Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
29. 03.
kurzy
00:00info
BUF
NJD
NHL live
30. 03.
kurzy
17:30info
FLA
DET
19:30info
MIN
VGK
NHL live
21:00info
EDM
ANA
23:00info
ARI
NYR
23:00info
COL
NSH
NHL live
00:00info
WPG
OTT
00:00info
BUF
TOR
00:00info
CBJ
PIT
00:00info
MTL
CAR
00:00info
PHI
CHI
00:00info
TBL
NYI
00:00info
WSH
BOS
01:00info
STL
SJS
04:00info
SEA
DAL
04:00info
CGY
LAK
«

Sumáre

Halák pomohol ukončiť sériu prehier, Tatar s Pánikom bodovali

V noci zo soboty na nedeľu bolo v akcii 28 z 31 tímov NHL. Zasiahli do nich aj šiesti Slováci, z ktorých dvaja bodovali. Tomáš Tatar opäť skóroval, Richard Pánik asistoval a Jaroslav Halák vychytal víťazstvo. Z triumfu sa tešil aj Andrej Sekera.

FLA - BOS 2:4

Halák doviedol Boston k ukončeniu série prehier

Jaroslav Halák chytil 31 z 33 striel pri výhre Bostonu 4:2 v Sunrise, ktorá znamenala koniec päťzápasovej série prehier. Zariadil ju dvojgólový David Pastrňák, ktorý strelil víťazný gól na 3:0 v druhej tretine a v závere duelu spečatil triumf strelou do prázdnej brány. Jake DeBrusk s Davidom Krejčím si pripísali po góle a asistencii, Brad Marchand a Torey Krug dvakrát asistovali. Zdeno Chára odohral 24 a štvrť minúty ako druhý najvyťažovanejší hráč tímu. Zaznamenal mínusový bod, štyri strely, bodyček a štyri bloky, najviac v tíme. Mark Pysyk a dvojbodový Keith Yandle skórovali z hráčov Panthers pri ich tretej prehre v rade. Sergej Bobrovskij urobil pri svojom piatom štarte v sérii 38 zákrokov, pričom už v prvej tretine čelil 22 strelám. Aaron Ekblad prihral na oba góly Floridy, ktorej sa pred koncom duelu zranil Aleksander Barkov. Patrice Bergeron odohral 1 053. zápas v drese Bruins, čím sa dostal pred Dona Sweeneyho na tretie miesto historického poradia klubu.

Hviezdy duelu: 1. D. Pastrňák, 2. J. DeBrusk (obaja BOS), 3. K. Yandle (FLA)

MTL - DET 1:2

Bernier doviedol Wings k výhre nad Habs. Nulu mu zničil Tatar

Detroit vo štvrtok porazil Winnipeg, aby si ukončil sériu 12 prehier po sebe. V sobotu sa predstavil v Montreale, kde chcel vyhrať druhý zápas po sebe. A aj sa mu to podarilo – najmä zásluhou Jonathana Berniera, ktorý pred zrakmi rodiny a priateľov zlikvidoval 42 striel. O výhre 2:1 rozhodol Mike Green, ktorý v tretej tretine využil presilovku na zvýšenie vedenia na 2:0. Predtým asistoval pri góle Tylera Bertuzziho. Berniera pripravil o čisté konto Tomáš Tatar, ktorý 47 sekúnd pred koncom tretej tretiny strelil svoj 12. gól v sezóne. Slovenský útočník, ktorý skóroval v treťom zápase po sebe, odohral v zápase niečo cez 16 minút a pripísal si aj dve strely a dva bodyčeky. Carey Price opustil duel s 18 zákrokmi a „Habs“ prišli o sériu troch víťazstiev. Po prvom inkasovanom góle mali aj smolu, keď dvakrát trafili bránkovú konštrukciu.

Článok pokračuje pod reklamou

Tatarov 12. gól v sezóne:

Hviezdy duelu: 1. J. Bernier (DET), 2. M. Green (DET), 3. T. Bertuzzi (DET)

TBL - WSH 2:5

Washington zdolal Tampu, Pánik si pripísal prvú asistenciu

Washington využil vydarený úvod tretej tretiny na to, aby zaknihoval svoju ôsmu výhru z posledných deviatich zápasov. Lars Eller a Garnet Hathaway skórovali v rozmedzí 45 sekúnd v úvodnej trojminútovke posledného „dejstva“, aby nasmerovali svoj tím k výhre 5:2 nad Tampou Bay. T.J. Oshie pridal v tretej tretine ďalší gól, Tom Wilson pečatil duel gólom do prázdnej brány a strelecky sa presadil v prvej tretine aj Nicklas Bäckström. Iľja Samsonov v súboji ruských brankárov predviedol 26 zákrokov, kým Andrej Vasilevskij o tri viac. Brayden Point a Jan Rutta strelili góly Lightning, ktorí v stretnutí prišli o Nikitu Kučerova. V akcii sme videli aj dvoch Slovákov. Richard Pánik pomohol k výhre svojou prvou asistenciou v ročníku, ale odohral len osem minút a desať sekúnd. Pripísal si aj plusový bod. Domáci obranca Erik Černák odohral 17 a pol minúty so ziskom mínusového bodu, dvoch striel a dvoch bodyčekov.


Hviezdy duelu: 1. I. Samsonov (WSH), 2. L. Eller (WSH), 3. A. Killorn (TBL)

NSH - DAL 1:4

Dallas strelil štyri góly v druhej tretine, aby zdolal Nashville

V Nashville sa stretli tímy, ktoré sa predstavia v najbližšom Winter Classic. Domáci sa pritom chceli Dallasu revanšovať za vypadnutie z posledného play-off. V zápase viedli po góle Austina Watsona, no na neho už nikto nenadviazal a Pekka Rinne inkasoval v druhej tretine štyri góly. Postupne ho prekonali Blake Comeau, Roope Hintz, Jamie Oleksiak a Andrew Cogliano, ktorí rozhodli o triumfe Stars 4:1. Anton Chudobin pomohol k štvrtej výhre z posledných piatich duelov 37 zákrokmi, Alex Radulov dvoma asistenciami. Slovenský obranca Andrej Sekera odohral 19 minút, počas ktorých zaznamenal štyri bloky, jeden bodyček, jeden plusový bod a dve strely na bránu. Rinne ju nakoniec opustil s 18 zákrokmi.

Hviezdy duelu: 1. B. Comeau (DAL), 2. A. Radulov (DAL), 3. A. Chudobin (DAL)

OTT - CBJ 4:3 PP

Duclair hetrikom vystrieľal Ottawe triumf nad bývalým tímom

Anthony Duclair zaznamenal hetrik, ktorý zavŕšil v závere druhej minúty predĺženia v presilovke a rozhodol o domácom triumfe Ottawy 4:3 nad Columbusom, jeho bývalým klubom. Oba tímy bodovali v treťom zápase po sebe. Duclair skóroval dvakrát v prvej tretine, Connor Brown posielal Senators do vedenia 3:1. Nick Paul to dokázal ešte pred ním, ale jeho gól neplatil pre ofsajd. Anders Nilsson sa prezentoval 38 zákrokmi, pričom až 20 strelám čelil v tretej tretine. Prekonal ho v nej iba dvojgólový Alexandre Texier, ktorý zhodne po prihrávkach Erica Robinsona a Pierre-Luc Duboisa vyrovnal stav na 3:3. Elvis Merzlikinš inkasoval dvakrát z ôsmich striel a po prvej tretine ho vystriedal Joonas Korpisalo. Ten kryl 17 z 19 striel. Blue Jackets prišli o sériu piatich výhier nad Ottawou aj o trojicu Josh Anderson, Sonny Milano a Ryan Murray pre zranenia .


Hviezdy duelu: 1. A. Duclair, 2. A. Nilsson, 3. C. Brown (všetci OTT)

NYI - BUF 3:2 PP

Eichel opäť bodoval, ale Buffalo prehralo v New Yorku

Jack Eichel si pripísal gól a asistenciu, aby si natiahol najdlhšiu bodovú sériu v kariére na 16 zápasov. Je treťou najdlhšou v klubovej histórii. Vďaka nemu a tiež dvojbodovému Victorovi Olofssonovi využilo Buffalo obe presilovky v zápase, v ktorom podľahlo New Yorku Islanders 2:3. Rozhodol o tom trojbodový Anthony Beauvillier vo štvrtej minúte predĺženia. Michael dal Colle a Jordan Eberle dvakrát posielali Islanders do vedenia, kým Semion Varlamov predviedol 33 zákrokov pri jeho štvrtej výhre v rade. Linus Ullmark kryl o desať striel menej. Sabres prišli o trojzápasovú víťaznú sériu, ale bodovali v piatom dueli po sebe. Islanders vyhrali tretí zápas v rade a natiahli si domácu bodovú sériu na 13 duelov, šiestu najdlhšiu v klubovej histórii. Dal Colle po prvej tretine už nehral pre zranenie.

Beauvillierov víťazný gól:

Hviezdy duelu: 1. A. Beauvillier, 2. J. Eberle (obaja NYI), 3. J. Eichel (BUF)

EDM - TOR 1:4

Andersen pomohol Torontu k výhre nad Oilers

Frederik Andersen zneškodnil 36 z 37 striel, aby vychytal svoje 200. víťazstvo v NHL a doviedol Toronto k výhre 4:1 nad trápiacim sa Edmontonom. O tretej výhre z ostatných štyroch duelov rozhodol Iľja Michejev, no do čierneho sa trafili aj Alexander Kerfoot a Frederik Gauthier predtým, ako Mitchell Marner pridal poistku do prázdnej brány. O čestný úspech Oilers sa postaral Alex Chiasson a Mikko Koskinen inkasoval tri góly z 31 striel. Edmonton si svoju najdlhšiu sériu prehier v tejto sezóne natiahol na štyri zápasy. Maple Leafs sa v zápase zranil obranca Tyson Barrie.

Hviezdy duelu: 1. A. Kerfoot (TOR), 2. J. Holl (TOR), 3. A. Chiasson (EDM)

ANA - NYR 4:3 SN

Silfverberg rozhodol v nájazdoch o výhre Ducks nad Rangers

Anaheim prehrával 0:2 i 2:3, ale nakoniec sa tešil z víťazstva 4:3 nad Rangers, o ktorom v samostatných nájazdoch rozhodol Jakob Silfverberg. Predĺženie vynútil v 59. minúte Hampus Lindholm svojím prvým gólom v sezóne, pred ním skórovali aj Silfverberg a Erik Gudbranson. Pri všetkých troch góloch asistoval Rickard Rakell, John Gibson kryl 29 striel. Henrik Lundqvist urobil o 10 zákrokov viac a New York po piatykrát po sebe zaknihoval po výhre prehru. Dva jeho góly strelil Mika Zibanejad, zvyšný Artemij Panarin. Prvý menovaný otvoril skóre duelu už po desiatich sekundách. Rangers končia trip s bilanciou 2-1-1. „Chceli sme šesť bodov, ale asi ani tých päť nie je zlých,“ poznamenal tréner David Quinn.

Víťazný nájazd Silfverberga:

Hviezdy duelu: 1. H. Lindholm (ANA), 2. M. Zibanejad (NYR), 3. J. Silfverberg (ANA)

CGY - CAR 0:4

Reimer a Hurricanes ukončili Calgary sériu výhier

James Reimer urobil 32 zákrokov, Brock McGinn strelil otvárací gól a Carolina zdolala Calgary 4:0, aby ukončila kanadskému tímu sériu siedmich víťazstiev po sebe. Reimer vychytal druhé čisté konto v sezóne a 23. v kariére. K štvrtej výhre z ostatných piatich duelov pomohli gólmi aj Dougie Hamilton a Warren Foegele, ktorý v tretej tretine strelil dva góly v oslabení. Druhým uzavrel skóre strelou do prázdnej brány. David Rittich opustil duel s 27 zákrokmi a Flames prehrali prvýkrát pod trénerom Geoffom Wardom. TJ Brodie odohral svoj 600. zápas kariéry.

Hviezdy duelu: 1. J. Reimer (CAR), 2. J. Martinook (CAR), 3. E. Lindholm (CGY)

MIN - PHI 4:1

Staal strelil dva góly, Minnesota zdolala Philadelphiu

Eric Staal strelil dva góly, aby sa na rozdiel bodu priblížil k 1000-bodovej méte a pomohol Minnesote zdolať Philadelphiu 4:1. Wild bodovali doma v 12. zápase po sebe, pričom deväťkrát sa počas tejto série tešili z výhry. V sobotu k tomu pomohli gólmi aj Zach Parise a Carson Soucy, ktorý dal bodku za duelom strelou do prázdnej brány. Alex Stalock vychytal svoju 50. výhru v kariére, keď ho z 18 striel prekonal len James van Riemsdyk. Carter Hart opustil duel s 24 zákrokmi a Flyers prehralo tretí zápas z posledných štyroch. V zápase sa jej navyše zranili Scott Laughton a Tyler Pitlick. Duel nedohral ani domáci Joel Eriksson Ek.

Hviezdy duelu: 1. E. Staal (MIN), 2. R. Suter (MIN), 3. K. Fiala (MIN)

PIT - LAK 5:4

Rust doviedol Pittsburgh k výhre nad Los Angeles

Bryan Rust sa ako jediný presadil v samostatných nájazdoch, keď vo štvrtej sérii rozhodol o domácej výhre Pittsburghu 5:4 nad Los Angeles, piatej v posledných šiestich zápasoch. V druhej tretine sám vyrovnal stav z 0:2 na 2:2 a pridal aj asistenciu pri góle Teodorsa Blugersa. Jack Johnson posielal Penguins do vedenia 4:2, Jake Guentzel a Kris Letang nazbierali po tri asistencie. Tristan Jarry sa zaskvel 38 zákrokmi a chytil aj všetky štyri nájazdy. V riadnom hracom čase ho prekonali Austin Wagner, dvojbodový Tyler Toffoli, Kyle Clifford a Michael Amadio. Sean Walker dvakrát asistoval a Jonathan Quick urobil 23 zákrokov. Kings prišli o krátku sériu dvoch výhier, ale bodovali v treťom zápase v rade. Penguins hrali bez Sidneyho Crosbyho, Jevgenija Malkina i Nicka Bjugstada.

Quick zažiaril sériou zákrokov v predĺžení:

Hviezdy duelu: 1. B. Rust, 2. J. Guentzel (obaja PIT), 3. K. Clifford (LAK)

ARI - NJD 1:2

Devils aj bez Halla ukončili sériu prehier, Nasreddine sa dočkal

Alain Nasreddine sa na šiesty pokus dočkal prvého víťazstva na lavičke New Jersey. Jesper Boqvist a Kyle Palmieri skórovali, aby Devils ukončili sedemzápasovú sériu prehier triumfom 2:1 v Glendale. Michael McLeod a Miles Wood asistovali pri oboch góloch, MacKenzie Blackwood predviedol 31 zákrokov. Recept na neho našiel iba Alex Goligoski, ktorý v presilovke vyrovnával stav na 1:1. Darcy Kuemper taktiež zastavil 31 striel a Coyotes ukončili trojzápasovú domácu sériu s bilanciou 1-2-0. Devils hrali v druhom zápase po sebe bez Taylora Halla.

Hviezdy duelu: 1. K. Palmieri, 2. M. Blackwood (obaja NJD), 3. A: Goligoski (ARI)

STL - CHI 4:3

Blues predviedli veľký obrat proti Chicagu, Bozak s míľnikom

St. Louis len druhýkrát v klubovej histórii dokázalo v tretej tretine zmazať trojgólovú stratu. Od 45. minúty štyrmi gólmi v rade otočili stav z 0:3 a zdolalo doma Chicago 4:3. Tyler Bozak strelil prvé dva góly v jeho 700. zápase v NHL, Jacob de la Rose už o 12 sekúnd neskôr vyrovnal stav a Justin Faulk rozhodol o druhej výhre Blues v rade v 58. minúte. Jordan Binnington k nej prispel 19 zákrokmi a Robert Thomas troma asistenciami. Patrick Kane a dvojgólový Brandon Saad vybudovali náskok pre Blackhawks, ktorí prehrali štvrtý duel v sérii. Jonathan Toews ho opustil s dvoma prihrávkami, Corey Crawford s 34 zákrokmi. Blues mali späť v zostave Alexandra Steena po 16-zápasovej absencii.

Dva góly Blues za 12 sekúnd:

Hviezdy duelu: 1. T. Bozak, 2. J. Faulk, 3. R. Thomas (všetci STL)

SJS - VAN 4:2

Sharks ukončili sériu prehier a potešili Boughnera

Štyria rôzni strelci a 33 zákrokov Aarona Della viedli k domácemu víťazstvu San Jose 4:2 nad Vancouverom, ktoré znamenalo koniec šesťzápasovej série prehier, najdlhšej v sezóne. Nový tréner Bob Boughner sa dočkal prvého triumfu v druhom zápase na lavičke Sharks. Tomáš Hertl a Timo Meier posielali kalifornský tím do vedenia 2:0, dvojbodoví Evander Kane a Logan Couture trafili prázdnu bránu. Kaneov gól bol však rozdielový. Jake Virtanen a Bo Horvat strelili góly Canucks, ktorí prehrali druhý zápas z posledných troch. Jacob Markström v ňom urobil 23 zákrokov. Marc-Edouard Vlasic oslávil asistenciou jeho 1 000. duel v drese Sharks, čím napodobnil Patricka Marleaua a Joea Thorntona. Za jeden tím ich toľko odohral ako 17. obranca v histórii NHL.

Hviezdy duelu: 1. A. Dell, 2. T. Meier, 3. J. Thornton (všetci SJS)

Slováci v akcii:

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
J. Halák (BOS) 31/33 (93,9 %)
R. Pánik (WSH) 8:10 0 1 1 +1 0 0 0
T. Tatar (MTL) 16:07 1 0 1 0 0 2 2
A. Sekera (DAL) 18:58 0 0 0 +1 0 2 1
Z. Chára (BOS) 24:14 0 0 0 -1 0 4 1
E. Černák (TBL) 17:35 0 0 0 -1 0 2 2



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies