Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
02:00info
BOS
TOR
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
21:00info
NYR
WSH
01:00info
WPG
COL
04:00info
VAN
NSH
«

Sumáre

Černák sa vrátil do akcie, Lightning nezastavili rozbehnutých Islanders

V piatok sa v NHL odohralo osem zápasov a neboli bez slovenskej účasti – do akcie sa vrátil Erik Černák, ktorý však nebodoval. Bod nezískal ani jeho tím.

Islanders porazili Lightning a vyhrali 8. zápas po sebe

Slovenský obranca Erik Černák sa po jednozápasovej absencii vrátil späť do akcie, ale jeho tímu sa nedarilo aj napriek snahe. Tampa Bay sa pokúšala ukončiť Islanders sériu prehier v Nassau Coliseum, ale namiesto toho si z duelu odniesla tretiu prehru z ostatných štyroch zápasov. Newyorský tím v zápase ani raz neprehrával a po víťazstve 5:2 sa tešil z predĺženia víťaznej série na osem zápasov – ide o najdlhšiu víťaznú sériu tímu od ročníka 1989/90. Anders Lee k nej v piatok pomohol gólom a dvoma asistenciami strelecky sa presadili aj Mathew Barzal, Ryan Pullock, Josh Bailey a Derick Brassard, ktorý pridal poistku do prázdnej brány. Thomas Greiss kryl 33 striel a puk z brány vyťahoval po góloch Yanniho Gourdeho a Ryana McDonagha. Andrej Vasilevskij skončil zápas s 21 zákrokmi. Černák odohral 18 minút a pripísal si dva mínusové body. Okrem toho sa prezentoval štyrmi strelami, dvoma bodyčekmi a dvoma blokmi.

Hviezdy duelu: 1. A. Lee (NYI), 2. M. Barzal (NYI), 3. T. Greiss (NYI)

Couture doviedol Flyers k výhre nad Devils

Sean Couturier napodobnil slávny nájazd Petra Forsberga, aby ako jediný úspešný exekútor samostatných nájazdov rozhodol o výhre Philadelphie 4:3 nad New Jersey. Oba tímy vstupovali do zápasu s dvoma prehrami po sebe. Flyers sériu prehier pomohli ukončiť aj góly Oskara Lindbloma, Couturiera a Joela Farabeeho, pre ktorého to bol prvý gól v kariére. Lindblom a Couturier pridali po asistencii a Carter Hart kryl 23 striel. Jeho náprotivok, Mackenzie Blackwood, urobil 28 zákrokov. Prvý gól v drese Devils strelil bývalý „Letec“ Wayne Simmonds, no presadili sa aj Sami Vatanen a dvojbodový Taylor Hall. Kyle Palmieri nazbieral dve asistencie.

Článok pokračuje pod reklamou


Coutureov efektný nájazd:

Hviezdy duelu: 1. S. Couturier (PHI), 2. T. Hall (NJD), 3. S. Vatanen (NJD)

Vrána a Kempný pomohli Capitals k jasnej výhre nad Sabres

Buffalu sa v hlavnom meste Spojených štátov amerických nezvykne v ostatných rokoch dariť a potvrdilo sa to aj v piatok. Washington strelil už v prvej tretine štyri góly po sebe, aby nakoniec vyhral hladko 6:1 a pripísal si výhru v ôsmom vzájomnom zápase doma po sebe. K predĺženiu bodovej série na osem zápasov (7-0-1) a víťaznej na tri zápasy pomohli aj dvaja Česi – Jakub Vrána strelil dva góly, Michal Kempný nazbieral tri asistencie. Tom Wilson zaznamenal gól a dve asistencie, strelecky sa presadili aj Chandler Stephenson, Brendan Leipsic a T.J. Oshie, Braden Holtby kryl 29 striel. Ako jediný ho prekonal Henri Jokiharju, pre ktorého to bol prvý gól v kariére. Linus Ullmark urobil 28 zákrokov a Sabres prehrali tretí zápas z ostatných štyroch. Po prvýkrát v sezóne pritom prehrali dva zápasy po sebe. „Sme sklamaní tým, čo sa stalo v prvej tretine. Upustili sme od jednoduchej hry a darovali sme im všetko, čo v nej získali,“ povedal tréner Ralph Krueger.


Hviezdy duelu: 1. J. Vrána (WSH), 2. T. Wilson (WSH), 3. B. Leipsic (WSH)

Hurricanes strelili sedem gólov, Red Wings prehrali 9. duel z posledných 10

Sebastian Aho strelil dva góly a pridal asistenciu, Dougie Hamilton a Jaccob Slavin nazbierali po tri asistencie a Carolina porazila Detroit 7:3, aby si pripísala tretiu výhru po sebe. Do listiny strelcov sa zapísali aj Andrej Svečnikov, Nino Niederreiter, Martin Nečas, Brock McGinn a Teuvo Teräväinen, ktorý pridal poistku do prázdnej brány. Petr Mrázek proti svojmu bývalému tímu urobil 29 zákrokov. Dvakrát ho prekonal Anthony Mantha, raz Tyler Bertuzzi. Andreas Athanasiou zaznamenal dve asistencie. V bráne Red Wings štartoval Jimmy Howard, ktorý inkasoval päť gólov z 21 striel a v bráne ho nahradil Jonathan Bernier. Ten kryl 11 z 12 striel. Detroit prehral deviaty zápas z ostatných desiatich. V piatok sa mu do zostavy vrátil Justin Abdelkader.

Hviezdy duelu: 1. S. Aho (CAR), 2. D. Hamilton (CAR), 3. A. Svečnikov (CAR)

Perron rozhodol v predĺžení o výhre Blues nad Blue Jackets

David Perron využil presilovú hru len osem sekúnd od odštartovania predĺženia, aby St. Louis porazilo Columbus 4:3, hoci s ním prehrávalo v jednom bode 1:3. K tretej výhre v sérii a piatej z ostatných šiestich stretnutí viedli aj góly Roberta Thomasa, Braydena Schenna a Oskara Sundqvista, pričom poslední dvaja menovaní sa pesadili v rozmedzí 26 sekúnd. Jordan Binnington predviedol čelil 30 strelám, z ktorých ho prekonali Pierre-Luc Dubois, Sonny Milano a Oliver Bjorkstrand. Elvis Merzlikins opustil duel s 23 zákrokmi. „Vieme, že dokážeme hrať aj lepšie. Momentálne si naše výhry musíme odpracovať. Columbus má dobrý tím, ale cítime, že sme dnes nehrali náš najlepší hokej,“ povedal po zápase Schenn.

Perronov rozhodujúci gól:

Hviezdy duelu: 1. D. Perron (STL), 2. O. Sundqvist (STL), 3. P. Dubois (CBJ)

Hintz skóroval dvakrát pri tesnej výhre nad Avalanche

Roope Hintz strelil dva góly a Anton Chudobin urobil 38 zákrokov, aby Dallas uspel na ľade Colorada tesne 2:1 a pripísal si piatu výhru z ostatných šiestich stretnutí. O jediný gól Avalanche sa postaral Nathan MacKinnon, ktorý bodoval v každom z doterajších 13 zápasov sezóny – to je najdlhšia takáto séria v lige od ročníka 2007/08, v ktorej bodoval Henrik Zetterberg z Detroitu v každom z prvých 17 duelov. Philipp Grubauer kryl 27 striel, ale na odvrátenie tretej prehry v sérii a štvrtej z posledných piatich duelov to nestačilo.

Hviezdy duelu: 1. R. Hintz (DAL), 2. N. MacKinnon (COL), 3. A. Chudobin (DAL)

Getzlaf, Gibson rozhodli o výhre Ducks nad Canucks

Ryan Getzlaf využil únik v tretej minúte predĺženia na rozhodnutie zápasu Anaheimu proti Vancouveru, ktorý v Honda Center nevyhral od marca 2017. Domáci sa tešili z triumfu 2:1, keď John Gibson zneškodnil 39 striel a v normálnom hracom čase skóroval v oslabení Jakob Silfverberg. Ducks vyhrali tretí zápas z ostatných štyroch a domácu bilanciu si vylepšili na 6-1-0. O vyrovnanie sa so šťastím postaral Adam Gaudette, ktorého prihrávka sa odrazila do brány. Gibsonovi zničil čisté konto v 54. minúte. Jacob Markström inkasoval dva góly z 29 striel. Canucks nepotešilo ani to, že duel opustil so zranením obranca Quinn Hughes. Ducks pre zmenu privítali v zostave zotaveného Hampusa Lindholma.

Getzlafov rozhodujúci gól:

Hviezdy duelu: 1. J. Gibson (ANA), 2. R. Getzlaf (ANA), 3. J. Markstrom (VAN)

Hellebuyck vychytal Jets výhru nad Sharks, Ehlers rozhodol

Winnipeg stratil dvakrát vedenie, ale Nikolaj Ehlers ho poslal v 59. minúte do tretieho vedenia, ktoré sa už kanadskému tímu podarilo ustrážiť. Fantastický Connor Hellebuyck zneškodnil až 51 striel (osobné maximum), aby najväčšou mierou pomohol k vydrenému triumfu 3:2 nad San Jose. Z gólov sa tešili aj Gabriel Bourque a Blake Wheeler. Odpovedali na ne Barclay Goodrow a Tomáš Hertl. Martin Jones urobil 16 zákrokov a Sharks si pripísali štvrtú prehru po sebe a šiestu z posledných siedmich stretnutí. Jets sa do zostavy vrátil Bryan Little.

Hviezdy duelu: 1. C. Hellebuyck (WPG), 2. K. Connor (WPG), 3. T. Hertl (SJS)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
E. Černák (TBL) 18:05 0 0 0 -2 0 4 2



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies