Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
25. 04.
kurzy
01:00info
TBL
FLA
NHL live
01:30info
NYI
CAR
NHL live
26. 04.
kurzy
01:00info
WSH
NYR
NHL live
01:30info
NSH
VAN
04:00info
COL
WPG
04:30info
LAK
EDM
NHL live
«

Sumáre

Tatar prispel k výhre jubilejným bodom. Černák odohral skoro 23 minút

V sobotu sa v kanadsko-americkej NHL odohralo 11 zápasov. V akcii sa ukázali dvaja Slováci. Obaja vyhrali a Tomáš Tatar aj bodoval.

Weber vystrieľal Canadiens víťazstvo, Tatar asistoval

Tomáš Tatar sa dočkal svojho 300. bodu v kariére, keď zaznamenal asistenciu pri výhre Montrealu 3:2 nad Los Angeles. Kanadský tím si základy piatej výhry z ostatných šiestich duelov položil v prvej tretine, v ktorej sa strelecky presadili Nate Thompson a dvakrát počas presilovky Shea Weber. Thompson pritom svoj prvý gól v sezóne dosiahol len 15 sekúnd po tom, čo Weber otvoril skóre duelu. Carey Price predviedol 31 zákrokov a ako jediný ho prekonal Blake Lizotte, ktorý strelil svoj prvý gól v NHL. Jonathan Quick urobil 38 striel, no Kings prehrali siedmy zápas z ostatných ôsmich. Tatar odohral v akcii 14 minút a prezentoval sa aj troma streleckými pokusmi a jedným bodyčekom. Absolvoval aj jedno vhadzovanie – neúspešne. V tretej tretine bol aj blízko ku gólu, ale Quick pri jeho šancu predviedol zákrok večera.

Dva góly Montrealu za 15 sekúnd:


Hviezdy duelu: 1. S. Weber (MTL), 2. C. Price (MTL), 3. J. Quick (LAK)

Článok pokračuje pod reklamou

Tampa vyhrala aj švédsku odvetu a prehĺbila krízu Buffala

Patrick Maroon strelil dva góly, Yanni Gourde zaznamenal víťazný gól i asistenciu a Curtis McElhinney sa zaskvel 40 zákrokmi pri triumfe Tampy Bay 5:3 nad Buffalom v odvete v Štokholme. Gourde sa stal prvým hráčom v histórii NHL, ktorý rozhodol dva zápasy hrané mimo Severnej Ameriky. Ku tretej výhre Lightning v ostatných štyroch dueloch pomohli gólmi aj Mathieu Joseph s Victorom Hedmanom, kým Kevin Shattenkirk a Cedric Paquette dvakrát asistovali. Slovenský obranca Erik Černák bol druhým najvyťaženejším hráčom tímu s časom na ľade 22:40. Zaznamenal štyri strely, dva bodyčeky, dva bloky, jeden stratený puk a menší trest po šarvátke so Samom Reinhartom. Ten si pripísal gól a asistenciu, rovnako tak Jack Eichel. Victor Olofsson tiež skóroval, Carter Hutton urobil 35 zákrokov. Sabres prehrali piaty zápas v sérii celkovo aj proti Tampe.


Hviezdy duelu: 1. P. Maroon, 2. Y. Gourde (obaja TBL), 3. V. Olofsson (BUF)

Islanders zdolali Floridu a predĺžili si bodovú sériu

New York Islanders síce v predošlom zápase prišiel o dlhú víťaznú sériu, ale tá bodová pokračuje. Po domácom triumfe 2:1 nad Floridou trvá už 12 duelov. Mathew Barzal otvoril skóre v prvej tretine a v tretej asistoval pri rozdielovom góle Scotta Mayfielda. Strelil ho len 38 sekúnd po vyrovnávajúcom presnom zásahu Aleksandera Barkova v presilovej hre. Thomas Greiss prispel výhre 37 zákrokmi. Sergej Bobrovskij kryl 34 striel, vrátane všetkých 19 v druhej tretine, ale nezabránil koncu trojzápasovej bodovej série Panthers. Do zostavy sa im vrátil Vincent Trocheck, kým Islanders mali späť Jordana Eberleho a Nicka Leddyho. Zranil sa im však Casey Cizikas.

Hviezdy duelu: 1. T. Greiss, 2. M. Barzal (obaja NYI), 3. A. Barkov (FLA)

Couturier potopil Toronto, ktoré prišlo o Marnera

Sean Couturier premenil rozhodujúci samostatný nájazd a Philadelphia si vydýchla po strate dvojgólového vedenia, keď porazila Toronto 3:2. Rozhodnutie mohol priniesť už Kevin Hayes v predĺžení, ale trafil len tyčku. V normálnom hracom čase skórovali Phillipe Myers a Oskar Lindblom, kým Brian Elliott zastavil 38 striel. William Nylander pomohol k bodu Maple Leafs gólom a asistenciou, strelecky sa presadil aj Travis Demott, Auston Matthews zaznamenal dve asistencie a Frederik Andersen urobil 30 zákrokov. Kanadský klub neprišiel len o sériu troch výhier, ale aj hviezdneho krídelníka Mitcha Marnera, ktorý duel opustil v druhej tretine.

Couturierov rozhodujúci nájazd:


Hviezdy duelu: 1. S. Couturier (PHI), 2. B. Elliott (PHI), 3. F. Andersen (TOR)

Carolina neuspela ani v Ottawe

Ottawe sa v ostatnom čase darí a v sobotu si to odskákal aj ambiciózny tím, ktorý výhru potrebuje ako soľ. Anders Nilsson predviedol 38 zákrokov a Senators skórovali trikrát v prvej tretine, aby porazili Carolinu 4:1. „Na začiatku sezóny sme hrali dobrý hokej, ale nie celých 60 minút. Teraz dokážeme naše výkony udržiavať dlhšie a pracujeme tvrdé v každom striedaní,“ poznamenal Brady Tkachuk. Filip Chlapík, Vladislav Namestnikov a Jean-Gabriel Pagesu skórovali pred prvou prestávkou, Tkachuk pridal gól v tretej tretine. Kanadský tím vyhral druhý zápas po sebe a tretí z posledných štyroch. Hurricanes prehrali štvrtý zápas po sebe. Ich jediný gól vsietil Andrej Svečnikov a James Reimer opustil zápas s 26 zákrokmi.


Hviezdy duelu: 1. A. Nilsson (OTT), 2. J. Pageau (OTT), 3. F. Chlapík (OTT)

Penguins ukončili dlhú sériu prehier proti Blackhawks

Pittsburgh prichádza o kľúčových hráčov a vyhráva. Jake Guentzel a Jared McCann sa presadili v samostatných nájazdoch, aby Penguins porazili Chicago 3:2 a ukončili desaťzápasovú sériu prehier vo vzájomných súbojoch napriek tomu, že väčšinu tretej tretiny odohrali bez zraneného Sidneyho Crosbyho. Pittsburgh v zápase prehrával už o dva góly, ale Guentzel a Brya Rust vynútili nadstavený čas. Jevgenij Malkin zaznamenal dve asistencie a Matt Murray 29 zákrokov. Rovnaký počet ich urobil aj Corey Crawford. Z jeho spoluhráčov skórovali Dominik Kubalík a Patrick Kane. Blackhawks neprehrali s Penguins od marca 2014.

McCannov rozhodujúci nájazd:


Hviezdy duelu: 1. B. Rust (PIT), 2. J. Malkin (PIT), 3. P. Kane (CHI)

Washington si proti Vegas natiahol sériu výhier

Vo Washingtone sa stretli finalisti z roku 2018 a svoju formu potvrdil domáci tím, ktorý si s Vegas poradil pomerom 5:2, aby vyhral šiesty zápas po sebe a 10. z posledných 11. „Pracujeme spolu ako tím. Všetky maličkosti robíme teraz správne. Snažíme sa dodržiavať systém, ktorý od nás tréneri chcú, aby sme hrali,“ povedal Nicklas Bäckstrom, ktorý strelil dva góly – druhý do prázdnej brány. Po jenom góle zaznamenali Jevgenij Kuznecov, Tom Wilson a Jonas Siegenthaler, pre ktorého to bol prvý gól v kariére. John Calrson a Jakub Vrána zaznamenali po dve asistencie a Bradena Holtbyho z 32 striel prekonali len Max Pacioretty a Reilly Smith. Marc-Andre Fleury inkasoval štyri góly z 33 striel a Golden Knights prišli o päťzápasovú bodovú sériu.


Hviezdy duelu: 1. J. Kuznecov (WSH), 2. J. Siegenthaler (WSH), 3. N. Backstrom (WSH)

Hartman rozhodol o výhre Wild nad Coyotes

Ryan Hartman strelil víťazný gól v úvode tretej tretiny a Minnesota porazila Arizonu 4:3 napriek tomu, že v zápase prehrávala 0:2 aj 1:3. Mikko Koivu, Kevin Fiala a Matt Dumba sa tiež tešili z gólov, Jared Spurgeon zaznamenal dve asistencie a Devan Dubnyk kryl 32 striel. Wild vyhrali druhý zápas z troch y zlepšili si bilanciu na 6-10-1. Coyotes viedli po góloch Michaela Grabnera, Jakoba Chychruna a Vinnieho Hinostrozu, ale nakoniec prehrali tretí zápas po sebe – po prvýkrát v sezóne. Darcy Kuemper opustil duel s 20 zákrokmi.

Hviezdy duelu: 1. R. Hartman (MIN), 2. V. Hinostroza (ARI), 3. J. Spurgeon (MIN)

Makar zariadil triumf Colorada nad Columbusom

Cale Makar strelil dva góly, ktorými otočil stav z 1:2 na 3:2 a zariadil domáci triumf Colorada 4:2 nad Columbusom, druhý v rade po predošlých piatich prehrách. Stal sa štvrtým obrancom v histórii organizácie s viacgólovým zápisom pred 22. narodeninami. Samuel Girard a dvojbodový Nazem Kadri ho doplnili na listine strelcov, Tyson Jost dvakrát asistoval a Pavel Francouz chytil 39 striel. Prekonali ho Emil Bemström a Zach Werenski, ktorý vytvoril nový klubový rekord obrancu s jeho 42. gólom v NHL. Joonas Korpisalo predviedol 32 zákrokov, ale Blue Jackets prehrali šiesty duel z posledných siedmich. Ich kapitán Nick Foligno bol vylúčený za zákrok na Pierre-Edouard Bellemarea.


Hviezdy duelu: 1. C. Makar (COL), 2. P. Francouz (COL), 3. N. Kadri (COL)

Majster si predĺžil víťaznú sériu na sedem duelov

St. Louis prišlo o dvojgólový náskok z prvých dvoch tretín, ale napokon zvíťazilo v Calgary 3:2 a natiahlo si sériu bez prehry na sedem zápasov, vrátane perfektného štvorzápasového výjazdu. Rozhodol o tom v tretej minúte predĺženia dvojbodový David Perron v presilovej hre. Stal sa prvým hráčom v histórii NHL s troma gólmi v predĺžení v prvých 20 zápasoch sezóny. Početnú výhodu zužitkoval aj dvojbodový Ryan O´Reilly, Ivan Barbašev tiež skóroval, kým Alex Pietrangelo dvakrát asistoval a Jordan Binnington prispel k triumfu 27 zákrokmi. Recept na neho našli Matthew Tkachuk a Travis Hamonic, ktorí vyrovnali stav na 2:2. David Rittich opustil duel s 25 zákrokmi. Flames si aspoň predĺžili bodovú sériu na tri zápasy.


Hviezdy duelu: 1. R. O´Reilly (STL), 2. M. Tkachuk (CGY), 3. A. Pietrangelo (STL)

San Jose zdolalo Nashville po nájazdoch

Timo Meier premenil ako jediný svoj samostatný nájazd, aby v siedmej sérii rozhodol o domácom víťazstve San Jose 2:1 nad Nashville, treťom po sebe. Meier tiež prihrával na gól Tomášovi Hertlovi, ktorý vyrovnával stav duelu na 1:1 v tretej tretine. Martin Jones zastavil 24 striel a všetkých sedem nájazdov súpera. Pokoril ho iba Filip Forsberg, ktorý posielal Predators do vedenia 1:0 v druhej tretine. V nájazdoch už neuspel. Juuse Saros predviedol 31 zákrokov za 65 minút hry a chytil šesť zo siedmich nájazdov. Ani on však nezabránil štvrtej prehre Nashville v posledných piatich zápasoch.

Meierov rozhodujúci nájazd:

Hviezdy duelu: 1. T. Hertl, 2. M. Vlasic, 3. M. Jones (všetci SJS)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
E. Černák (TBL) 22:40 0 0 0 0 2 4 2
T. Tatar (MTL) 13:55 0 1 1 0 0 3 1



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
V hokeji, vo fitku i v živote: Kĺby sú základom, o ktorý sa musíme staraťJohnny Bower prepísal dejiny a stal sa legendou, hoci to mal nesmierne ťažkéJedna hviezda za druhou: Súper Slovenska v skupinovej fáze zverejnil prvých 15 nominovaných hráčovMladíci na tribúne. Ako začali play-off AHL potenciálne posily Slovenska?Podpíše Crosby novú zmluvu krátko na to, ako bude oficiálne môcť? Nebolo to k Slafkovskému fér, tvrdí expert. Porovnal preto draftové jednotky inak! Tréner Toronta: Je neuveriteľné, ako to Marchandovi prechádza! Gajan žiaril v zápase o prežitie, dvaja Slováci idú ďalej!Islanders urobia pred ďalším zápasom série zmenu v bráneDôležitý obranca Hurricanes by mal vynechať minimálne zvyšok prvého kolaHviezda Floridy utrpela nešťastné zranenie. Vynechá minimálne týždeň Ďalší vyhodený tréner, tentoraz v KaliforniiČeský velikán sa rozhodol: Definitívne zavesil korčule na klinecSeattle si upísal len osemnásťročného obrancu Marchand prepisoval históriu, Vegas je pred návratom domov na koni, dráma v Edmontone! Nemec sa z vlaňajška poučil. Teší sa na MS i vyvrcholenie prípravy: Takýto turnaj tu nebol dlho V boji o juniorský Stanley Cup zostávajú stále dvaja talentovaní SlováciMarchand uznáva: Maple Leafs sú stavaní inak ako v minulých rokoch Canadiens, Capitals i Devils sú medzi klubmi s rekordnými trestami v platovom rozpočte Slafkovský na dne: Skauti porovnali Celebriniho s poslednými 9 draftovými jednotkami Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies