Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
Žiadne zápasy
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
NHL live
02:00info
BOS
TOR
NHL live
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
NHL live
21:00info
NYR
WSH
NHL live
01:00info
WPG
COL
NHL live
04:00info
VAN
NSH
«

Slováci v NHL

Chára dosiahol hetrik Gordieho Howa, padli štyri slovenské góly

V utorok noci sa slovenským hokejistom darilo, takže neberte ako aprílový žart to, že sa do streleckej listiny zapísali všetci okrem jedného. Z gólu sa tešili Demitra, Gáborík, Zedník a Chára, ktorý navyše zaznamenal asistenciu a stihol sa aj pobiť.

Kapitán Bostonu Zdeno Chára v utorkovom stretnutí proti Tampe dosiahol hetrik Gordieho Howa, keď strelil gól, pridal asistenciu a ešte sa stihol aj pobiť. Slovenský obranca bol vyhlásený za prvú hviezdu zápasu, ktorý svojim 17. gólom v sezóne rozhodol. Bruins vyhrali 3:1 a Chára mal prsty aj v treťom góle, ktorý strelil Chuck Kobasew. Kanadský útočník v presilovej hre tečoval tvrdú Chárovu strelu, pričom pri tečovaní neudržal v rukách hokejku. Asistenciou skompletizoval neoficiálnu variáciu hetriku. Bitka prišla ešte v prvej tretine, kedy si v nej zmeral sily s Artyukhinom. Chára v zápase odohral 21 minút a na bránu hostí vyslal štyri strely. Svoje nové strelecké maximum však nevytvoril, no aspoň ho 17. gólom vyrovnal. Okrem Cháru a Kobasewa sa strelecky presadil aj Blake Wheeler a jediný gól Lightning dosiahol Steven Stamkos.

Dvaja slovenskí hokejisti sa stretli v St. Paul, kde Minnesota privítala na domácom ľade Vancouver. A obaja sa zapísali do streleckej listiny. Skóre zápasu otvoril v druhej tretine Pavol Demitra, ktorý strelil svoj 19. gól v sezóne. Na začiatku tretej tretiny vyrovnal domáci Marián Gáborík, ktorý svojmu tímu zabezpečil aspoň bod za remízu, keďže v predĺžení o víťazstve Canucks 2:1 rozhodol Henrik Sedin. Prvou hviezdou zápasu sa stal jeho spoluhráč Roberto Luongo, ktorý zneškodnil 33 striel Wild, medzi ktorými boli aj štyri pokusy Gáboríka, ktorý bol vyhlásený za druhú hviezdu zápasu. Trenčiansky rodák v ňom odohral takmer 21 minút. Demitra okrem gólu zaznamenal aj mínusový bod a dve strely. Na ľade strávil skoro 17 minút. Strata bodu pre Minnesotu znamená skomplikovanie situácie v ceste za play-off. Momentálne je jedenásta a pred ňou posledných 5 zápasov základnej časti. Peter Ölvecký nebol súčasťou základnej zostavy Wild.

Útočník Richard Zedník sa vrátil po jednozápasovej absencii zapríčinenej chorobou do akcie a hneď pomohol svojmu tímu jedným gólom k víťazstvu 5:2 nad Ottawou. Víťazný gól strelil Bryan McCabe a strelecky sa presadili aj Nathan Horton, Stephen Weiss a Michael Frolík. Dva góly Senators strelili Chris Kelly a Cris Campoli. Craig Anderson, ktorý nastúpi na tretí zápas v rade, zastavil 30 striel Sens. Florida bola o niečo menej strelecky aktívnejšia a na brankárov kanadského tímu vyslala 27 striel. Richard Zedník strávil na ľade 13 minút a 20 sekúnd, počas ktorých vystrelil dvakrát. Floride aj naďalej patrí nepostupová deviata priečka, keďže si v noci Montreal poradil s Chicagom 4:1 a udržal svoj jednobodový náskok.

V utorok bol najvyťaženejším slovenským hráčom center Los Angeles Michal Handzuš, ktorý sa však aj ako jediný nezapísal do kanadského bodovania. Handzuš odohral 21 minút a 44 sekúnd v stretnutí Kings proti Stars. Dallas bol v zápase aktívnejším tímom a napokon sa dočkal tesného víťazstva 3:2 o ktorom rozhodli hlavne dva góly Brendana Morrisona z druhej tretiny. Okrem neho sa presadil aj Mike Ribeiro. Dva góly Los Angels strelili Jack Johnson a Anze Kopitar. Slovenský útočník si zo zápasu odniesol jeden mínusový bod a jednu strelu na bránu.

Slováci v akcii Ice-time G A B +/- S TM
Zdeno Chára (BOS) 20:52 1 1 2 0 4 7
Richard Zedník (FLO) 13:20 1 0 1 0 2 0
Pavol Demitra (VAN) 16:51 1 0 1 -1 2 0
Marián Gáborík (MIN) 20:46 1 0 1 0 4 0
Michal Handzuš (LAK) 21:44 0 0 0 -1 1 0




Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies