Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
28. 03.
kurzy
00:30info
CAR
DET
00:00info
FLA
NYI
NHL live
00:00info
MTL
PHI
00:00info
OTT
CHI
00:00info
PIT
CBJ
00:00info
TOR
WSH
01:00info
MIN
SJS
01:00info
STL
CGY
01:00info
WPG
VGK
02:00info
COL
NYR
02:00info
EDM
LAK
03:00info
ARI
NSH
03:00info
SEA
ANA
NHL live
03:00info
VAN
DAL
29. 03.
kurzy
00:00info
BUF
NJD
NHL live
«

Sumáre

Tatar hviezdou zápasu, Černák tiež bodoval

V posledný hrací deň pred vianočnou prestávkou bolo v NHL na programe trinásť zápasov aj s trojicou Slovákov. Dvaja z nich sa tešili z výhier a obaja k nim pomohli bodmi. Erik Černák asistoval, kým Tomáš Tatar strelil dva góly a dostal sa medzi hviezdy duelu.

MTL - WPG 2:6

Tatar prispel dvoma gólmi k jasnej výhre vo Winnipegu

Tomáš Tatar ukončil dvojzápasovú sériu bez bodu svojím druhým viacgólovým zápisom v sezóne. Strelil 14. a 15. gól (prvý v presilovej hre), ktorými v prvej tretine za 92 sekúnd otočil stav z 0:1 na 2:1 a nasmeroval Montreal k výhre 6:2 vo Winnipegu, tretej v posledných štyroch dueloch. Vyhlásili ho za druhú hviezdu zápasu, v ktorom odohral vyše 18 minút. Zaznamenal aj šesť striel na bránu, dva plusové body, tri bodyčeky a vyhral svoje jediné vhadzovanie. Phillip Danault vsietil ďalšie dva góly, vrátane víťazného, dvojbodoví Max Domi a Artturi Lehkonen tiež skórovali. Nick Suzuki a Brendan Gallagher dvakrát asistovali, Carey Price chytil 27 striel. Prekonali ho Kyle Connor v presilovke a Patrik Laine, obaja po prihrávkach Marka Scheifeleho. Laurent Brossoit čelil až 48 strelám pri tretej prehre Jets v ostatných štyroch zápasoch a tretej v rade proti Canadiens. Joel Armia nedohral duel pre zranenie.

Tatarov 14. a 15. gól v sezóne:

Článok pokračuje pod reklamou

Hviezdy duelu: 1. P. Danault, 2. T. Tatar, 3. N. Suzuki (všetci MTL)

TBL - FLA 6:1

Pri víťazstve Tampy nad Floridou bodoval aj Černák

Victor Hedman strelil dva góly a pridal asistenciu a Brayden Point zaznamenal gól a tri asistencie, aby Tampa Bay v poslednom floridskom derby základnej časti vyhrala 6:1 a porazila Floridu v treťom zo štyroch vzájomných zápasov. K ukončeniu sériu dvoch prehier pomohol gólom a dvoma asistenciami aj Nikita Kučerov, ktorý dosiahol svoju 300. asistenciu i 500. bod v NHL. Z gólu sa tešili aj Michail Sergačov a Alex Killorn, Andrej Vasilevskij vyhral ruský brankársky súboj vďaka 29 zákrokom. Sergej Bobrovskij urobil o jeden zákrok menej. Z jeho tímu skóroval iba Jonathan Huberdeau. Panthers prišli o sériu troch výhier. V zápase sme videli aj slovenského obrancu Erika Černáka, ktorý si konto rozšíril o jednu asistenciu – po jeho strele otvoril skóre z dorážky Point už po 41 sekundách hry. Na ľade strávil 17 a štvrť minúty, pričom si pripísal aj plusový bod, jednu strelu, jeden blok a tri bodyčeky. „Bolts“ strelili tri góly z presiloviek. Florida dohrávala zápas so štyrmi obrancami, keď sa v tretej tretiny zranili Aaron Ekblad a Anton Stralman. Tréner Joel Quenneville po zápase povedal, že pred sobotným zápasom by sa mali stihnúť dať dokopy.

Kučerov a jeho 500. bod v NHL a asistencia Černáka:


Hviezdy duelu: 1. V. Hedman (TBL), 2. B. Point (TBL), 3. S. Stamkos (TBL)

BOS - WSH 7:3

Bruins vyhnali Holtbyho z brány a prvýkrát v ročníku zdolali Capitals

Boston nastúpil bez Zdena Cháru na dôležitý zápas z morálneho hľadiska. Chcel zabrániť tomu, aby pred sviatkami prehral štvrtý zápas po sebe a deviaty z posledných desiatich. Súperom bol silný Washington, ktorý útočil na ovládnutie celej série vzájomných zápasov pomerom 3-0. Nakoniec sa z výhry 7:3 tešili „Medvede“. Tuukka Rask mal svoj podiel na úspechu vďaka 39 zákrokom. Stal sa tak len druhým brankárom v klubovej histórii, ktorý získal pre tím minimálne bod v každom z prvých 14 domácich zápasov sezóny (9-0-5). Rekord drží Gilles Gilbert so 17 zápasmi (16-0-1). Dva góly strelil Patrice Bergeron, gól a dve asistencie si pripísal David Krejčí. Brad Marchand a Charlie Coyle zaznamenali po góle a asistencii, Jake DeBrusk a Anders Björk pridali po góle. Coyle inak strelil svoj 100. gól v kariére. O góly Capitals sa postarali Alex Ovečkin, Lars Eller a Garnet Hathaway. Braden Holtby inkasoval štyri góly z 11 striel, Iľja Samsonov jeden zo štyroch. Krejčí a Bergeron v závere skórovali do prázdnej brány. V drese Capitals sa predstavil aj Richard Pánik, ktorý odohral osem minút so ziskom strely, bloku a dvoch bodyčekov.


Hviezdy duelu: 1. T. Rask (BOS), 2. C. Coyle (BOS), 3. D. Krejčí (BOS)

TOR - CAR 8:6

Toronto vyhralo šialenú prestrelku s Carolinou, Marner päťbodový

Mitch Marner nazbieral päť bodov za dva góly a tri asistencie, aby režíroval obrat Toronta v tretej tretine a doviedol ho k domácej výhre 8:6 nad Carolinou, piatej v sérii. John Tavares zaznamenal presilovkový gól a dve prihrávky v úvodných piatich minútach hry a Maple Leafs viedli 3:0. James Reimer sa porúčal z brány po troch inkasovaných góloch zo siedmich striel. Hostia však potom piatimi gólmi v rade otočili stav a viedli 5:3 aj 6:4. Martin Nečas si pripísal dva góly a dve asistencie, Erik Haula dva góly a asistenciu. Doplnili ich Brock McGinn (oslabenie) a Andrej Svečnikov, kým Petr Mrázek kryl 27 z 31 striel. Prekonali ho aj William Nylander (presilovka), dvojbodoví Tyson Barrie, Auston Matthews i Jason Spezza. Pierre Engvall už triafal prázdnu bránu po tretej asistencii Zacha Hymana. Ryan Dzingel a Lucas Wallmark dvakrát asistovali. Frederik Andersen urobil 35 zákrokov. Hurricanes prišli o trojzápasovú víťaznú a päťzápasovú bodovú sériu vonku. Oba tímy strelili tri rýchle góly – Carolina za 64 a Toronto už za 59 sekúnd.

Marner zužitkoval parádnu prihrávku od Matthewsa:


Hviezdy duelu: 1. M. Marner, 2. J. Tavares (obaja TOR), 3. M. Nečas (CAR)

MIN - CGY 3:0

Dubnyk vynuloval Flames

Devan Dubnyk zneškodnil všetkých 22 striel, aby s prvým čistým kontom v sezóne pomohol Minnesote ukončiť Calgary bodovú sériu u súperov na šiestich zápasoch (5-0-1) víťazstvom 3:0. Joel Eriksson Ek sa vrátil do akcie a otvoril skóre v úvode druhej tretiny. Do čierneho sa trafil ešte dvojbodový Luke Kunin a do prázdnej brány Eric Staal. Wild vyhrali domáci zápas proti Flames po prvýkrát po dvoch rokoch a od 14. novembra nazbierali 28 bodov – najviac v celej NHL. Cam Talbot inkasoval dva góly z 33 striel. Jeho tím hral druhý zápas za dva dni.

Hviezdy duelu: 1. D. Dubnyk (MIN), 2. J. Eriksson Ek (MIN), 3. Luke Kunin (MIN)

NYI - CBJ 2:3

Gavrikov rozhodol o predĺžení víťaznej série Blue Jackets

Islanders sa snažili po sérií nevydarených výkonov vylepšiť si náladu pred Vianocami v Nassau Coliseum proti tímu, ktorý dvakrát v tomto ročníku už porazili. Do tretice sa im to nepodarilo. Nathan Gerbe strelil svoj prvý gól v NHL od februára 2018, Joonas Korpisalo predviedol 35 zákrokov a Columbus vyhral 3:2, aby si natiahol víťaznú sériu už na päť zápasov. Blue Jackets patrí aj najdlhšia aktívna bodovú séria v lige – osemzápasová (6-0-2). K jej predlženiu pomohli gólmi aj Kevin Stenlund a Vladislav Gavrikov. O góly newyorského tímu, ktorý prehral tretí zápas z ostatných štyroch, sa postarali Anders Lee a dvojbodový Mathew Barzal. Pri oboch asistoval Jordan Eberle. Thomas Greiss opustil duel s 32 zákrokmi. Do zostavy domácich sa vrátil Michael dal Colle, do zostavy hostí David Savard.

Hviezdy duelu: 1. V. Gavrikov (CBJ), 2. M. Barzal (NYI), 3. N. Gerbe (CBJ)

PHI - NYR 5:1

Hayesovi vyšiel prvý zápas proti Rangers

Philadelphia v prvom vzájomnom zápase v ročníku privítala svojho rivala z New Yorku. A nechovala sa ako vrúcny hostiteľ – vďaka štyrom gólom z tretej tretiny ho zdolala 5:1, aby si predĺžila víťaznú sériu na štyri zápasy. Rangers viedli vďaka gólu Jespera Fasta z oslabenia 1:0, ale ešte v druhej tretine sa o dokonalý gól do šatne postaral Travis Sanheim. V tretej tretine pridal aj svoj druhý gól. Dvakrát v nej skóroval niekdajší „Jazdec“ Kevin Hayes a posledný gól vsietil Nicolas Aube-Kubel, pre ktorého to bol prvý gól v kariére. „Bolo pekné streliť tie dva góly, ale hlavným cieľom dnes bolo získať tie dva body. Znamená to pre mňa trošku viac, ale nie výrazne. Bol to zábavný zápas,“ poznamenal Hayes, ktorý hral proti svojmu bývalému tímu prvýkrát. To isté sa dalo povedať o trénerovi Alainovi Vigneaultovi. Ako dopadli v zápase brankári? Carter Hart kryl 34 striel, Henrik Lundqvist 25. Newyorský tím prehral štvrtý zápas z posledných piatich.


Hviezdy duelu: 1. K. Hayes (PHI), 2. C. Hart (PHI), 3. T. Sanheim (PHI)

OTT - BUF 3:1

Anderson a Pageau rozhodli o výhre nad Sabres

Jean-Gabriel Pageau strelil dva kľúčové góly, Craig Anderson vo svojom prvom štarte po zranení kolena zneškodnil 43 striel a Ottawa sa pred vianočnou prestávkou rozlúčila so svojimi fanúšikmi výhrou 3:1 nad Buffalom. Brady Tkachuk uzavrel skóre gólom do prázdnej brány, ale nazbieral aj dve asistencie. O gól Sabres, ktorí prehrali štvrtý zápas z posledných piatich, sa zaslúžil Zemgus Girgensons. Ten v druhej tretine vyrovnával stav na 1:1. Linus Ullmark inkasoval dva góly z 29 striel. Jack Eichel, ktorý bodoval v predošlých 18 zápasov, v ktorých nastúpil, tentoraz nebodoval. Do zostavy domácich sa mohol vrátiť Scott Sabourin, ale ochorel, a tak nakoniec nehral. Choroba vyradila z hry aj hosťujúceho Kylea Okposa.

Skvelý zákrok Andersona vyrážačkou:

Hviezdy duelu: 1. C. Anderson (OTT), 2. J. Pageau (OTT), 3. B. Tkachuk (OTT)

NSH - ARI 3:2

Nashville zdolal Arizonu, Hall nebodoval

Nashville si vybudoval dvojgólové vedenie a nakoniec si náskok manažoval až do konca zápasu, v ktorom porazil tesne 3:2 nepríjemnú Arizonu. K štvrtej výhre z posledných piatich zápasov viedli góly Filipa Forsberga, Viktora Arvidssona a Romana Josiho, ako aj 26 zákrokov Pekku Rinneho. Lawson Crouse a Jakob Chychun strelili góly Coyotes, pri oboch asistoval Alex Goligoski. Antti Raanta urobil až 38 zákrokov, ale tretiu prehru z posledných piatich duelov neodvrátil. „Kojotom“ nepomohol ani návrat Jasona Demersa. Taylor Hall prvýkrát od výmeny nebodoval.

Hviezdy duelu: 1. R. Josi (NSH), 2. V. Arvidsson (NSH), 3. P. Rinne (NSH)

CHI - NJD 1:7

Devils rozbili Chicago, Hughes a Subban ukončili suchoty

Jack Hughes ukončil 18-zápasové strelecké mlčanie a P.K. Subban dokonca 23-zápasové, aby pomohli New Jersey k vysokému triumfu 7:1 v Chicagu. John Hayden skóroval prvýkrát v sezóne v jeho prvom zápase proti bývalému tímu, Damon Severson zaznamenal gól a dve asistencie, Nikita Gusev trikrát asistoval. Blake Coleman, Pavel Zacha a Travis Zajac si pripísali po góle a asistencii, MacKenzie Blackwood predviedol 32 zákrokov. Recept na neho našiel iba Zack Smith, ktorý otvoril skóre duelu vo štvrtej minúte. Corey Crawtord striedal po štyroch inkasovaných góloch z 20 striel v strede druhej tretiny, Robin Lehner kryl 21 zo zvyšných 24 striel. Blackhawks nevyužili sedem presiloviek a prehrali druhý z posledných piatich zápasov. Devils sa vyhli tretej prehre v rade.


Hviezdy duelu: 1. B. Coleman, 2. D. Severson, 3. J. Hayden (všetci NJD)

VAN - EDM 4:2

Vancouver otočil domáci zápas s Edmontonom

Vancouver po dvoch tretinách prehrával 1:2, ale troma gólmi v tretej tretine otočil stav a zdolal doma Edmonton 4:2. Pripísal si tretí triumf v rade, kým súperovi uštedril tretiu prehru v posledných štyroch zápasoch. Víťazný gól strelil Quinn Hughes v presilovej hre, na 2:2 vyrovnával stav Bo Horvat. Tyler Motte otváral skóre duelu a Loui Eriksson ho uzavrel strelou do prázdnej brány. Tanner Pearson dvakrát asistoval a Jacob Markström sa prezentoval 27 zákrokmi. Pokorili ho Ryan Nugent-Hopkins a v presilovke Oscar Klefbom, ktorí otočili stav z 0:1 na 2:1. Mikko Koskinen opustil zápas s 24 zákrokmi.

Hviezdy duelu: 1. Q. Hughes (VAN), 2. O. Klefbom (EDM), 3. B. Horvat (VAN)

VGK - COL 3:7

Colorado ukončilo bodovú sériu Vegas

Pierre-Edouard Bellemare strelil svojmu bývalému tímu dva góly, Valerij Ničuškin zaznamenal gól a asistenciu a Pavel Francouz zastavil 29 striel pri výhre Colorada 7:3 v Las Vegas. Gabriel Landeskog vsietil víťazný gól v presilovke, početnú výhodu využil aj Mikko Rantanen. Matt Nieto skóroval v oslabení, Nazem Kadri sa tiež strelecky presadil. Nathan MacKinnon a J.T. Compher dvakrát asistovali pri treťom triumfe Avalanche na ľade Golden Knights v sérii. Ryan Reaves, Max Pacioretty a William Carrier sa postarali o góly Vegas, ktoré prišlo o päťzápasovú bodovú sériu. Marc-Andre Fleury inkasoval sedemkrát z 38 striel.

Hviezdy duelu: 1. P. Bellemare, 2. V. Ničuškin, 3. P. Francouz (všetci COL)

LAK - STL 1:4

Blues si natiahli víťaznú sériu triumfom v L.A.

Brayden Schenn strelil prvý a štvrtý gól St. Louis, ktoré už v prvej tretine štyrmi gólmi rozhodlo o svojom víťazstve 4:1 v Los Angeles. Predĺžilo si sériu výhier na šesť zápasov a kalifornskému tímu uštedrilo tretiu prehru v rade. Zdolalo ho v treťom vzájomnom súboji po sebe. Jaden Schwartz tiež využil presilovku, skóroval aj dvojbodový Vince Dunn. Alex Pietrangelo s Davidom Perronom dvakrát asistovali, Jordan Binnington predviedol 29 zákrokov. Ako jediný na neho našiel recept Alex Iafallo, ktorý ešte v závere prvej tretiny v presilovke skorigoval výsledok. Jonathan Quick urobil v bráne Kings 24 zákrokov. Blues využili obe presilové hry v dueli, ktorý bol ich 70. víťazným v roku 2019.

Hviezdy duelu: 1. B. Schenn, 2. A. Pietrangelo, 3. R. Bortuzzo (všetci STL)

Slováci v akcii:

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
R. Pánik (WSH) 7:56 0 0 0 0 0 1 2
T. Tatar (MTL) 18:08 2 0 2 +2 0 6 3
E. Černák (TBL) 17:15 0 1 1 +1 0 0 3



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Slafkovského posledná šancu na vylepšenie rekordov. Dokáže toto len ako tretí Európan? Aj Gretzky mal pred Chárom rešpekt: Keď som ho prvýkrát uvidel, utekal som za trénerom Brodeur lamentuje nad dnešnými brankármi: Rozmaznávame ich Slafkovský hovoril o MS. Chce ísť do play-off a experti sa zhodujú: Je naň perfektne stavanýIde do tuhého: Boj o Prezidentskú trofej je mimoriadne vyrovnaný a otvorený Rokovania o sťahovaní tímu Slováka sa ukončili Chromiak prihrával na víťazný gól, Regenda sa pobil + videoCanucks zaradili Demka na listinu dlhodobo zranených. Ako je na tom Lindholm? Nepríjemný náraz sa mu stal osudný: Útočník Blues si už v sezóne nezahrá Mladý slovenský útočník už atakuje dvojcifernú sériu Černák s míľnikom, ktorý dosiahol ako štvrtý hráč Tampy a tretí Slovák v históriiĎalší hráč Washingtonu vstupuje do asistenčného programu! Seattle podpísal zmluvu s nedraftovaným útočníkomSlafkovský nasadil „beast mode“: Neviem, či tu od čias Jágra bol v tomto lepší mladík, tvrdí skaut Video: Trent Frederic vs. Tanner Jeannot (bitka) Slafkovský umlčal kritikov. Raz bude nebezpečný, hovorí víťaz Stanleyho pohára Guentzel otvorene: Chcel som zostať v PittsburghuNezmysel? Obvinení Hart, Dube a spol. sa spájajú s Ruskom Šialené: Shane Doan sledoval, ako jeho syn pri debute snov prepisuje históriu! + videoTortorella sa ospravedlnil svojmu brankárovi za nedeľnú reakciu Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies