Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
02:00info
BOS
TOR
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
21:00info
NYR
WSH
01:00info
WPG
COL
04:00info
VAN
NSH
«

Sumáre

Halák asistoval pri víťaznom góle, Chára prišiel o bodovú sériu

V dvanástich piatkových zápasoch NHL boli v akcii aj štyria Slováci. Jaroslav Halák vychytal výhru, pričom k nej pomohol asistenciou. Zdeno Chára prišiel o bodovú sériu. Z triumfu sa tešil aj Richard Pánik. Dvaja brankári vychytali nuly, tri duely sa predlžovali.

Halák pomohol k víťaznému obratu Bruins aj asistenciou, české duo úradovalo

Jaroslav Halák si pripísal prvý kanadský bod v sezóne.V druhej minúte predĺženia bol na začiatku gólovej akcie, po ktorej David Krejčí rozhodol o domácej výhre Bostonu 3:2 nad New Yorkom Rangers. Slovenský brankár prispel ku šiestemu triumfu Bruins v sérii aj 26 zákrokmi. Kapitán domáceho tímu Zdeno Chára prišiel o štvorzápasovú bodovú šnúru. Odohral vyše 23 a pol minúty s bilanciou mínusový bod, tri bodyčeky a blok. K obratu z 0:2 pomohol gólmi aj Sean Kuraly a David Pastrňák. Obaja Česi pridali ku gólom asistenciu, Jake DeBrusk ich nazbieral dve. Pavel Bučnevič s Filipom Chytilom posielali Rangers do vedenia, kým Henrik Lundqvist kryl 24 striel. Newyorský tím nevyužil ani jednu zo šiestich presiloviek, vrátane jednej o dvoch hráčov, a prišiel o sériu troch výhier. Bodoval však vo štvrtom zápase v rade. Boston si predĺžil bodovú sériu na desať duelov, pričom ťahá už druhú takú v ročníku. Doma ešte stále neprehral v riadnom hracom čase (10-0-4). Pastrňák i Brad Marchand dosiahli 40-bodovú métu. Artemij Panarin vytvoril klubový rekord v počte bodov v novembri (23).

Krejčího víťazný gól po peknej spolupráci s Pastrňákom:

Hviezdy duelu: 1. D. Krejčí, 2. J. DeBrusk, 3. D. Pastrňák (všetci BOS)

Článok pokračuje pod reklamou

Orlov zavŕšil víťazný zvrat Capitals, Pánik zohrieval trestnú lavicu

Dmitrij Orlov skóroval vo štvrtej minúte predĺženia, čím zavŕšil obrat Washingtonu a rozhodol o jeho domácej výhre 4:3 nad Tampou Bay. Po dvoch tretinách pritom prehrával 1:3. S piatimi víťaznými viacgólovými obratmi v tejto sezóne sú Capitals najlepší v NHL. K predĺženiu bodovej série na tri zápasy pomohli gólmi aj dvojbodoví Jevgenij Kuznecov s Jakubom Vránom a Alex Ovečkin, ktorý sa s 255. presilovkovým gólom v kariére vyrovnal Teemu Selännemu na treťom mieste historického poradia. Orlov získal aj asistenciu, T.J. Oshie tri a Braden Holtby chytil 27 striel. Prekonali ho dvojbodový Brayden Point svojím 100. gólom v NHL, Alex Killorn a Michail Sergačov. Nikita Kučerov trikrát asistoval, Andrej Vasilevskij urobil 31 zákrokov pri druhej prehre Lightning v rade. Erik Černák si odpykal druhú polovicu suspendácie, takže slovenský súboj sa nekonal. Richard Pánik pritom odohral iba sedem minút s bilanciou dva bodyčeky, blok a štyri trestné minúty. Jeho prvé vylúčenie potrestal Point otváracím gólom v závere prvej tretiny. Na 100 gólov potreboval druhý najnižší počet duelov v klubovej histórii (249) a túto métu dosiahol ako tretí najmladší hráč Tampy (23 rokov, 261 dní). Capitals využili obe presilovky v zápase.

Pointov 100. gól v NHL pri vylúčení Pánika:


Hviezdy duelu: 1. D. Orlov, 2. J. Vrána, 3. A. Ovečkin (všetci WSH)

O´Reilly strhol výhru na stranu Blues, ktorí si natiahli bodovú sériu vonku

Ryan O´Reilly prelomil nerozhodný stav v 58. minúte a rozhodol o víťazstve St. Louis 3:1 v Dallase. Znamenalo predĺženie bodovej série úradujúceho majstra na súperových klziskách na deväť zápasov, o dva menej ako je klubový rekord. O´Reilly si pripísal aj asistenciu pri otváracom góle Coltona Parayka, dvojbodový Ivan Barbašev trafil prázdnu bránu tri sekundy pred koncom duelu. David Perron dvakrát asistoval a Jake Allen prispel ku štvrtej výhre Blues v posledných šiestich zápasoch 31 zákrokmi. Ako jediný ho prekonal Roope Hintz, ktorý vyrovnával stav na 1:1. O´Reilly však skóroval už 18 sekúnd po ňom. Ben Bishop predviedol 37 zákrokov, ale Stars prehrali aj druhý zápas po predošlej víťaznej sérii. Slovenský obranca Andrej Sekera v ňom odohral necelých 17 minút s jednou strelou na bránu a dvomi blokmi.

Hviezdy duelu: 1. R. O´Reilly, 2. J. Allen (obaja STL), 3. R. Hintz (DAL)

Hellebuyck vynuloval Ducks, Jets potvrdili formu ďalšou výhrou

Connor Hellebuyck zneškodnil všetkých 24 striel, aby vychytal svoje druhé čisté konto v sezóne a doviedol Winnipeg k výhre 3:0 nad Anaheimom. K tretej výhre po sebe pomohli Jets aj góly Neala Pionka, Nikolaja Ehlersa a Kylea Connora. Blake Wheeler a Patrik Laine zaznamenali po dve asistencie. Kanadský tím má v novembri skvelú formu – z 13 zápasov vyhral 10. V piatok však nebolo všetko ideálne – väčšinu zápasu hral s piatimi obrancami po tom, čo sa v prvej tretine zranil Dmitrij Kulikov. Ducks prehrali druhý zápas po sebe a 10. z posledných 12. John Gibson v ich bráne predviedol 17 zákrokov.

Hviezdy duelu: 1. C. Hellebuyck (WPG), 2. K. Connor (WPG), 3. R. Getzlaf (ANA)

Jones doviedol Sharks k výhre 4:1 nad Kings

Piatok priniesol aj kalifornské derby medzi San Jose a Los Angeles. Lepšie sa v ňom darilo domácim Sharks, ktorí aj zásluhou 33 zákrokov a jednej asistencie Martina Jonesa porazili Kings 4:1. Jonesa mohlo mrzieť, že jediný gól inkasoval v 59. minúte, keď čestný gól hostí strelil Kyle Clifford. To už boli na streleckej listine domáci Patrick Marleau, Marc-Edouard Vlasic, Noah Gregor a Logan Couture. Pre Gregora išlo o prvý gól v NHL. K štvrtej výhre z posledných piatich duelov pomohol dvoma asistenciami aj Erik Karlsson. Z výhry sa tešil aj Tomáš Hertl, ktorý sa vrátil do akcie. V tretej tretine však z preventívnych dôvodov nehral. Los Angeles prehralo tretí zápas zo štyroch, Jonathan Quick ho opustil s 18 zákrokmi.


Hviezdy duelu: 1. E. Karlsson (SJS), 2. M. Jones (SJS), 3. N. Gregor (SJS)

Nyquistov hetrik viedol k ukončeniu víťaznej i bodovej série Penguins

Gustav Nyquist skóroval raz v každej tretine pri svojom druhom hetriku v NHL, ktorým zariadil domáci triumf Columbusu 5:2 nad Pittsburghom, piaty v posledných siedmich zápasoch. Zvyšné dva góly strelil Nick Foligno a Joonas Korpisalo sa prezentoval 29 zákrokmi. Recept na neho našli dvojbodový Jake Guentzel s Krisom Letangom. Jevgenij Malkin dvakrát asistoval a Tristan Jarry opustil duel s 25 zákrokmi. Penguins prišli o trojzápasovú víťaznú a šesťzápasovú bodovú sériu. Zach Werenski si pripísal 100. prihrávku v NHL. Oliver Bjorkstrand si natiahol osobnú bodovú šnúru na šesť duelov, Guentzel tú svoju na sedem.


Hviezdy duelu: 1. G. Nyquist, 2. N. Foligno, 3. J. Korpisalo (všetci CBJ)

Štvorbodový MacKinnon doviedol Avs k výhre nad Hawks

Nathan MacKinnon strelil gól a pridal tri asistencie, aby viedol Colorado k výhre 5:2 nad Chicagom. J.T. Compher zaznamenal gól a dve asistencie, Cale Makar, Ryan Graves a Valerij Ničuškin sa tiež presadili strelecky. Pre MacKinnona išlo o tretí štvorbodový duel v sezóne a momentálne ťahá šesťzápasovú bodovú sériu. V prvom z dvoch vzájomných duelov po sebe chytal Pavel Francouz, ktorého z 36 striel prekonali Patrick Kane a Zack Smith. Kane si tak natiahol bodovú sériu už na 14 zápasov. Corey Crawford opustil duel s 18 zákrokmi a Duncan Keith predčasne so zranením slabín. Blackhawks prehrali štvrtý zápas z ostatných piatich.

Hviezdy duelu: 1. N. MacKinnon (COL), 2. J. Compher (COL), 3. C. Makar (COL)

Wild si natiahli bodovú sériu výhrou nad Senators

Minnesota privítala Ottawu s tým, že s ňou neprehrala sedem zápasov po sebe od marca 2016. Po góloch Nicka Paula a Bradyho Tkachuka viedli dvakrát hostia. Domáci však nakoniec potvrdili, že to na nich vedia. Ryan Donato a Jared Spurgeon vyrovnávali stav a misky váh na stranu Wild priklonil definitívne gól Zacha Pariseho z 14. minúty druhej tretiny. K výhre 7:2 nakoniec prispeli gólmi v tretej tretine aj Luke Kunin, Ryan Hartman, Eric Staal a Jason Zucker. Spurgeon pridal aj dve asistencie, Staal pridal jednu. Bol to jeho 1 200. zápas v kariére. Wild bodovali v ôsmom zápase po sebe aj vďaka 33 zákrokom Alexa Stalocka. Jeho náprotivok, Anders Nilsson, ich urobil 28. Senators prehrali tretí zápas po sebe. Do ich zostavy sa pritom vrátili Artem Anisimov a Vladislav Namestnikov.

Hviezdy duelu: 1. J. Spurgeon (MIN), 2. E. Staal (MIN), 3. A. Stalock (MIN)

Toronto prehralo prvýkrát od Keefeho príchodu. V Buffale

Toronto s novým trénerom Sheldonom Keefem vyhralo prvé tri zápasy po sebe a svoju neporaziteľnosť po trénerskej zmene si chcelo predĺžiť aj v zápase proti tímu, ktorý porazilo v predošlých piatich dueloch. Začiatok duelu malo dobrý, keď po dvoch góloch Johna Tavaresa viedlo 2:0. Buffalo však v druhej tretine strelilo štyri góly po sebe a v tretej pridalo ďalšie dva, aby vyhralo 6:4 a pripísalo si ešte len tretiu výhru z ostatných 14 stretnutí. Jack Eichel zaznamenal dva góly a asistenciu, Jimmy Vesey gól a asistenciu, po góle pridali aj Jeff Skinner, Casey Mittelstadt a Victor Olofsson. Linus Ullmark kryl 25 striel a okrem Tavaresa ho prekonali aj Dmytro Timashov a Kasperi Kapanen. Michael Hutchinson inkasoval päť gólov z 35 striel – druhý Eichelov gól padol do prázdnej brány.

Hviezdy duelu: 1. J. Eichel (BUF), 2. J. Vesey (BUF), 3. J. Tavares (TOR)

Philadelphia opäť porazila Detroitu, ktorý prehral ôsmy duel po sebe

Carter Hart urobil 32 zákrokov a z gólu sa tešilo šesť rôznych hráčov, aby Philadelphia natiahla svoju víťaznú sériu na tri zápasy, keď porazila slabučký Detroit hladko 6:1. K štvrtej výhre z posledných piatich zápasov a k natiahnutiu bodovej série na päť zápasov pomohli góly Scotta Laughtona, Shaynea Gostisbehereho, Seana Couturiera, Kevina Hayesa, Oskara Lundbloma a Jamesa van Riemsdyka. Flyers neprehrali s Red Wings počas základnej časti v normálnom hracom čase od 25. januára 1997 – ich bilancia odvtedy je 16-0-1. Jediný gól hostí vsietil Robby Fabbri, kým Calvin Pickard urobil 29 zákrokov. Detroit prehral ôsmy zápas po sebe. K úspechu mu nepomohol ani návrat obrancu Mikea Greena.

Hviezdy duelu: 1. S. Gostisbehere (PHI), 2. C. Hart (PHI), 3. S. Laughton (PHI)

Nashville ukončil sériu prehier proti Caroline, Rinne s nulou

Pekka Rinne zastavil všetkých 31 striel pri jeho 58. čistom konte v NHL, ktorým doviedol Nashville k víťazstvu 3:0 v Raleigh. Zaznamenal tiež okrúhly 350. triumf v súťaži a ukončil osobnú sériu štyroch prehier. Predators si predĺžili bodovú sériu na štyri duely a Carolinu zdolali prvýkrát po šiestich prehrách v rade. Postarali sa o to úspešní strelci Rocco Grimaldi, Calle Järnkrok a Austin Watson. Petr Mrázek inkasoval trikrát z 28 striel a až v deviatom zápase proti Nashville v kariére utrpel prvú prehru. Od začiatku sezóny 2005/06 vychytal v NHL viac núl ako Rinne iba Henrik Lundqvist (63). Hurricanes prehrali na nulu prvýkrát v ročníku.

Hviezdy duelu: 1. P. Rinne, 2. R. Grimaldi, 3. C. Järnkrok (všetci NSH)

Vegas zdolali Arizonu po nájazdoch, hrdinom domácich Tuch

Alex Tuch strelil jediný gól Las Vegas v normálnom hracom čase v presilovej hre a premenil aj svoj samostatný nájazd v tretej sérii, čím rozhodol o domácej výhre 2:1 nad Arizonou. Bol to jeho prvý gól od 31. októbra po deväťzápasových suchotách. Jonathan Marchessault asistoval pri jeho góle a tiež uspel v nájazdoch, kým Malcolm Subban predviedol 35 zákrokov a chytil dva z troch nájazdov. Vylepšil si bilanciu v nájazdových lotériách v drese Vegas na 5-0. Christian Dvorak ho v nájazdoch pokoril ako jediný, ten istý hráč predtým asistoval pri góle Jakoba Chychruna na 1:1. Darcy Kuemper opúšťal zápas s 37 zákrokmi. Coyotes si predĺžili bodovú sériu na štyri duely. Golden Knights vyhrali aj druhý zápas po predošlej sérii troch prehier. Prišli v ňom o zraneného Codyho Eakina.

Tuchov rozhodujúci nájazd:

Hviezdy duelu: 1. M. Subban, 2. A. Tuch, 3. J. Marchessault (všetci VGK)

Slováci v akcii:

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
J. Halák (BOS) 26/28 (92,9 %) 1 1
R. Pánik (WSH) 7:09 0 0 0 0 4 0 2
Z. Chára (BOS) 23:39 0 0 0 -1 0 0 3
A. Sekera (DAL) 16:54 0 0 0 0 0 1 0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies