Účet používateľaVyhľadávanie
Menu  .
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
25. 04.
kurzy
01:00info
TBL
FLA
NHL live
01:30info
NYI
CAR
NHL live
26. 04.
kurzy
01:00info
WSH
NYR
NHL live
01:30info
NSH
VAN
04:00info
COL
WPG
04:30info
LAK
EDM
NHL live
«

AHL

Týždeň v AHL: Fehérváry skokanom týždňa, Daňo a Pospíšil medzi najtrestanejšími hráčmi

Minulý týždeň sa podarilo bodovať každému Slovákovi v AHL s výnimkou Marka Daňa a brankára Adama Húsku, ktorý si svoje individuálne štatistiky dokázal zlepšiť. Najväčší posun v bodovaní zažil obranca Martin Fehérváry.

Slováci v AHL

Z korčuliarov sme v akcii nevideli zranených Martina Pospíšila a Christiána Jaroša. Peter Cehlárik pre povolanie do NHL odohral len jeden zápas, ale stal sa jeho prvou hviezdou, keď pomohol k výhre dvoma asistenciami. Momentálne patrí medzi 20 najproduktívnejších hráčov AHL. Jeho spoluhráč Róbert Lantoši si z troch duelov odniesol gól a asistenciu.

Svoj prvý gól v lige strelil Adam Ružička, pre ktorého to bol jediný bo z dvoch duelov. Skokanom týždňa spomedzi Slovákov bol Martin Fehérváry, ktorý si z troch duelov odniesol gól, dve asistencie a dva plusové body. V sobotu bol treťou hviezdou duelu. Tri zápasy odohral aj Marián Studenič, ale pripísal si len jednu asistenciu.

Najväčší prepad v bodovaní zažil Marko Daňo, ktorý v dvoch zápasoch nebodoval a stále sa nedočkal svojho prvého gólu v sezóne. V nedeľu však nazbieral 14 trestných minút, aby bol aktuálne 9. najtrestanejším hráčom súťaže. Tri pozície za ním je Pospíšil.

Adam Húska odchytal jeden veľmi dobrý zápas, na ktorého konci sa však z víťazstva netešil. Pri prehre 1:2 s Lavalom inkasoval jeden gól z 28 striel a zneškodnil jeden nájazd z dvoch. Svoje čísla si tak zlepšil na 92,5% úspešnosť zákrokov a priemer 1,93 inkasovaného gólu na zápas. Jeho kolega z Hartfordu, Igor Šesťorkin si čísla zhoršil, keď v dvoch dueloch inkasoval sedem gólov z 59 striel. Momentálne má 93,2% úspešnosť zákrokov a priemer 1,83 inkasovaného gólu na zápas.

Húskov Hartford je stále najlepším tímom Atlantickej divízie, v ktorej patrí tretie miesto Providence. Hershey je štvrté. Belleville a Binghamton sú na dne Severnej divízie, ktorej kraľuje Toronto. Cleveland je v nej štvrtý. Na čele Pacifickej divízie zostáva Stockton. V Centrálnej divízii Slováci nehrajú, na jej čele je Iowa.

P. Zmena Meno (tím) Z G A B +/- TM
1. Chris Terry , Ú (Grand Rapids) 11 7 11 18 +3 4
... Slováci v AHL:
18. +6 Peter Cehlárik, Ú (Providence)* 7 6 4 10 +4 0
100. +20 Róbert Lantoši, Ú (Providence) 9 3 4 7 +2 6
153. +116 Martin Fehérváry, O (Hershey) 9 2 4 6 +7 2
305. +7 Adam Ružička, Ú (Stockton) 10 1 3 4 +2 2
348. -21 Marián Studenič, Ú (Binghamton) 9 2 1 3 0 2
404. -101 Marko Daňo, Ú (Cleveland) 9 0 3 3 0 29
444. -79 Christián Jaroš, O (Belleville) 7 1 1 2 -2 0
799. -24 Martin Pospíšil, Ú (Stockton) 6 0 0 0 -1 26
* - momentálne nie je súčasťou tímu

P. Zmena Brankár (tím) Z V GAA Úsp. Z. ČK
1. Troy Grosenick (Milwaukee) 6 2 1,33 95,7% 0
... Slováci v AHL:
17.

+8

Adam Húska (Hartford) 5 3 1,93 92,5% 0

Hráčom týždňa Harkins

Hráčom uplynulého týždňa sa v AHL stal útočník Manitoby Jansen Harkins, ktorý odohral dva zápasy so ziskom ôsmich bodov za gól a sedem asistencií. Nazbieral aj päť plusových bodov a záložnému tímu Winnipegu pomohol k dvom výhram. Dve po sebe Moose predtým ešte nezaznamenali.

Slováci v ECHL

O Slovákoch v ECHL toho nie je veľa na písanie – brankár Roman Durný robil v jednom zápase náhradníka a útočník Adam Dauda si v jenom zápase bodové konto nerozšíril. Ako sú na tom ich tímy? Norfolku patrí predposledná pozícia vo Východnej konferencii, Kalamazoo je ôsme v Západnej konferencii.

P. Meno (tím) Z G A B +/- TM
1. Aaron Luchuk, Ú (Newfoundland) 10 5 11 16 +3 4
... Slováci v ECHL:
314. Adam Dauda, Ú (Kalamazoo) 4 1 1 2 +1 2

P. Brankár (tím) Z V GAA Úsp. Z. ČK
1. Jakub Škárek (Worcester) 2 2 1,42 94,1% 0
... Slováci v AHL:
8. Roman Durný (Norfolk) 1 0 3,00 92,9% 0

Užitočné:
Tabuľky AHL




Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
V hokeji, vo fitku i v živote: Kĺby sú základom, o ktorý sa musíme staraťJohnny Bower prepísal dejiny a stal sa legendou, hoci to mal nesmierne ťažkéJedna hviezda za druhou: Súper Slovenska v skupinovej fáze zverejnil prvých 15 nominovaných hráčovMladíci na tribúne. Ako začali play-off AHL potenciálne posily Slovenska?Podpíše Crosby novú zmluvu krátko na to, ako bude oficiálne môcť? Nebolo to k Slafkovskému fér, tvrdí expert. Porovnal preto draftové jednotky inak! Tréner Toronta: Je neuveriteľné, ako to Marchandovi prechádza! Gajan žiaril v zápase o prežitie, dvaja Slováci idú ďalej!Islanders urobia pred ďalším zápasom série zmenu v bráneDôležitý obranca Hurricanes by mal vynechať minimálne zvyšok prvého kolaHviezda Floridy utrpela nešťastné zranenie. Vynechá minimálne týždeň Ďalší vyhodený tréner, tentoraz v KaliforniiČeský velikán sa rozhodol: Definitívne zavesil korčule na klinecSeattle si upísal len osemnásťročného obrancu Marchand prepisoval históriu, Vegas je pred návratom domov na koni, dráma v Edmontone! Nemec sa z vlaňajška poučil. Teší sa na MS i vyvrcholenie prípravy: Takýto turnaj tu nebol dlho V boji o juniorský Stanley Cup zostávajú stále dvaja talentovaní SlováciMarchand uznáva: Maple Leafs sú stavaní inak ako v minulých rokoch Canadiens, Capitals i Devils sú medzi klubmi s rekordnými trestami v platovom rozpočte Slafkovský na dne: Skauti porovnali Celebriniho s poslednými 9 draftovými jednotkami Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies