Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
Žiadne zápasy
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
NHL live
02:00info
BOS
TOR
NHL live
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
NHL live
21:00info
NYR
WSH
NHL live
01:00info
WPG
COL
NHL live
04:00info
VAN
NSH
«

Slováci v NHL

Bezproblémový prechod: Fehérváry svojou vyzretosťou teší trénera Bears

Jozef Struhár  
03.11.2019

Ktoré dve mená z tímu Hershey Bears sa v úvode sezóny nižšej AHL 2019/20 postarali o najväčší rozruch? Nie je prekvapujúce, že ide o mladých obrancov Alexeja Alexejeva a Martina Fehérváryho.

Obaja mladíci sa už v ich prvej sezóne v Americkej hokejovej lige etablovali ako obrancovia prvých dvoch párov. Obaja zdieľajú svoju púť aj vďaka tomu, že spolu bývajú na izbe.

„Je to vcelku zábavné. On vie trochu po rusky, ja viem trochu po česky, takže je to zábavné,“ povedal Alexejev pre NBC Sports.

Na ľade obaja reprezentujú budúcnosti obrany Capitals. Alexejev si už zvykal na severoamerický štýl hokeja v juniorskej WHL. Vlani mu sezónu skrátilo zranenie kolena a tréningový kemp vynechal pre zranenie hlavy z turnaja nádejí. V Hershey však bolo jeho vplyv cítiť od prvého striedania, počas ktorého skóroval.

Článok pokračuje pod reklamou

„Cítil som sa úžasne. Nehral som asi šesť mesiacov a strelil som prvý gól v prvom striedaní. Boli to neuveriteľné pocity. Myslím si, že ma to nabudilo pre zvyšok sezóny a teraz sa cítim lepšie,“ poznamenal mladý Rus.

Slovenský obranca zase ešte pred touto sezónou v Severnej Amerike nehrával. Musel sa teda prispôsobovať na odlišný štýl hokeja.

„Hokej je rýchlejší, všetko je tu o trochu rýchlejšie, ale je tu aj veľa fyzicky hrajúcich hokejistov, takže je to tu trochu iné,“ skonštatoval Fehérváry.

Bratislavský rodák tvrdí, že sa snaží prispôsobovať s trpezlivosťou napriek tomu, že už má za sebou aj prvé zápasy v NHL. Jeho tréner Spencer Carbery verí, že nie je veľa toho, v čom by sa ešte musel prispôsobovať.

„Úprimne, ide to hladko. Nebol tam ani jeden prípad, kedy by som si myslel, že je to pre neho niečo odlišné pre menšie rozmery klziska alebo iný jazyk,“ povedal Carbery.

Fehérváry okrem hokejových zručností očaril kormidelníka Hershey aj osobnostnou vyzretosťou.

„Jeho koncentrácia a ten každodenný prístup sú netypické pre 19-ročných chlapcov. Vie, čo potrebuje robiť a prípravu berie veľmi vážne. V tomto smere je už dospelý a platí to aj o jeho hre. Je to vidieť. Myslím si, že mu veľmi pomohlo, že v Európe hrával proti mužom, pretože jeho hra je veľmi vycibrená na to, že je prvým rokom profíkom v Severnej Amerike,“ uznal Carbery.

Fehérváryho vyzretosť si už všimli aj ľudia v prvom tíme Capitals, ktorí mu dali šancu byť súčasťou otváracej zostavy pri absencii Michala Kempného. Pred svojím debutom v AHL tak už mal za sebou tri zápasy v NHL, čo mu mentálne len pomohlo.

„Bolo skutočne perfektné, že som hneď debutoval v NHL. Moja sebadôvera skutočne vzrástla. Samozrejme, pomohlo mi aj to hranie tu. Hrávam tu veľa minút, a tak si myslím, že sa každým zápasom zlepšujem a prispôsobujem tunajšiemu štýlu. Sebadôvera mi však išla skutočne nahor, keď som odohral tie prvé zápasy v NHL,“ dodal Fehérváry.



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
NHL naživo: Začína sa play-off!Tréner vychválil Pospíšila a označil ho za potkana. Slovák si reakciou získal expertaNHL je v Utahu veľkým hitom už teraz: Neuveriteľné množstvo záujemcov o permanentkyJe tu play-off: Kto patrí medzi favoritov na zisk Stanleyho pohára podľa bookmakerov? Preview: Aj Slováci sa pokúsia o prekvapenie v nevyspytateľnom 1. kole play-offSplní si sen: Tretí Slovák z NHL potvrdil účasť na majstrovstvách sveta! Honzek debutoval v drese Calgary. Dostal šancu v otváracej formáciiToto je 6 najväčších prekvapení základnej časti tejto sezóny NHLUrbanov víťazný štart do play-off, Kmec prispel k postupu! Repčík bodoval pri kolapse tímu + videoFrustrovaný Tortorella: Stále sme ďaleko, potrebujeme viac talentu Dubas otvorene: Crosby by mal ukončiť kariéru v Pittsburghu Tuhý boj o Hartovu trofej? Dve hviezdy delí v hlasovaní šesť bodov Niekdajší najužitočnejší hráč zápasu hviezd by si už v NHL nemusel zahrať Neuveriteľné: Ako nováčik žiaril a to hral dva mesiaca s bolestivou zlomeninou! Bojovník: Letanga trápilo významné zranenie a prvýkrát po dlhých rokoch odohral celý ročníkIslanders si upísali útočníka a brankára, Avalanche obrancu Slafkovský dosiahol hetrik aj po sezóne: Opäť získal ocenenie! Prvý útok Canadiens celý na MS neuvidíme. Slafkovský sa teší na zaujímavú konfrontáciu Známy český brankár z NHL je nútený ukončiť kariéruSlovenský útočník dostane šancu v záložnom tíme ColoradaZobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies