Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
Žiadne zápasy
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
NHL live
02:00info
BOS
TOR
NHL live
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
NHL live
21:00info
NYR
WSH
NHL live
01:00info
WPG
COL
NHL live
04:00info
VAN
NSH
«

Sumáre

Černák zbieral plusky, Sekera blokoval strely, obaja vyhrali

V deviatich pondelkových zápasoch NHL sa predstavili aj dvaja slovenskí obrancovia. Ani jeden z nich nebodoval, ale obaja sa tešili z výhier. Tri duely sa predlžovali, dvaja brankári vychytali nuly.

Palát pomohol k výhre troma bodmi, Sabres prišli o Dahlina

Cedric Paquette a Ondřej Palát strelili góly v oslabení v rozmedzí 49 sekúnd, aby spečatili výhru Tampy 5:2 nad Buffalom. K tretej výhre po sebe a šiestej z posledných ôsmich duelov pomohli gólmi aj Nikita Kučerov, Michail Sergačov a Yanni Gourde. Palát pridal ku gólu aj dve asistencie a pokoril hranicu 300 bodov v NHL, Andrej Vasilevskij kryl 28 striel. Floridský tím má od začiatku sezóny 2013/14 bilanciu 22-4-2 v zápasoch proti Sabres. Góly hostí strelili Sam Reinhart a Jimmy Vesey, kým Carter Hutton zastavil 24 striel. Buffalo prehralo 10 zápas z posledných 12 a ešte k tomu prišlo o obrancu Rasmusa Dahlina, ktorého zranil Erik Černák. Slovenský obranca odohral 18 a pol minúty. Opäť nebodoval, ale pripísal si dva plusové body a zblokoval jednu strelu súpera.

Dva góly v oslabení za 49 sekúnd:


Dallas zavŕšil perfektnú domácu sériu a vyrovnal klubový rekord

Dallas po tretíkrát vo svojej histórii skompletizoval perfektnú domácu sériu štyroch zápasov, keď zdolal Vegas 4:2. Predĺžil si víťaznú sériu na sedem duelov, čim vyrovnal klubový rekord. Alexander Radulov strelil dva presilovkové góly, ktorými otváral i uzatváral skóre stretnutia. Pridal k nim asistenciu, kým Tyler Seguin ich nazbieral dve a John Klingberg tri. Esa Lindell a Jason Dickinson tiež skórovali, Ben Bishop pomohol ukončiť štvorzápasovú séru prehier proti Golden Knights s 26 zákrokmi. Prekonali ho Shea Theodore a Paul Stastny, ktorý odohral svoj 900. duel v NHL. Malcolm Subban kryl 24 striel, ale ani on neodvrátil tretiu prehru Vegas po sebe. Slovenský obranca Andrej Sekera na neho vystrelil raz za 18 minút na ľade. Zblokoval štyri strely, najviac v tíme. Stars bodovali už v dvanástom zápase v rade.

Článok pokračuje pod reklamou

Hviezdy duelu: 1. A. Radulov, 2. J. Klingberg, 3. E. Lindell (všetci DAL)

Lundqvist zažil pamätný zápas pri návrate Zuccarella

Emocionálny návrat Matsa Zuccarella do New Yorku bol pamätný aj pre jeho dobrého kamaráta Henrika Lundqvista. Tony DeAngelo skóroval 32 sekúnd po začiatku predĺženia, aby Rangers porazili Minnesotu 3:2. Pre švédskeho brankára, ktorý urobil 26 zákrokov, to bolo 455. víťazstvo v kariére. V historickom rebríčku s atak osamostatnil na piatom mieste pred Curtisom Josephom. Do čierneho sa trafili aj Brady Skjei a Chris Kreider, Artemij Panarin nazbieral tri asistencie. „Bol to dobrý večer. Páčilo sa mi, ako sme hrali. Neustále sme tlačili. Nevzdávali sme sa. Je to pre naše mužstvo skvelé znamenie,“ poznamenal Lundqvist, ktorého prekonali Zach Parise a Ryan Donato. Alex Stalock kryl 28 striel. Zucarello, ktorý sa dočkal vrúcneho privítania, nebodoval.

Privítania Zuccarella v Madison Square Garden:

Hviezdy duelu: 1. A. Panarin (NYR), 2. T. DeAngelo (NYR), 3. R. Donato (MIN)

Nashville zdolal St. Louis druhýkrát za dva dni

Filip Forsberg a Daniel Carr uspeli v samostatných nájazdoch, aby zariadili domáci triumf Nashville 3:2 nad St. Louis, druhý proti rovnakému súperovi za tri dni. Forsberg si pripísal aj asistenciu, kým Juuse Saros predviedol 23 zákrokov a chytil tri zo štyroch nájazdov. Nick Bonino s Ryanom Johansenom poslali Predators do vedenia 2:0 po prvej tretine, ale David Perron a Brayden Schenn vyrovnali stav. Perron tiež ako jediný prekonal Sarosa v nájazdovej lotérii hneď v prvej sérii. Jake Allen kryl 37 striel, ale Blues prehrali piaty zápas z posledných siedmich. Nashville vyhral aj druhý duel po predošlej šesťzápasovej sérii prehier.

Carrov rozhodujúci nájazd:

Hviezdy duelu: 1. D. Carr, 2. R. Johansen, 3. J. Saros (všetci NSH)

Voráček skóroval, aby zakončil obrat Flyers

Philadelphia dominovala posledným dvom tretinám zápasu proti Vancouveru, ktorý nakoniec vyhrala tesne 2:1. Po prvej tretine prehrávala po gól J.T. Millera, ale v druhej tretine stav vyrovnal Sean Couturier a v tretej rozhodol o výhre Jakub Voráček. Obaja zaznamenali aj po asistencii, Carter Hart urobil 16 zákrokov. Viac práce mal jeho náprotivok Thatcher Demko, ktorý kryl 32 striel. Flyers, ktorý v druhom zápase po sebe nechali obrancu Shaynea Gostisbehereho na tribúne, bodovali v deviatom domácom zápase po sebe (5-0-4). Ide o najdlhšiu bodovú sériu doma od roku 2013, keď bodovali v desiatich dueloch po sebe (10-0-0).

Hviezdy duelu: 1. S. Couturier (PHI), 2. J. Voráček (PHI), 3. T. Demko (VAN)

Guentzel rozhodol v predĺžení o výhre Penguins nad Flames

Alex Galchenyuk ukončil štrnásťzápasové suchoty a svojím prvým gólom v drese Pittsburghu pomohol k výhre 3:2 nad Calgary. „Vlani som odohral 17 zápasov bez gólu, ale teraz to bolo ťažšie, lebo chcete streliť prvý gól s novým tímom. Som rád, že už mám za tým,“ poznamenal po zápase. Hrdinom sa stal Jake Guentzel, ktorý rozhodol o triumfe v piatej minúte nadstaveného času. Jared McCann tiež skóroval, on aj Galchenyuk zaznamenali aj po asistencii. Penguins bodovali v 11. zápase z posledných 13 aj vďaka 32 zákrokom Tristana Jarryho, ktorý inkasoval dva alebo menej gólov v šiestich zo siedmich duelov. V pondelok ho prekonali Dillon Dube a Sean Monahan. David Rittich zastavil 35 striel, ale na odvrátenie siedmej prehry z ôsmich duelov to nestačilo. Kris Letang i TJ Brodie sa vrátili do hry.

Guentzelov víťazný gól:

Hviezdy duelu: 1. J. McCann (PIT), 2. J. Guentzel (PIT), 3. A. Galchenyuk (PIT)

Korpisalo vynuloval Ottawu, ktorá prišla o víťaznú sériu

Joonas Korpisalo zastavil všetkých 25 striel pri jeho druhom čistom konte v NHL, prvom po 69 zápasoch. Doviedol ním Columbus k domácemu víťazstvu 1:0 nad Ottawou, štvrtému v posledných piatich dueloch. Fínsky brankár si vyrovnal osobný rekord so štvrtou výhrou v rade. O jediný gól stretnutia sa postaral po 21 sekundách tretej tretiny Oliver Bjorkstrand. Zach Werenski mu naň prihral a predĺžil si bodovú sériu na sedem zápasov. Vyrovnal tak klubový rekord obrancu, ktorý drží spolu s Jaroslavom Špačekom a Bryanom Berardom. Boone Jenner si pripísal 100. asistenciu v kariére. Craig Anderson opustil duel s 18 zákrokmi a Senators prišli o trojzápasovú víťaznú sériu. Blue Jackets ich zdolali v piatom vzájomnom súboji po sebe.

Bjorkstrandov jediný gól zápasu:

Hviezdy duelu: 1. J. Korpisalo, 2. O. Bjorkstrand (obaja CBJ), 3. C. Anderson (OTT)

Ducks ukončili rekordnú bodovú sériu Islanders, Gibson s nulou

John Gibson chytil všetkých 26 striel, vrátane 16 v prvej tretine, pri jeho prvom čistom konte v sezóne a 19. v NHL. Anaheim najmň vďaka nemu zvíťazil doma nad New Yorkom Islanders 3:0 a ukončil sériu troch prehier. Ryan Getzlaf strelil otvárací a zároveň víťazný gól v strede druhej tretiny. Pridal k nemu asistenciu, rovnakú bilanciu zaznamenal Cam Fowler, 71 po ňom skóroval Ondřej Kaše. Thomas Greiss inkasoval trikrát z 23 striel a prišiel o osemzápasovú víťaznú sériu. Islanders prehrali druhý zápas v rade a ich rekordná bodová šnúra sa pretrhla po 17 dueloch. V normálnom hracom čase prehrali prvýkrát od 11. októbra.

Hviezdy duelu: 1. R. Getzlaf, 2. J. Gibson, 3. E. Gudbranson (všetci ANA)

Sharks vyhrali kalifornské derby, aj keď prišli o trojgólový náskok

San Jose viedlo ešte v závere druhej tretiny domáceho zápasu proti štátnemu rivalovi v Los Angeles 3:0. Aj keď o náskok prišlo, Patrick Marleau v strede predĺženia rozhodol o jeho výhre 4:3, deviatej v posledných desiatich dueloch. Dvojgólový Timo Meier a dvojbodový Erik Karlsson vybudovali pre Sharks náskok, Kevin Labanc dvakrát asistoval a Martin Jones sa prezentoval 33 zákrokmi. Prekonali ho dvojbodoví Adrian Kempe s Anže Kopitarom a Dustin Brown. Alex Iafallo dvakrát asistoval, kým Jonathan Quick kryl 21 striel. Kings prehrali tretí zápas z ostatných štyroch.

Marleauov víťazný gól:

Hviezdy duelu: 1. P. Marleau (SJS), 2. A. Kempe, 3. A. Kopitar (obaja LAK)

Slováci v akcii:

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
E. Černák (TBL) 18:29 0 0 0 +2 0 1 0
A. Sekera (DAL) 18:10 0 0 0 0 0 1 0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies