Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
19. 03.
kurzy
00:00info
BOS
OTT
NHL live
00:00info
DET
CBJ
00:00info
NJD
PIT
00:00info
NYR
WPG
00:00info
PHI
TOR
00:30info
NYI
CAR
01:00info
NSH
SJS
01:00info
STL
COL
02:00info
EDM
MTL
03:00info
ANA
MIN
03:30info
LAK
CHI
03:00info
VAN
BUF
03:00info
VGK
TBL
NHL live
20. 03.
kurzy
00:30info
WSH
TOR
NHL live
01:00info
DAL
ARI
03:00info
LAK
MIN
«

Správy z NHL

Séria Islanders nie je náhoda. Treba ich brať vážne

Jozef Struhár  
06.11.2019

Momentálne nemá v NHL nikto takú formu, ako „Ostrovania“ z New Yorku. Zápas neprehrali od 11. októbra a po víťazstve nad Ottawou ťahajú desaťzápasovú sériu výhier. Matt Rothman konštatuje, že je čas, aby sa Islanders brali vážne.

Newyorský tím je momentálne druhý v Metropolitnej divízii a vo svojej histórii ťahali len jednu dlhšiu víťaznú šnúru – 15-zápasovú v roku 1982, v ktorom získali svoj tretí zo štyroch Stanleyho pohárov po sebe.

Rothman tieto úspechy prisudzuje najmä trom faktorom:

1. BRÁNKOVISKO
Vlani zažila veľký pokrok defenzívna hra a výborný ročník za sebou mali Robin Lehner a Thomas Greiss. Lehner v lete tím opustil, ale Semion Varlamov ho dokázal viac ako dobre zastúpiť. Trend z minulej sezóny pokračuje a obaja brankári sú výborní. Pravidelne sa pritom striedajú, čo by mohlo byť plus pre záver základnej časti a play-off. Varlamov má zatiaľ bilanciu 5-2-0 s 92,9% úspešnosťou zákrokov, Greiss pri bilancii 6-1-0 kryl dokonca až 93,7 % striel.

2. PREKONÁVANIE ZRANENÍ
Medzi hráčov newyorského tímu, ktorí v tejto sezóne absentovali pre zranenia, patria Jordan Eberle, Casey Cizikas, Matt Martin, Leo Komarov, Tom Kuhnhackl, Nick Leddy, Noah Dobson a Andrew Ladd. Ktokoľvek dostal šancu nahradiť ich, svoju robotu odviedol. Hráči ako Ross Johnston, Cole Bardreau, Oliver Wahlstrom či Michael Dal Colle vystúpili, hrali dôležité minúty a nesklamali. Zranenia pomohli vykompenzovať aj hviezdy, ako sú Mathew Barzal, Josh Bailey či Brock Nelson, ktoré zažívajú silný začiatok ročníka. Pochvalu si zaslúži aj obrana vedená veteránmi Leddym a Johnnym Boychukom, ktorá je každým zápasom silnejšia pre kontinuálne zlepšovanie Devona Toewsa, Ryana Pulocka, Scotta Mayfielda či Adama Pelecha.

3. BRASSARDOVO ZNOVUZRODENIE
V lete tím priviedol do svojich radov len jedného voľného hráča a tým bol Derick Brassard. Hoci v prvých ôsmich zápasoch sezóny nebodoval, teraz podporuje ofenzívu gólmi a dostáva čoraz viac priestoru. Očakávania pritom boli, že jednoducho nahradí Valtteriho Filppulu v tretej formácii. Brassardovi sa darí aj na vhadzovaniach a veľmi dobre hrá aj smerom dozadu.




Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Rebríček experta: Uvidíme na drafte 2025 návrat Slováka do prvého kola? Zomrel bývalý hráč Penguins. Mal len 42 rokov Blíži sa play-off. Dvorský má fantastickú formu, no darilo sa viacerým SlovákomVšetci Slováci bodovali, štyria zahviezdili. Najproduktívnejší boli Kelemen a Koch Ovečkin chytil druhý dych: Napodobnil dve veľké legendy, toto dokázal ako prvý v histórii! + video Opäť sa stretávajú generálni manažéri tímov NHL. Čo je kľúčovým bodom programu? Rangers prišli na niekoľko týždňov o obrancu. Naplnili sa obavy? Kariéru končí hráč s 1000+ duelmi v NHL. Bol aj najužitočnejším hráčom zápasu hviezdRuský obranca bol suspendovaný za svoj čin z floridského derby Montreal preradil svoju jednotku draftu z Európy do AHL. Ako zareagoval Slafkovský?Flames, Oilers a Wild podpisovali zmluvy s mladíkmi Pospíšil otvorene o škandále: Veľká škoda, čo sa udialo. Bola to hlúposť Dvom Slovákom sa play-off vzdialilo, jeden je už na postupovej priečke! Kňažko nebodoval ani sa netešil z výhry Zlá správa: Anaheim priniesol nemilú novinku o Regendovi Vytvorí Nemec rekord? Ak by skončil ročník teraz, bol by jeho! Bedard medzi hráčmi týždňa. Na čele je ruská hviezda Život v prvom útoku: Nový parťák je skvelý, no musíte byť neustále v strehu, tvrdí Pospíšil Slafkovský by s týmto tempom dokázal, čo naposledy zvládli Hossa a Gáborík!Dvorského gólová séria je mimoriadna. Len jeden hráč v lige zažil dlhšiu! Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies