Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
02:00info
BOS
TOR
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
21:00info
NYR
WSH
01:00info
WPG
COL
04:00info
VAN
NSH
«

Špekulácie

Kovaľčukovi dnes vyplatia bonus. Čo s ním bude potom?

Skúsený útočník Iľja Kovaľčuk hral naposledy ešte 9. novembra proti Montrealu. Hoci ho netrápia žiadne zdravotné problémy, odvtedy sme ho v základnej zostave Los Angeles Kings nevideli. Ďalším zlom v jeho príbehu by mohol nastať už čoskoro.

Už dnes sa ruskému veteránovi vyplatí posledný bonus v jeho zmluve vo výške 2,65 milióna amerických dolárov a potom bude na ňom, či bude chcieť opustiť tím alebo nie. Ak bude chcieť odísť, môže to viesť k jeho zapísaniu na nepodmienečnú waiver listinu a k rozviazanie kontraktu.

Ak sa takýmto spôsobom rozídu cesty oboch strán, Kings by mu nemuseli vyplácať plat 4,25 milióna amerických dolárov v sezóne 2020/21, no stále bude zaťažovať ich platový rozpočet „cap-hitom“ 6,25 milióna amerických dolárov.

Všetko to závisí od toho, čo bude chcieť urobiť Kovaľčuk. Podľa Pierra LeBruna z TSN by sa mal jeho agent J.P. Barry stretnúť s generálnym manažérom Robom Blakeom už v nedeľu alebo v pondelok, aby sa o situácii porozprávali.

Článok pokračuje pod reklamou

Igor Jerenko medzitým informoval, že veľký záujem o služby tridsaťšesťročného rodáka z Tveru má tím Avangard Omsk z Kontinentálnej hokejovej ligy, ktorý má pripravenú lukratívnu ponuku. Pre Kovaľčuka je však vraj naďalej prioritou hranie v NHL.

Chris Johnston zo Sportsnet tvrdí, že Kovaľčuk je presvedčený o tom, že stále môže pomôcť tímu aj ofenzívne. Dokonca nevylúčil, že by už v dohľadnom čase mohol dostať ďalšiu šancu v základnej zostave Kings.

Kovaľčuk sa do NHL vrátil pred minulou sezónou, keď podpísal s L.A. trojročnú zmluvu. Vlani si v 64 zápasoch pripísal 16 gólov a 18 asistencií, pričom sa dostal do nevôle trénera. V tejto sezóne, už pod novým trénerom, zaznamenal dva góly a štyri asistencie v prvých štyroch dueloch, ale len jeden gól a dve asistencie v posledných 13.



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies