Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
19. 03.
kurzy
00:00info
BOS
OTT
NHL live
00:00info
DET
CBJ
00:00info
NJD
PIT
00:00info
NYR
WPG
00:00info
PHI
TOR
00:30info
NYI
CAR
01:00info
NSH
SJS
01:00info
STL
COL
02:00info
EDM
MTL
03:00info
ANA
MIN
03:30info
LAK
CHI
03:00info
VAN
BUF
03:00info
VGK
TBL
NHL live
20. 03.
kurzy
00:30info
WSH
TOR
NHL live
01:00info
DAL
ARI
03:00info
LAK
MIN
«

Sumáre

Tatar prišiel o bodovú sériu, Islanders vyrovnali klubový rekord po ďalšom zvrate

V utorok sa v kanadsko-americkej NHL odohralo až 13 zápasov. V akcii boli štyria Slováci, ale ani jeden nebodoval. Dvaja sa tešili z výhier.

Boston si zvýšil sebadôveru výhrou 5:1 v New Jersey

Boston prehral päť z predošlých šiestich duelov, ale v utorok si náladu zlepšil, keď uspel v New Jersey hladko 5:1. David Pastrňák a Matt Grzelcyk strelili po dva góly, Brad Marchand pridal tri asistencie a Tuukka Rask urobil 25 zákrokov. K ôsmej výhre z posledných deviatich vzájomných duelov pomohol gólom aj Connor Clifton. Dve asistencie si pripísal David Krejčí, Zdeno Chára nebodoval. Slovenský obranca bol s časom 22:29 druhým najvyťažovanejším hráčom tímu a prezentoval sa jednou strelou a dvoma blokmi. O čestný úspech New Jersey sa postaral Blake Coleman, ktorý hral svoj 200. duel v kariére. Mackenzie Blackwood urobil 23 zákrokov. Za Bruins ešte nehral Patrice Bergeron, ktorý by sa podľa trénera mohol vrátiť už v ďalšom stretnutí. Do akcie sa však vrátili Brett Ritchie a Jake DeBrusk. Devils zase privítali naspäť v zostave Samiho Vatanena.

Grzelcyk ukázal, že vie strieľať aj pekné góly:

Hviezdy duelu: 1. D. Pastrňák (BOS), 2. M. Grzelcyk (BOS), 3. T. Rask (BOS)

Článok pokračuje pod reklamou

Benn doviedol Stars k predĺženiu víťaznej série. Canucks opäť prehrali

Z víťazstva sa tešil aj obranca Andrej Sekera, ktorého Dallas porazil ešte hladšie, pomerom 6:1, Vancouver. Dodržali sa tak oba trendy, keď Stars vyhrali štvrtý zápas po sebe a ôsmy z deviatich, kým Canucks prehrali tretí zápas po sebe a siedmy z ôsmich. Sekera odohral 19 a pol minúty s ziskom plusového bodu, strely, bodyčeku a bloku. Z jeho spoluhráčov sa najviac zadarilo Jamiemu Bennovi, ktorý zaznamenal dva góly a asistenciu. Skórovali aj Taylor Fedun, Miro Heiskanen, Justin Dowling a Corey Perry. Heiskanen pridal aj asistenciu, aby zažil už tretí viacbodový zápas po sebe – viac ich mal z obrancov v klubovej histórii len Brad Maxwell v ročníku 1983/84. Ben Bishop čelil 33 strelám, z ktorých ho prekonal len Bo Horvat. Jacob Markström opustil duel s 25 zákrokmi. Do zostavy Canucks sa vrátil Jay Beagle.

Hviezdy duelu: 1. J. Benn (DAL), 2. M. Heiskanen (DAL), 3. J. Dowling (DAL)

Dubois troma bodmi pomohol Columbusu zdolať Montreal

Montrealu sa v Columbuse príliš v ostatných zápasoch nedarilo a potvrdilo sa to aj v utorok. Pierre-Luc Dubois zaznamenal dva góly a asistenciu, Joonas Korpisalo urobil 30 zákrokov a Blue Jackets potešili svojich priaznivcov triumfom 5:2. Emil Bemstrom zaznamenal gól a asistenciu, aby vyrovnal tímový rekord nováčika s päťzápasovou bodovou sériou – ten vytvoril práve Dubois v ročníku 2017/18. Z gólov sa tešili aj Eric Robinson a Boone Jenner. Canadiens prehrali druhý zápas po sebe a o svoje bodové série prišli Shea Weber (6 zápasov) i Tomáš Tatar (4 zápasy). Góly Canadiens strelili Artturi Lehkonen a Joel Armia, kým Carey Price kryl 21 striel. Tatar odohral 15 minút a 18 sekúnd. Pripísal si dva mínusové body a jednu strelu na bránu.

Hviezdy duelu: 1. P. Dubois (CBJ), 2. J. Korpisalo (CBJ), 3. E. Bemstrom (CBJ)

St. Louis si ukončilo sériu prehier výhrou nad Lightning

St. Louis nevstúpilo do zápasu tou pravou nohou, ale napokon sa mu podarilo stav otočiť, aby porazilo Tampu Bay 3:1 a ukončilo si trojzápasovú sériu prehier. Skóre zápasu otvoril hosťujúci Anthony Cirelli a trvalo skoro 21 minút, kým ho vyrovnal David Perron. V tretej tretine potom zavŕšil obrat Oskar Sundqvist a poistku do prázdnej brány pridal Jaden Schwartz. Jordan Binnington v zápase čelil len 18 strelám. Andrej Vasilevskij mal viac práce, keď urobil 31 zákrokov. Pre Pata Maroona to bol prvý zápas v St. Louis od odchodu do Tampy. Nechýbal v ňom ani Erik Černák. Slovenský obranca vyslal na bránu jednu strelu a prezentoval sa aj dvoma bodyčekmi a dvoma blokmi. Odohral 17 a pol minúty, ďalšie štyri strávil za hrubosť na trestnej lavici. Zápas pre zranenie nedohral Nikita Kučerov.


Hviezdy duelu: 1. O. Sundqvist (STL), 2. D. Perron (STL), 3. C. Parayko (STL)

Minnesota porazila trápiace sa Buffalo

Zach Parise skóroval dvakrát, Alex Stalock predviedol 30 zákrokov a Minnesota porazila Buffalo 4:1. Jason Zucker si pripísal gól a asistenciu, Jonas Brodin tiež skóroval a Wild si zlepšili bilanciu v posledných siedmich zápasoch na 4-2-1. Jediný gól Sabres strelil Brandon Montour a Linus Ullmark zastavil 22 striel. Tím, ktorý si užíval výborný vstup do sezóny, prehral deviaty zápas z posledných 11. V ostatnom čase ho sužujú zranenia v útoku a dokonca obranca John Gilmour nastúpil v zápase ako krídlo štvrtého útoku.

Ullmark predviedol skvelý zákrok lapačkou:

Hviezdy duelu: 1. Z. Parise (MIN), 2. A. Stalock (MIN), 3. J. Zucker (MIN)

Florida potvrdila formu a doma opäť zdolala Flyers

Florida potvrdila, že to doma s Philadelphiou vie. Sergej Bobrovskij urobil 35 zákrokov, Aleksander Barkov a Brett Connolly zaznamenali po góle a asistencii, aby Panthers porazili Flyers 5:2 a vyhrali doma siedmy z posledných ôsmich vzájomných zápasov. K druhej výhre po sebe a štvrtej z posledných piatich stretnutí viedli aj góly Jonathana Huberdeaua, Coltona Sceviora a Mikea Hoffmana. Jevgenij Dadonov nazbieral dve asistencie. Philadelphia prehrala štvrtý zápas po sebe. O jej góly sa postarali Travis Sanheim a Morgan Frost, ktorý zažil svoju premiéru v NHL. Carter Hart inkasoval štyri góly z 18 striel, Brian Elliott následne kryl všetkých sedem striel.


Hviezdy duelu: 1. A. Barkov (FLA), 2. B. Connolly (FLA), 3. M. Frost (PHI)

Islanders vyrovnali najdlhšiu bodovú sériu vo svojej histórii

Islanders prehrávali dvakrát o dva góly, ale nakoniec si vynútili predĺženie, v ktorom Brock Nelson svojím druhým gólom a tretím bodom v zápase rozhodol o výhre 5:4 nad Pittsburghom. New York po 10-krát v histórii vyhral dva zápasy po sebe, v ktorých prehrával o viac gólov, aby vyhral tretí zápas po sebe a 14 z posledných 15 duelov. V každých pritom bodoval, čo sa mu podarilo po štvrtýkrát a po prvý od roku 1982. Prvú stratu zmazali Anthony Beauvillier s Nelsonom, druhú Josh Bailey a Ryan Pulock. Nick Leddy nazbieral tri asistencie, Derick Brassard dve. Semion Varlamov čelil 31 strelám, z ktorých ho dvakrát prekonal Brandon Tanev a raz Bryan Rust s Jakeom Guentzelom. Matt Murray opustil duel s 37 zákrokmi a Penguins prehrali tretí zápas z ostatných štyroch. Pre „Ostrovana“ Caseyho Cizika išlo o 500. duel kariéry. Oba tímy sa spolu stretnú aj vo štvrtok.

Víťazný gól Nelsona:

Hviezdy duelu: 1. B. Nelson (NYI), 2. B. Tanev (PIT), 3. N. Leddy (NYI)

Duclair doviedol Ottawu k výhre v Detroite

Anthony Duclair zaznamenal dva góly a asistenciu, aby Ottawa porazila Detroit 4:3 a aby sa jej tréner D.J. Smith mohol tešiť z víťazstva v prvom zápase v oblasti, v ktorej vyrastal. „Vedeli sme, že to bude pre neho veľké, keď ako tréner zažije vo svojom domove prvý zápas, a tak sme mu skutočne chceli priniesť pred zrakmi jeho rodiny dva body,“ poznamenal Duclair, ktorého na streleckej listine doplnili Brady Tkachuk a Jean-Gabriel Pageau, ktorý v novembri strelil už svoj 9. gól. Anders Nilsson pomohol k piatej výhre z posledných siedmich duelov 35 zákrokmi. Jeho náprotivok, Jonathan Bernier, ich urobil 29. O góly Red Wings, ktorí prehrali tretí zápas po sebe, sa postarali Valtteri Filppula, Anthony Mantha a Robby Fabbri, ktorý v prvých šiestich zápasoch v drese Detroitu zaznamenal tri góly a štyri asistencie – to je najviac v prvých šiestich dueloch v tíme od októbra 2016, v ktorom mal rovnakú bilanciu Thomas Vanek. Do zostavy Red Wings sa vrátil Filip Hronek, ktorý zaznamenal dve asistencie. Duel však nedohrali Mike Green a Darren Helm.

Duclairov pekný gól z úniku:

Hviezdy duelu: 1. A. Duclair (OTT), 2. A. Nilsson (OTT), 3. J. Pageau (OTT)

Hellebuyck doviedol Jets k výhre nad trápiacimi sa Predators

Patrik Laine otvoril skóre zápasu už po 18 sekundách hry, Nikolaj Ehlers sa k nemu pridal na streleckej listiny a Connor Hellebuyck zneškodnil 38 striel, aby Winnipeg uspel v Nashville 2:1 a pripísal si tretiu výhru po sebe a piatu z posledných šiestich duelov. Nad Predators pritom vyhral štvrtý vzájomný zápas po sebe. Pre Matthieua Perreaulta bol 600. v kariére. O jediný gól trápiaceho sa tímu, ktorý prehral päť zápasov v sérii a sedem z posledných ôsmich, strelil Nick Bonino. Juuse Saros opustil duel s 23 zákrokmi. Kyle Turris bol zdravým náhradníkom.

Ehlers strelil svoj 100. gól v kariére:

Hviezdy duelu: 1. C. Hellebuyck (WPG), 2. N. Ehlers (WPG), 3. N. Bonino (NSH)

Carolina ukončila Chicagu víťaznú sériu a predĺžila tú svoju

V United Center sa stretli dva tímy vo forme. Svoju víťaznú sériu si nakoniec na štyri zápasy natiahla Carolina, ktorá vďaka triumfu 4:2 po prvýkrát vo svojej histórii zažila bezchybný trip dlhý tri a viac zápasov. Do čierneho sa trafili Martin Nečas, Andrej Svečnikov a Nino Niederreiter, do prázdnej brány Sebastian Aho a Petr Mrázek pomohol k piatej výhre vo vzájomných zápasoch 30 zákrokmi. Prekonali ho Erik Gustafsson a Connor Murphy v záverečnej desaťminútovke. Dve asistencie si pripísal Patrick Kane, jednu Kirby Dach. Kane sa vďaka tomu stal druhým Američanom v histórii NHL a druhým hráčom v klubovej histórii, ktorý po šiesty raz v kariére zažil bodovú sériu dlhú minimálne 10 zápasov. Dach zase bodoval v šiestom zápase po sebe, čím vyrovnal Eddieho Olczyka s 2. najdlhšou bodovou sériou 18-ročného hráča v klubovej histórii. Robin Lehner odchádzal z brány s 29 zákrokmi. Blackhawks prišli o sériu štyroch výhier.

Hviezdy duelu: 1. N. Niederreiter (CAR), 2. P. Kane (CHI), 3. A. Svečnikov (CAR)

Burakovsky, Grubauer pomohli Coloradu zdolať Calgary

Andre Burakovsky strelil dva góly a Vladislav Kamenev víťazný, aby Colorado uspelo v Calgary pomerom 3:2. Pomohol k tomu aj Philipp Grubauer, ktorý pri návrate zo zranenia predviedol 31 zákrokov. Nathan MacKinnon si pripísal dve asistencie. Flames ukončili svoju streleckú nemohúcnosť v závere druhej tretiny, keď skóroval Derek Ryan. Duel zdramatizoval kontaktným gólom Andrew Mangiapane v 56. minúte. David Rittich kryl 23 striel a v závere tímu nepomohlo k vyrovnaniu ani jeho odvolanie. Kým Avalanche vyhrali piaty zápas z posledných šiestich, Flames prehrali už piaty duel po sebe.

Hviezdy duelu: 1. A. Burakovsky (COL), 2. N. MacKinnon (COL), 3. D. Ryan (CGY)

Fleury dosiahol 450. výhru proti Torontu, ktoré prehralo šiesty duel po sebe

Vegas si v nedeľu ukončilo päťzápasovú sériu prehier a v utorok dúfalo, že to isté nedokáže proti nemu Toronto. Maple Leafs zase dúfali, že nadviažu na úspešné výkony proti Golden Knights, ktorých zdolali v štyroch z predošlých piatich duelov. Nakoniec sa z výhry 4:2 tešili Golden Knights, ktorým k nej 31 zákrokmi pomohol Marc-Andre Fleury. Ten sa stal 7. brankárom v histórii, ktorý v NHL zaknihoval 450. výhru – okorenil ju aj jedným efektným zákrokom lapačkou. Cody Glass, Tomáš Nosek a Mark Stone sa trafili do čierneho, Cody Eakin do prázdnej brány. Stone má v 23 dueloch proti Leafs bilanciu 11+20. Jason Spezza a Zach Hyman skórovali z hráčov Maple Leafs, ktorí prehrali už šiesty zápas po sebe. Frederik Andersen v ňom urobil 33 zákrokov.

Fleuryho famózny zákrok lapačkou:

Hviezdy duelu: 1. M. Fleury (VGK), 2. C. Glass (VGK), 3. T. Nosek (VGK)

McDavid trojbodový, Oilers ukončili víťaznú šnúru Sharks

San Jose prišlo o svoju šesťzápasovú sériu výhier, keď doma prehralo s Edmontonom 2:5. Connor McDavid zaznamenal gól a dve asistencie a Mikko Koskinen predviedol 33 zákrokov, aby Oilers porazili Sharks po prvýkrát po piatich vzájomných dueloch. McDavid odohral tretí zápas minimálne s troma bodmi, čo sa v tímovej histórii naposledy podarilo Markovi Messierovi v roku 1990. Z gólov mali radosť aj Markus Granlund, Zack Kassian, Jujhar Khaira a James Neal. Po dve asistencie zaznamenali Oscar Klefbom a Darnell Nurse. Matt Benning duel nedohral pre zranenie. Kevin Labanc a Barclay Goodrow strelili góly Sharks, kým Martin Jones inkasoval päť gólov z 29 striel.

Hviezdy duelu: 1. C. McDavid (EDM), 2. O. Klefbom (EDM), 3. M. Koskinen (EDM)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
Z. Chára (BOS) 22:29 0 0 0 0 0 1 0
T. Tatar (MTL) 15:18 0 0 0 -2 0 1 0
E. Černák (TBL) 17:35 0 0 0 0 4 1 2
A. Sekera (DAL) 19:23 0 0 0 +1 0 1 1



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Rebríček experta: Uvidíme na drafte 2025 návrat Slováka do prvého kola? Zomrel bývalý hráč Penguins. Mal len 42 rokov Blíži sa play-off. Dvorský má fantastickú formu, no darilo sa viacerým SlovákomVšetci Slováci bodovali, štyria zahviezdili. Najproduktívnejší boli Kelemen a Koch Ovečkin chytil druhý dych: Napodobnil dve veľké legendy, toto dokázal ako prvý v histórii! + video Opäť sa stretávajú generálni manažéri tímov NHL. Čo je kľúčovým bodom programu? Rangers prišli na niekoľko týždňov o obrancu. Naplnili sa obavy? Kariéru končí hráč s 1000+ duelmi v NHL. Bol aj najužitočnejším hráčom zápasu hviezdRuský obranca bol suspendovaný za svoj čin z floridského derby Montreal preradil svoju jednotku draftu z Európy do AHL. Ako zareagoval Slafkovský?Flames, Oilers a Wild podpisovali zmluvy s mladíkmi Pospíšil otvorene o škandále: Veľká škoda, čo sa udialo. Bola to hlúposť Dvom Slovákom sa play-off vzdialilo, jeden je už na postupovej priečke! Kňažko nebodoval ani sa netešil z výhry Zlá správa: Anaheim priniesol nemilú novinku o Regendovi Vytvorí Nemec rekord? Ak by skončil ročník teraz, bol by jeho! Bedard medzi hráčmi týždňa. Na čele je ruská hviezda Život v prvom útoku: Nový parťák je skvelý, no musíte byť neustále v strehu, tvrdí Pospíšil Slafkovský by s týmto tempom dokázal, čo naposledy zvládli Hossa a Gáborík!Dvorského gólová séria je mimoriadna. Len jeden hráč v lige zažil dlhšiu! Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies