Boli sme lepším tímom. Mali sme silnú druhú tretinu, no oni dali na konci jeden gól a ďalší pridali v úvode tretej. My sme si však povedali, že nájdeme cestu za víťazstvom a aj sme ju našli,“ povedal tréner Flyers Alain Vigneault. Zápas pre zranenia nedohrali domáci Scott Leighton a hosťujúci Alexandre Texier. Columbus prišiel o šesťzápasovú bodovú sériu (4-0-2).

Päťgólová 3. tretina Philadelphie:

Hviezdy duelu: 1. J. van Riemsdyk (PHI), 2. K. Hayes (PHI), 3. J. Voráček (PHI)

Minnesota opäť našla recept na Los Angeles

Minnesota vlani ovládla vzájomné zápasy a pokračovala v tom aj v sobotu, keď Los Angeles zdolala hladko 5:1. Oba tímy sa snažili zareagovať na prehru, Wild nakoniec vyhrali tretí zápas z ostatných štyroch. Víťazný gól strelil Eric Staal, ale presadili sa aj Gerald Mayhew, nevrátilec Joel Eriksson Ek, Mikko Koivu a Jared Spurgeon. Matt Dumba nazbieral dve asistencie a Alex Stalock kryl 30 striel. Prekonal ho len Ben Hutton. Jonathan Quick sa prezentoval 22 zákrokmi.

Hviezdy duelu: 1. M. Dumba (MIN), 2. A. Stalock (MIN), 3. J. Eriksson Ek (MIN)

Miller doviedol Ducks k výhre nad Avalanche

Ryan Miller urobil 35 zákrokov a Hampus Lindholm nazbieral tri asistencie, aby Anaheim zdolal Colorado 5:2 a natiahol si víťaznú sériu na štyri zápasy. Pavla Francouza z 26 striel prekonali Adam Henrique, Carter Rowney, Ryan Getzlaf a Max Comtois predtým, ako Jakob Silfverberg pridal poistku do prázdnej brány. Oba góly Avalanche, ktorí hrali druhý zápas za dva dni, boli presilovkové. Strelili ich Joonas Donskoi a Nathan MacKinnon, ktorý ako piaty hráč v klubovej histórii bodoval v 11. zápase po sebe od otvorenia sezóny. Denverský tím prehral druhý zápas z ostatných troch. V drese Ducks sa už predstavil aj Erik Gudbranson.


Hviezdy duelu: 1. R. Miller (ANA), 2. H. Lindholm (ANA), 3. N. MacKinnon (COL)

Heritage Classic vyhrali hráči Jets

Jeden zápas v sobotu vytŕčal. Winnipeg a Calgary sa stretli pod holým nebom, pričom duel Heritage Classic sa hral prvýkrát na neutrálnej pôde – v Regine z provincie Saskatchewan oddeľujúcej Manitobu od Alberty. Viac ako 33 tisíc divákov videlo obrat Jets, ktorí porazili Calgary 2:1 po tom, čo Josh Morrissey využil v 56. minúte vylúčenie Marka Giordana a Bryan Little strelil svoj prvý gól v sezóne v štvrtej minúte nadstaveného času. K druhej výhre z ostatných troch duelov pomohol aj Connor Hellebuyck, ktorý kryl 29 striel. Ako jediný ho pokoril Elias Lindholm, ktorý využil presilovku v druhej tretine. David Rittich opustil duel so 43 zákrokmi a Flames prehrali druhý zápas z troch. Travis Hamonic odohral svoj 600. zápas v kariére.

Littleov víťazný gól v predĺžení:


Hviezdy duelu: 1. D. Rittich (CGY), 2. B. Little (WPG), 3. J. Morrissey (WPG)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
Z. Chára (BOS) 21:00 0 0 0 0 2 1 3
T. Tatar (MTL) 18:06 0 1 1 +1 0 4 0
E. Černák (TBL) 23:20 0 0 0 0 0 2 4
A. Sekera (DAL) 13:34 0 0 0 0 0 0 0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Fanúšikovia Canadiens nechápu: Aj po takejto sezóne je Slafkovský tak podceňovaný?Anketa: Ako oznámkujete Slovákov v NHL za ich výkony?Francis nevylučuje pred letom zmeny v zostave i na lavičke Kraken Ramsay: Pospíšilovi by náš štýl mal sadnúť. Mešár a Dvorský? Niekedy sa musíte rozhodnúť inak Zámorský novinár urobil rebríček Top 10 nádejí Blues: Sú v ňom obaja Slováci Top 5 nováčikov, ktorí by mohli mať v play-off najväčší vplyv Slovenský brankár prešiel najkratšiu cestu k postupu, pre útočníka sezóna končíAké plány majú Penguins v lete so svojím bránkoviskom?Veľký návrat: Lindy Ruff sa vracia do tímu, v ktorom tvoril rekordyĎalšia posila Slovenska z NHL je potvrdená. Švajčiari ich hlásia hneď niekoľko!Matthews zavelil k vyrovnaniu, žiarili aj McDavid či Hyman. Dalo Vegas facku fair-play?Video: Kyle MacLean vs. Stefan Noesen (bitka) „Šokujúca“ novinka: Obhajcovi titulu sa v prvom zápase play-off vráti hviezdaSlafkovského útok bol jeden z najlepších v NHL. Za sebou nechal aj útoky superhiezdMešár s Dvorským na MS nedávajú zmysel. Ich čas príde, hovoria majstri sveta V hre o Calderov pohár bude viacero Slovákov. V základnej časti im kraľovali Studenič s Regendom Mešára teraz čaká tvrdá konkurencia. Toto bude pre neho múdre, ak chce zlepšiť šance na úspech Slafkovského útok patrí medzi tri pozitíva budúcej sezóny. Spomína sa aj Mešár Slovensko má ďalšiu posilu zo zámoria! V tejto sezóne si zahrala aj v NHLMeno možno mať nový tím hneď nebude, ale pre tieto 4 dôvody môže skončiť úspechomZobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies