Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
02:00info
BOS
TOR
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
21:00info
NYR
WSH
01:00info
WPG
COL
04:00info
VAN
NSH
«

Sumáre

Černák zbieral plusky, Sekera sa tiež tešil z výhry

V jedenástich sobotných zápasoch NHL sa predstavili aj štyria Slováci, z ktorých ani jeden nebodoval. Jaroslavovi Halákovi tentoraz nevyšiel jeho štart a zhoršil si štatistiky. Erik Černák a Andrej Sekera sa tešili z výhier.

Vasilevskij a Stamkos doviedli Lightning k výhre nad Sharks

Andrej Vasilevskij urobil 37 zákrokov, Steven Stamkos strelil dva presilovkové góly a pridal asistenciu, aby Tampa Bay porazila San Jose hladko 7:1. Stamkos sa so 151 presilovkovými gólmi vyrovnal Glennovi Andersonovi na 48. mieste historického poradia. Dva góly strelil aj Tyler Johnson, po jednom pridali Alex Killorn, Victor Hedman a Carter Verhaeghe, pre ktorého to bol prvý gól v kariére. Killorn pridal aj tri asistencie. O čestný úspech Sharks sa postaral Marc-Edouard Vlasic, ktorý zničil Vasilevskému čisté kontom päť a štvrť minúty pred koncom. Martin Jones inkasoval štyri góly z 21 striel a bránu potom prenechal Aaronovi Dellovi. Ten kapituloval zo 17 striel trikrát. Slovenský obranca Erik Černák vyslal na bránu hostí jednu strelu. Pripísal si aj dva plusové body, dva bodyčeky a jeden blok, pričom odohral 19 a pol minúty.


Hviezdy duelu: 1. A. Killorn (TBL), 2. S. Stamkos (TBL), 3. C. Verhaeghe (TBL)

Cole zažil vydarený 500. duel v NHL, Halák nestačil na „lavínu“

Ian Cole strelil svoj prvý gól v sezóne vo svojom 500. zápase v NHL, aby rozhodol o výhre Colorada 4:1 nad Bostonom. Bruins prehrali doma prvý zápas bez zisku bodu a prišli tak o 17-zápasovú bodovú šnúru v TD Garden. V nej zase Avalanche bodovali v 14. zápase po sebe (12-0-2). Valerij Ničuškin, Andre Burakovsky a Gabriel Landeskog tiež skórovali pri 11. výhre denverského tímu z posledných 14 duelov. Philipp Grubauer kryl tri strely zo štyroch a po zranení ho nahradil Pavel Francouz, ktorý zastavil zvyšných 16 striel. Veľa striel nesmerovalo ani na Jaroslava Haláka, ktorý inkasoval tri góly z 19 striel. Z jeho spoluhráčov sa presadil len Chris Wagner. Zdeno Chára odohral 18 a štvrť minúty a urobil jeden bodyček. Do zostavy Bruins sa vrátil Brett Ritchie. Duel nedohral hosťujúci Cale Makar.

Článok pokračuje pod reklamou

Cole prekonal Haláka vo svojom 500. zápase v NHL:


Hviezdy duelu: 1. N. MacKinnon (COL), 2. J. Donskoi (COL), 3. C. Wagner (BOS)

Bishop doviedol Dallas k triumfu nad Islanders

Ben Bishop zastavil 34 striel a doviedol Dallas k domácemu víťazstvu 3:1 nad New Yorkom Islanders, druhom v rade po predošlej sérii štyroch prehier. Andrew Cogliano otvoril skóre svojím prvým gólom v sezóne, kým dvojbodový Alexander Radulov s Denisom Gurianovom využili obe presilovky Stars. O jediný presný zásah Islanders sa postaral Mathew Barzal, ktorý skorigoval ich druhú prehru v posledných troch zápasoch v 56. minúte. Thomas Greiss tiež urobil 34 zákrokov. Slovenský obranca Andrej Sekera na neho vystrelil dvakrát za 19 a štvrť minúty na ľade. Zaznamenal aj dva bloky. Jeho spoluhráč Radulov sa stal prvou hviezdou duelu po tom, ako predošlý duel sledoval len z tribúny.

Hviezdy duelu: 1. A. Radulov, 2. B. Bishop, 3. A. Cogliano (všetci DAL)

Miller rozhodol v predĺžení o výhre nad Sabres

Vancouver viedol 2:0, 3:2 a 5:3, ale nakoniec o svojej výhre 6:5 nad Buffalom musel rozhodnúť až v predĺžení. Hrdinom sa stal J.T. Miller, ktorý skóroval v štvrtej minúte nadstaveného času. Jeden gól strelil aj Tyler Myers, po dva strelili Antoine Roussel a Josh Leivo. Canucks strelil päť a viac gólov v 13 z prvých 30 zápasov, čo od roku 1994 dokázali viackrát len tri tímy – Penguins, Senators a Avalanche. Thather Demko pomohol k tretej výhre z ostatných štyroch zápasov 23 zákrokmi. Sabres takmer zavŕšili obrat gólom v predĺžení, ale rozhodcovia ho neuznali. K bodu viedli góly navrátilca Kylea Okposa, Sama Reinharta, Victora Olofssona, Zemgusa Girgensonsa a Marcusa Johanssona. Jack Eichel zaznamenal dve asistencie, aby si predĺžil bodovú sériu na 12 zápasov a zaknihoval svoj 300. bod v kariére. Carter Hutton opustil duel s 24 zákrokmi. Vancouver potešili aj návraty Micheala Ferlanda a Jaya Beaglea.

Víťazný gól Millera:

Hviezdy duelu: 1. A. Roussel (VAN), 2. J. Eichel (BUF), 3. J. Leivo (VAN)

Laughton rozhodol o výhre Philadelphie nad Ottawou

Scott Laughton skóroval už 11 sekúnd po vyrovnávajúcom góle súpera na 3:3 päť minút pred koncom tretej tretiny, čím rozhodol o domácej výhre Philadelphie 4:3 nad Ottawou. Pripísal si aj asistenciu, James van Riemsdyk ich nazbieral dve a Carter Hart predviedol 27 zákrokov. Ku siedmemu triumfu Flyers v posledných deviatich zápasoch viedli aj góly Travisa Konecnyho, Shaynea Gostisbehereho a Ivana Provorova. Senators dokázali trikrát zmazať jednogólovú stratu, keď sa dvakrát presadil Anthony Duclair a raz Brady Tkachuk. Prvý Duclairov gól bol jeho prvý v oslabení v NHL. Craig Anderson striedal už po siedmich minútach pre zranenie, pričom dovtedy inkasoval dvakrát zo šiestich striel. Anders Nilsson kryl 13 zo zvyšných 15 striel. Ottawa prehrala šiesty duel z ostatných siedmich.


Hviezdy duelu: 1. S. Laughton (PHI), 2. A. Duclair (OTT), 3. I. Provorov (PHI)

Matthews strelil dva góly pri výhre nad Blues

Auston Matthews ukončil svoje päťzápasové strelecké suchoty a dvoma gólmi pomohol k výhre Toronta 5:2 nad St. Louis. „Je to veľká úľava. Vráti sa vám sebadôvera,“ poznamenal. Dva góly strelil aj Zach Hyman a o jeden sa postaral Jason Spezza. Frederik Andersen urobil 26 zákrokov a Maple Leafs si ukončili sériu siedmich prehier v zápasoch proti Blues. David Perron a Ivan Barbašov strelili góly obhajcu titulu, ktorý po štvorzápasovej víťaznej sérii prehral druhý zápas po sebe. Jordan Binningon striedal po štvrtom inkasovanom góle z 11 striel. Jake Allen predviedol 15 zákrokov. Duel nedohral Zach Sanford.

Hviezdy duelu: 1. A. Matthews (TOR), 2. Z. Hyman (TOR), 3. F. Andersen (TOR)

Malkin a Penguins natiahli Detroitu sériu prehier už na 11 zápasov

Jevgenij Malkin a Jake Guentzel zaznamenali po góle a dvoch asistenciách, aby pomohli Pittsburghu zdolať Detroit 5:3 a predĺžiť sériu výhier na tri zápasy. Malkin bodoval v šiestom zápase proti Red Wings a vďaka gólu mu už len jeden chýba od méty 400 presných zásahov v NHL. Z gólov sa tešili aj Chad Ruhwedel, Dominik Kahun a John Marino, ktorý pridal poistku do prázdnej brány. Matt Murray sa prezentoval 25 zákrokmi. Prekonali ho Robby Fabbri, Filip Hronek a Dylan Larkin. Fabbri a Larkin si pripísali aj po asistencii. Jonathan Bernier inkasoval štyri góly z 23 striel, Eric Comrie následne kryl zvyšné štyri strely. Detroit prehral 11 zápasov po sebe, čo je jeho najdlhšia séria prehier od tej rekordnej 14-zápasovej zo sezóny 1981/82.

Hviezdy duelu: 1. J. Malkin (PIT), 2. J. Guentzel (PIT), 3. D. Larkin (DET)

Ahov päťbodový výkon pomohol Caroline ukončiť víťaznú aj bodovú sériu Wild

Sebastian Aho zažiaril tretím hetrikom v NHL, ku ktorému pridal dve asistencie a zariadil domáci triumf Caroliny 6:2 nad rozbehnutou Minnesotou, tretí v posledných štyroch zápasoch. Lucas Wallmark, Andrej Svečnikov a Joel Edmundson tiež skórovali, Teuvo Teräväinen trikrát asistoval a Petr Mrázek chytil 22 striel. Prekonali ho len Ryan Donato s Matsom Zuccarellom. Alex Stalock inkasoval päťkrát z 39 striel, keďže Aho zavŕšil hetrik strelou do prázdnej brány. Wild prišli o päťzápasovú víťaznú a 11-zápasovú bodovú sériu. Nevyužili ani jednu zo štyroch presiloviek, kým ich premenil súper dve z troch na góly. Caroline podľahli vo štvrtom vzájomnom súboji po sebe.


Hviezdy duelu: 1. S. Aho, 2. T. Teräväinen, 3. L. Wallmark (všetci CAR)

Devils si predĺžili negatívnu sériu, Subbanov neúspešný návrat

Nashville prišiel o prvý dvojgólový náskok už v úvode zápasu, ale ďalší už nepremárnil a zvíťazil doma nad New Jersey 6:4. Nick Bonino, Rocco Grimaldi a Dante Fabbro zaznamenali po góle a asistencii, Daniel Carr, Filip Forsberg a Jakov Trenin (1. gól v NHL) ich doplnili na listine strelcov. Mattias Ekholm dvakrát asistoval a Pekka Rinne pomohol ukončiť krátku sériu dvoch prehier s 29 zákrokmi. Recept na neho našli Jesper Bratt, Travis Zajac, dvojbodový Taylor Hall a Kyle Palmieri v presilovke. Sami Vatanen dvakrát asistoval a Louis Domingue kryl 31 striel pri piatej prehre Devils v rade. Nový tréner Alain Nasreddine neuspel ani v treťom dueli na ich lavičke. P.K. Subban zažil neúspešný prvý návrat do Nashville v pozícii súpera. Prvé štyri góly zápasu padli za necelé štyri minúty.

Grimaldiho gól po úniku:


Hviezdy duelu: 1. R. Grimaldi, 2. N. Bonino, 3. D. Fabbro (všetci NSH)

Bobrovskij vyhral prvý zápas proti bývalému tímu

Sergej Bobrovskij sa prezentoval 33 zákrokmi a doviedol Floridu k domácej výhre 4:1 nad Columbusom v jeho prvom zápase proti bývalému tímu. Ako jediný ho v ňom prekonal Vladislav Gavrikov za stavu 0:3. Jevgenij Dadonov, Josh Brown, Brett Connolly v presilovke a dvojbodový Mike Hoffman (prázdna brána) sa postarali o góly Panthers pri ich druhom triumfe v posledných troch dueloch. Aleksander Barkov dvakrát asistoval. Elvis Merzlikinš chytil 23 striel, ale nezabránil štvrtej prehre Blue Jackets v sérii. Štvorzápasový výjazd tak začali neúspešne.

Hviezdy duelu: 1. J. Brown, 2. S. Bobrovskij, 3. A. Barkov (všetci FLA)

Flames si natiahli víťaznú aj bodovú sériu na úkor Kings

Calgary zareagovalo na dva vedúce presilovkové góly súpera štyrmi gólmi a zdolalo doma Los Angeles 4:3. Predĺžilo si víťaznú sériu na štyri a bodovú na šesť zápasov, kým kalifornskému tímu uštedrilo štvrtú prehru v rade. Milan Lucic a Dillon Dube si pripísali po góle a asistencii, Zac Rinaldo a Sean Monahan tiež prekonali Jacka Campbella z celkového počtu 30 striel. Drew Doughty, dvojbodový Anže Kopitar a Mat Roy zase prekonali Cama Talbota z 33 striel Kings.

Hviezdy duelu: 1. D. Dube, 2. M. Lucic (obaja CGY), 3. A. Kopitar (LAK)

Slováci v akcii:

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
J. Halák (BOS) 16/19 (84,2 %)
A. Sekera (DAL) 19:15 0 0 0 0 0 2 2
Z. Chára (BOS) 18:13 0 0 0 0 0 0 1
E. Černák (TBL) 19:31 0 0 0 +2 0 1 2



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies