Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
00:30info
CAR
DET
00:00info
FLA
NYI
NHL live
00:00info
MTL
PHI
00:00info
OTT
CHI
00:00info
PIT
CBJ
00:00info
TOR
WSH
01:00info
MIN
SJS
01:00info
STL
CGY
01:00info
WPG
VGK
02:00info
COL
NYR
02:00info
EDM
LAK
03:00info
ARI
NSH
03:00info
SEA
ANA
NHL live
03:00info
VAN
DAL
28. 03.
kurzy
00:30info
CAR
DET
00:00info
FLA
NYI
NHL live
00:00info
MTL
PHI
00:00info
OTT
CHI
00:00info
PIT
CBJ
00:00info
TOR
WSH
01:00info
MIN
SJS
01:00info
STL
CGY
01:00info
WPG
VGK
02:00info
COL
NYR
02:00info
EDM
LAK
03:00info
ARI
NSH
03:00info
SEA
ANA
NHL live
03:00info
VAN
DAL
29. 03.
kurzy
00:00info
BUF
NJD
NHL live
«

Magazín

Najlepšie prezývky histórie NHL I. – Obľúbené, urážlivé a humorné aj so Slovákmi

Prezývky sa s hráčmi NHL spájajú od samotného vzniku tejto súťaže a stali sa jej neoddeliteľnou súčasťou. Niektoré z nich sú také pamätné, že sa k nim aicky pridruží ich konkrétny majiteľ. Jeff Seide priniesol tie najlepšie rozdelené do niekoľkých kategórií a dnes sa zameriame na prvé z nich.

Dlhodobo obľúbené prezývky

Wayne „The Great One“ Gretzky – keď sa povie „The Great One“, každý si aicky túto prezývku spojí s Wayneom Gretzkym, najlepším hokejistom všetkých čias, veľkým číslom jeden v hokejovom svete.

„Super Mario“ Lemieux – najdynamickejší hráč v histórii Penguins, ktorého kariéra bola obmedzená zdravotnými problémami, sa etabloval v NHL v časoch, keď bola populárna video hra Super Mario. Keďže hviezdil už ako nováčik, veľmi rýchlo mu prischla táto prezývka.

Gordie „Mr. Hockey“ Howe – až do príchodu Gretzkyho bol považovaný za najlepšieho hráča, ktorý sa kedy objavil na ľade. Hokej hrával aj ako 52-ročný. Aj preto zostane známy, ako „Pán Hokej“, hoci počas hráčskych rokov mal aj iné prezývky (Sila, Kráľ hokeja, Legenda, Skvelý Gordie, Lakeť a pod.)

Článok pokračuje pod reklamou

Mark „Moose“ „Messiah“ Messier – šesťnásobný víťaz Stanleyho pohára bol mimoriadne produktívny, ale pre svoju postavu a silu aj poriadne tvrdý. Preto ho volali „Los“. Neskôr, keď ukončil 50-ročné čakanie Rangers na Stanlehyo pohár, dostal aj prezývku „Spasiteľ“.

Bernie „Boom Boom“ Geoffrion – ako jeden z prvých hráčov využíval tvrdú strelu príklepom. Vďaka svojím delovkám dostal už ako junior prezývku „Boom Boom“ – prvé bum pre kontakt hokejky s pukom, druhé bum pre následný náraz puku do mantinelu.

Sid „The Kid“ Crosby – v NHL debutoval ako 18-ročný chlapec s detskou tvárou. Preto ho začali volať „The Kid“ (v preklade dieťa), a keďže sa to hodilo k jeho krstnému menu, zostalo mu to dodnes. Súperi ho tak tiež volali, pretože sa často sťažoval rozhodcom.

Joe „Mr. Clutch“ Sakic – Sakic strelil veľa gólov, vrátane ôsmich gólov v predĺženiach v zápasoch play-off. Keďže vedel takto ukončovať dôležité zápasy, dostal prezývku „Pán kľúčový“.

Peter „The Great“ Forsberg – v Denveri dostal prezývku „Peter Veľký“ preto, akým neskutočným hráčom na ľade bol. Vždy zo seba odovzdával maximum, bol všestranný, dokázal hrať tvrdo, ale aj tvoriť hru a strieľať pekné góly.

Pavel „Magic Man“ Daciuk / Pavel „Houdini“ Daciuk – pre jeho šikovné ruky ho volali „Kúzelník“ alebo „Houdini“.

Nicklas „The Perfect Human“ Lidstrom – v Detroite mu dali prezývku „Perfektný človek“ a to preto, že všetko, čo robil, sa snažil robiť dôkladne.

Humorné prezývky

Don „Grapes“ Cherry – niekdajší tréner Bruins a Rockies je známy pre svoje pestré a výrazné obleky. Jeho priezvisko je v preklade „čerešňa“, ale keďže býva často prostoreký a nevrlý, tak dostal prezývku podľa kyslého hrozna a skrátene ho volali len „Hrozno“.

Dustin „Penncakes“ Penner – Penner utrpel známe zranenie chrbta pri jedení palaciniek. Tie sa po anglicky povedia „pancakes“. Prezývka je tak kombináciou toho a jeho priezviska.

Marc-Edouard „Pickles“ Vlasic – Vlasic je chladný ako uhorka, preto ho tak volajú aj spoluhráči. Pomohlo aj to, že v Spojených štátoch sú populárne kyslé uhorky značky Vlasic.

Ron „Nuts“ Tugnutt – Tugnutt vytvoril v roku 1991 dodnes platný rekord modernej NHL so 70 zákrokmi v zápase nekončiacom prehrou. Je to šialené číslo, ale to nebol dôvod jeho prezývky. Jednoducho si tým spoluhráči skracovali jeho priezvisko.

Pat „Little Ball of Hate“ Verbeek – proti Verbeekovi sa nehralo ľahko a Glenn Healy mu dal prezývku „Malá guľa nenávisti“.

Peter „Ned Flanders“ Budaj – slovenský brankár mal na každej svojej maske postavičku Neda Flandersa z jeho obľúbených Simpsonovcov. Prezývka sa mu hodila aj ako veľkému kresťanovi, ktorým bol aj Flanders.

Iľja „Mr. Universe“ Bryzgalov – ruský brankár sa stal „Pánom vesmíru“ po tom, čo prezentoval svoje najhlbšie myšlienky o vesmíre v dokumente monitorujúcom hráčov tímov, ktoré sa pripravovali na Winter Classic.

My by sme medzi tie humorné pridali aj: Tomáš „Tuna“ Tataaaar :-)

Urážlivé prezývky

Ken „The Rat“ Linseman – vyzeral ako hlodavec a rovnako aj hral. Prezývku „Potkan“ mu vymyslel legendárny Bobby Clarke, ktorému jeho pohyby na ľade pripomínali tohto hlodavca.

Jeff „The Justin Bieber of Hockey“ Skinner – Skinner mal aj v dospelosti tvár dieťaťa a učaroval snáď každej mladej fanúšičke v Caroline, preto ho prirovnali k slávnemu spevákovi a začali mu hovoriť „Justin Bieber hokeja“.

Brent „The Other One“ Gretzky – v NHL odohral len 13 zápasov so ziskom gólu. Jeho starší brat mal prezývku „The Great One“, on „The Other One“, čo v preklade znamená „Ten druhý“.

Rôznorodé prezývky

Hector „Toe“ Blake – táto prezývka s hokejom nesúvisí. Jeho mladšia sestra mala problémy s vyslovovaním jeho krstného mena a volala ho „Hectoe“, skrátene „Toe“.

„Lucky“ Luc Robitaille – skauti mu neverili a draftovaný bol až zo 171. miesta. On mal však šťastie (v angličtine Luck), že mohol ukončiť kariéru ako najproduktívnejší ľavý krídelník v histórii. Preto bol „Lucky“.

Danny „Tickets“ Gare – prezývka „Lístky“ vznikla vďaka sľubu jeho priateľom, že im kúpi lístky na zápas, keď sa dostane do tímu Sabres a príde s ním hrať do Vancouveru. Sľub splnil a na štadión prišlo osem autobusov s jeho kamarátmi a známymi. V Buffale tiež mal vo zvyku venovať pred zápasom vstupenky dvom vyžrebovaným ľuďom.

Guy Lafleur „The Flower“ – prezývka „Kvetinka“ je výsledkom toho, že vo svojom priezvisku má skryté slovo „fleur“, ktoré vo francúzštine znamená „kvet“. Mal aj prezývku „Blonďavý démon“, pretože ničil súperov a mal blond vlasy.

Fred „The Fog“ Shero – tréner, ktorý doviedol Flyers k Stanleyho pohárom v rokoch 1974 a 1975, bol známy ako „Hmla“, pretože premýšľal tak hlboko, že bol v myšlienkach utopený ako v hmle. A taktiež sa ako hmla vedel vytratiť pred novinármi, ktorí ho následne nemohli nikde v aréne nájsť.

George „Punch“ Imlach – prezývku „Úder“ dostal po tom, čo ho jeden nešťastný úder lakťom do hlavy poslal do bezvedomia a následne sa pokúsil udrieť tímového fyzioterapeuta, ktorý sa mu snažil pomôcť postaviť sa.

Al „Radar“ Arbour – jediný hráč, ktorý v lige hrával v okuliaroch, dostal prezývku „Radar“ od trénera Jacka Adamsa. Jeho osobnosť tiež pripomínala Radara O’Reillyho z populárneho filmu a seriálu M*A*S*H.

Ďalší balík prezývok už zajtra.



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Slafkovského posledná šancu na vylepšenie rekordov. Dokáže toto len ako tretí Európan? Aj Gretzky mal pred Chárom rešpekt: Keď som ho prvýkrát uvidel, utekal som za trénerom Brodeur lamentuje nad dnešnými brankármi: Rozmaznávame ich Slafkovský hovoril o MS. Chce ísť do play-off a experti sa zhodujú: Je naň perfektne stavanýIde do tuhého: Boj o Prezidentskú trofej je mimoriadne vyrovnaný a otvorený Rokovania o sťahovaní tímu Slováka sa ukončili Chromiak prihrával na víťazný gól, Regenda sa pobil + videoCanucks zaradili Demka na listinu dlhodobo zranených. Ako je na tom Lindholm? Nepríjemný náraz sa mu stal osudný: Útočník Blues si už v sezóne nezahrá Mladý slovenský útočník už atakuje dvojcifernú sériu Černák s míľnikom, ktorý dosiahol ako štvrtý hráč Tampy a tretí Slovák v históriiĎalší hráč Washingtonu vstupuje do asistenčného programu! Seattle podpísal zmluvu s nedraftovaným útočníkomSlafkovský nasadil „beast mode“: Neviem, či tu od čias Jágra bol v tomto lepší mladík, tvrdí skaut Video: Trent Frederic vs. Tanner Jeannot (bitka) Slafkovský umlčal kritikov. Raz bude nebezpečný, hovorí víťaz Stanleyho pohára Guentzel otvorene: Chcel som zostať v PittsburghuNezmysel? Obvinení Hart, Dube a spol. sa spájajú s Ruskom Šialené: Shane Doan sledoval, ako jeho syn pri debute snov prepisuje históriu! + videoTortorella sa ospravedlnil svojmu brankárovi za nedeľnú reakciu Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies